Sari la conținut

Postări Recomandate

Asa cum va spuneam in acest topic:

http://www.forum.teh...urile-de-autor/

M-am tinut de promisiune pana la urma si am revizuit topicul cu carti scanate deschis de utilizatorul @uucin. Mai mult, am atasat la sectiunea Documentatie si Scheme noi reguli pe care va trebui sa le respectati. Sectiunea va putea fi accesata doar de membrii acestui forum. Deci, vizitatori nu pot vizualiza acea sectiune. Am considerat necesara aceasta masura pentru a respecta regulamentul forumului si legislatia in domeniu din Romania. Totodata, aceasta masura nu lezezea munca unei persoane care a editat acum o carte si o comercializeaza. Cine incalca regulile specifice acelei sectiuni, va anunt de pe acum, e pasibil de BAN.

Daca sunt observatii vis-a-vis de masura pe care am luat-o mai sus, va rog sa-mi spuneti.

In cursul zilelor care urmeaza am sa iau iar la revizuit regulamentul forumului.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3856-reguli-noi-la-sectiunea-documentatie-si-scheme/
Distribuie pe alte site-uri

...Sectiunea va putea fi accesata doar de membrii acestui forum. Deci, vizitatori nu pot vizualiza acea sectiune...

In acest caz, parerea mea este ca se pot scana si titluri mai noi - si in special cele semnate de membrii forumului. Inca odata imi exprim convingerea ca ar putea fi in interesul vanzarilor, datorita dorintei oricarui membru al forumului de a intra in posesia unui exemplar (carte si/sau CD)

In cazul titlurilor mai noi, drepturile de autor apartin in majoritatea cazurilor editurilor. Din acest motiv nu e suficient numai acordul celui care a scris cartea. In al doilea rand, acordul va trebui sa fie trimis scanat prin e-mail, avand atasata o copie de buletin, de unde sa reiasa clar ca cel care a scris acordul de publicare este chiar autorul in mod direct sau indirect a drepturilor de autor. Am spus in mod direct - editura care a scos cartea, iar in mod indirect - autorul de drept al cartii care si-a vandut dreptul de autor unei societati comerciale (unei edituri). In aceasta situatie, nu stiu cati din utilizatori acestui forum, posibili autori de carti, ar putea trimite spre publicare pe forum cartea sau cartile, respectand cerinta enuntata anterior, cerinta referitoare care cuprinde si o copie de buletin. Mentionez de la bun inceput ca copia de buletin trimisa va fi confidentiala, fiind doar o masura necesara, pe langa acordul scris, pentru publicarea in forum a unui material care se afla sub incidenta drepturilor de autor. In cazul in care acordul va fi inaintat de o persoana juridica, acesta va trebui sa contina si stampila si semnatura de rigoare a administratorului editurii.

Nu stiu cat de mult poate afecta o astfel de masura interesul vanzarilor - nu am cantarit - dar facand o analogie cu alte intamplari asemenea, as putea spune ca, in cazul unei publicari pe web a unui astfel de continut care inca se mai comercializeaza, vanzarile au scazut destul de mult. Va inteleg dorinta de informare, dar asta ar trebui sa fie de acum inainte foarte bine corelata cu legislatia in domeniu si cu etica profesionala a fiecarui dintre noi, care ne spune sa respectam munca celorlalti.

Sa stiti ca in forumurile de profil din alte tari, sunt foarte putin utilizatori care formuleaza raspunsuri 100% corecte si complete, mai ales complete. Daca completarea raspunsului necesita postarea unor referinte constand in anumite carti, o sa vedeti ca - nu stiu daca ati accesat asemenea forumuri - raspunsul va contine numai denumirea cartilor. Daca doriti sa informati, intr-o anumita discutie utilizatorul respectiv unde anume ar putea gasi acea carte, acest lucru se poate face folosind mesageria privata a forumului. Si multi utilizatori din forumurile din afara procedeaza ca atare. DIn acest motiv, as dori ca si utilizatori acestui forum sa ia aceeasi atitudine si sa respecte regulile pe care le-am spus in sectiunea respectiva, coroborate cu regulamentului forumului.

Daca un utilizator din forum editeaza prin propriile puteri un articol si doreste sa fie publicat in forum, atunci acest lucru se poate face foarte usor, fara a fi nevoie de un acord. E suficient in acest caz o cerere catre adresa de e-mail a redactiei unde sa solicite, in termeni si conditii, publicarea acelui articol.

Numai Bine

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock