Sari la conținut

Putin ajutor cu un display vfd si lm3915

morosanu22

Postări Recomandate

Salutare! Am un display vfd de la o combina pioneer (datasheet: http://www.4shared.com/document/0-7wP_v ... SPLAY.html ) si as vrea sa-l controlez cu un lm3915.

Cum vin pinii display-ului: http://www.4shared.com/photo/NqZ6j5Ei/DISPLAY_VFDp.html

Schema din datasheet LM3915 : http://www.4shared.com/document/Vzr5CGo9/LM3915.html

Filamentul se alimenteaza la 3v si caracterele se aprind pe la 12v.

Acuma problema e ca nu prea stiu cum sa conectez displayul la lm3915. Poate ma puteti ajuta cu o schema desenata in paint cum se conecteaza mai exact. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Masoara intari sa vezi cat curent trage VFD-ul ala pe fiecare led. S-ar putea sa ai nevoie de niste tranzistoare ca sa ataci vfd-ul. Dupa aceea, interconectarea e simpla.

Editat de politehnica
Link spre comentariu

Am facut masuratorile cu multimetrul pe domeniul 2mA si mi-a dat asa:

B1 0,135mA

B2 0,145mA

B3 0,158mA

B4 0,165mA

B5 0,180mA

B6 0,190mA

B7 0,186mA

B8 0,103mA

B9 0,110mA

B10 0,155mA

B11 0,144mA

B12 0,130mA

B13 0,137mA

B14 0,136mA

Link spre comentariu

Si cam ce tranzistori ar trebui sa folosesc? Vreau sa desenez o schema si sa-mi spuneti daca este buna. Si cum trebuie legati pini tranzistorilor ,c b e? c- semnalul din LM , e - semnalul din tranzistor la caracterele displayului b - se leaga la 12v sau la gnd? Sau cum trebuie conectati? Si inca ceva, nu as putea pune in functiune circuitul fara acel integrat ce amplifica semnalul?

Editat de morosanu22
Link spre comentariu

Daca consumul celor 14 caractere este aprox.2mA iar consumul unui caracter sub 1mA, atunci nu e recomandat sa atacati direct caracterele cu iesirile LM3915 deoarece, citez din datasheet:

Output current programmable from 1 mA to 30 mA

Deci, nu se poate seta iesirile LM-ului sa comute curenti sub 1mA.

Asa cum vi s-a spus mai sus, o solutie ar fi sa apelati la niste tranzistoare. Asa precum stiti, in cazul LM3915 ledurile "se aprind" atunci cand iesirile LM-ului sunt puse intern la masa. Acum, nu am stat prea mult sa analizez afisajul VFD pe care il aveti, dar ar trebui clarificat exact cum functioneaza. Adica, iesirile notate de dvs.: B1...B14, cand le conectati la masa se aprind? Apoi, curentul masurat pe aceste iesiri cum l-ati masurat mai exact?

Dupa ce clarificam aceste probleme, dupa aceea vom mai vedea ce si cum.

Numai Bine

Link spre comentariu

Cam asa arata display-ul wm13y9.jpg

Si asa am facut masuratorile!

a5jn6o.jpg

Am obtinut aceste valori :

B1 0,135mA

B2 0,145mA

B3 0,158mA

B4 0,165mA

B5 0,180mA

B6 0,190mA

B7 0,186mA

B8 0,103mA

B9 0,110mA

B10 0,155mA

B11 0,144mA

B12 0,130mA

B13 0,137mA

B14 0,136mA

mergand cu borna minus a aparatului de masura pe fiecare segment.

Editat de morosanu22
Link spre comentariu

Cand puneam borna - a aparatului de masura pe un pin, se aprindea caracterul pinului respectiv, si aparatul imi indica ce consum avea. Caracterele luminau destul de clar. Cred ca 12v e perfect pentru caractere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock