Sari la conținut

Conversie din 12V in 3 V.

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul vreau sa fac o conversie din 12V-13V la 3 V. Treaba sta in felul urmator.vreau sa conectez un calculator de bicicleta(3V) la scuter(12-13V) .Intrebarea mea este daca merge sa pun pe + doar o rezistenta de 1K ohm?(ca sa nu il prajesc.Deoarece nu vreau sa tot schimb bateriile la el.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca pui o rezistenta de 1kohm in 2 min cel mult 3 o sa face poc. iti trebiue un circuit regulator care sa-ti de tensiunea,curentul si puterea dorite de acel calculator

Link spre comentariu

Un montaj cu LM317 este potrivit in cazul problemei dvs.

http://www.national....ds/LM/LM117.pdf

Va trebui sa calculati rezistentele din reactia acestui circuit integrat, astfel incat la iesirea lui sa obtineti acei 3V. Circuitul integrat LM317 va fi in capsula TO-220. Aplicatia va arata aproximativ asa:

alimentator cu LM317.jpg

Am spus aproximativ asa deoarece in cazul dvs. rezistenta reglabila R2 din schema de mai sus, nu va fi de 5 kohm, ci va trebui recalculata aplicand relatia:

Vout=1,25*(1+R2/R1)+Iadj*R2

unde Iadj este aprox. 100uA.

In practica produsul Iadj*R2 se neglijeaza deoarece este aprox. egal cu 0. Rezistenta R2 se adopta de regula 120 ohm sau 240 Ohm, asa cum este in schema atasata mai sus.

Indicatiile de mai sus acopera un curent consumat de pana la 1A.

Numai Bine

Link spre comentariu

ok multumesc.Chiar cred ca am un LM317 si o sa incerc sa fac circuitul.Computerul de bicicleta nu cred ca are nevoie de mai mult de 1A dar curentul e de 3V si daca am incercat sa pun 2.5V nu mai mergea,doar cu 3V.

Multumesc si o sa revin cu ce am realizat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock