Sari la conținut

mixer audio

mmarius

Postări Recomandate

Doresc sa realozez un mixer audio cu 4 intrari de microfon si alte 3-4 intrari de instrumente ,respectiv o chitara rece cu iesire de preamplificator , o orga electronica etc. am gasit un mixer cu 3 intrari si o iesire cu un integrat specializat , dar semnalul trebuie sa fie de 1v.problema este cum cuplez aici microfoanele.

Ar trebui sa realizez un preamplificator de microfon la care sa am deja cablajul proiectat de fabricant, sa incerc sa scurtez traseele de semnal si sa decuplez foarte bine sursa de alimentare (9-12v).

As incerca sa folosesc un montaj de preamolificator de microfon gata facut de la un DVD cu intrare de mic, sau de la un videocas, oricum unul care sa nu creeze probleme cu traseul de masa. microfoanele cablul si mufele vor fi de calitate si as dori sa reusesc o calitate buna a sunetului.daca credeti ca e buna ideea mea sau aveti un sfat sau o schema sau o idee .cred ca e un subiect destul de interesant avind in vedere pretul unui mixer consacrat o sa incerc sa postez schema mixerului cumparat si alte scheme de pream, de microfon ,am aproape tot pentru realizare ,fara amplif de microfon prima intrebare ar fi sa fac preurile sau sa caut facute si sa le adaptez.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va recomand sa studiati cateva manuale de service a unor firme consacrate in domeniul audio PRO. Dupa aceea puteti extrage etajele care va intereseaza din acel mixer urmand sa le interconectati. Asadar, studiati manuale de service - multe se gasesc pe site-ul eserviceinfo.com - nominalizati cateva manuale si incercati sa trasati pe hartie o varianta de mixer asa cum va doriti sa fie. Discutia va continua pe marginea acelei scheme. Tot in acea schema o sa va arat si imbunatatirile pe care le puteti realiza, daca va fi cazul.

Apoi, desi nu e foarte greu sa faceti prima varianta a schemei de mixer audio, partea cea mai grea consta in elaborarea cablajului imprimat. Ce experienta in proiectarea PCB aveti?

P.S. Inainte de intocmirea schemei electronice, prezentati in acest topic o schema bloc cu montajul pe care doriti sa-l realizati. Aceasta schema bloc va ajuta foarte mult la intelegerea acestui subiect de cat mai multi membri ai forumului.

numai bine

Link spre comentariu

intrari de instrumente ,respectiv o chitara rece

Daca este chitara rece, nu emite semnal electric, deci poate fi captat semnalul doar cu un microfon, pentru a se cupla direct la mixer, ii trebuie o doza de captare, din acest moment nu mai este chitara rece.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca este chitara rece, nu emite semnal electric, deci poate fi captat semnalul doar cu un microfon, pentru a se cupla direct la mixer, ii trebuie o doza de captare, din acest moment nu mai este chitara rece.

ai dreptate ,dar este ultima creatie de chitara ,lucreaza rece dar are in cutie undeva bine ales un traductor ,nu stiu ce e ,poate o doza ceramica sau un microfon condensator ,se alimenteaza cu 9 v si are o mufa de iesire , cu volum si ton pe chitara. nu e fenomenul de umflare a boxelor.sa dori sa stiu ce e in interior si unde e asezat.
Link spre comentariu

Va recomand sa studiati cateva manuale de service a unor firme consacrate in domeniul audio PRO. Dupa aceea puteti extrage etajele care va intereseaza din acel mixer urmand sa le interconectati. Asadar, studiati manuale de service - multe se gasesc pe site-ul eserviceinfo.com - nominalizati cateva manuale si incercati sa trasati pe hartie o varianta de mixer asa cum va doriti sa fie. Discutia va continua pe marginea acelei scheme. Tot in acea schema o sa va arat si imbunatatirile pe care le puteti realiza, daca va fi cazul.

Apoi, desi nu e foarte greu sa faceti prima varianta a schemei de mixer audio, partea cea mai grea consta in elaborarea cablajului imprimat. Ce experienta in proiectarea PCB aveti?

P.S. Inainte de intocmirea schemei electronice, prezentati in acest topic o schema bloc cu montajul pe care doriti sa-l realizati. Aceasta schema bloc va ajuta foarte mult la intelegerea acestui subiect de cat mai multi membri ai forumului.

numai bine

am fost la service si cred ca e destul de complicat datorita componentelor destul de complexe. am 0 schema bloc despre mixer :

am 3 mixere de semnal mare (pina la 1v) cu TL074CN cu corector de ton si volum pe intrare si iesire stereo si as dori sa le leg asa:

in primul intru cu 3 preuri de mic, ,si cu iesirea ma duc in al2-lea unde mai cuplez un preu de mic, si in a treia intare intru cu al 2-lea unde am 3 instrumente

deci voi avea 18 potentiometri de reglaj volum si ton .pot sa fac si alimentarea si trebuie sa fac cele 3-4 preuri de mic.aici am nevoie de ajutor.nu cred ca pot sa proiectez cablajul sa nu oscileze si nu stiu ce varianta sa abordez am un montaj de preu universal ,si de microfon cu un 741 am cu tranzistori scheme dar as incerca cu unul cu schema verificata sau gata facut ,de pe un aparat gen dvd sau video cu montaje zic eu destul de bune asta e problema ,teoretic cred ca ar trebui sa functioneze ,sau s-ar putea sa le cuplez pe tote 3 mixerele cu un alt montaj in sfirsit ,care ar fi o solutie ,ce parere aveti?

Link spre comentariu

marius, o schema face cate 1000 de cuvinte.

Ai un mod destul de dezordonat in aranjarea ideilor. Nu va avea nimeni pe forum rabdare sa-ti citeasca de 3 ori mesajul tau de mai sus lung si apoi sa incearca sa treaca totul pe hartie.

The time is money.

stima

dan

Link spre comentariu

• 2 months later...

da am sa incerc sa fac o schita bloc dar sunt interesat de realizarea unui amplif de microfon in care as vrea sa folosesc si un filtru pentru frecventele inalte care deranjeaza sau o solutie care sa dea rezultate in ce priveste calitatea semnalului obtinut nu stiu de existenta unui kit de acest fel ,voi folosi 4 amplif, de microfon .stiu ca si conectarea lor e o problema si alimentarea .

vreau sa folosesc 3 tipuri de mufe pentru fiecare intrare ,asta iar cere atentie la realizarea traseului de masa.sa incepem cu schema de amplif de mic,

marius

Link spre comentariu

numai bine

despre manualele se service ,as dori sa-mi dati o adresa sau o cale de acces la asa ceva ,e foarte buna ideea

mmarius

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
am intrat acolo si e mai dificil de gasit

am sa incerc sa experimentez cu o schema de preamplif de mic care sa contina un circuit de reglare automata a amplificarii ,un compresor de dinamica parca se numea ,sa -l vad la probe

are cineva o astfel de schema?

Link spre comentariu

am intrat acolo si e mai dificil de gasit

am sa incerc sa experimentez cu o schema de preamplif de mic care sa contina un circuit de reglare automata a amplificarii ,un compresor de dinamica parca se numea ,sa -l vad la probe

are cineva o astfel de schema?

SALUT

incerc sa fac intrarea pe un integrat mai usor de lucrat ,zic eu , vreau o schema de amplif de mic cu lm 387 sau similar 387

am lucrat amplif de cap de casetofon cu el si a fost destul de bun

sper sa gasesc o schema cu sau fara cablaj

marius

Link spre comentariu

preamplif de mic

Depinde si de tipul microfonului, dinamic sau elctret(condensator) piezo, acestea fiind cele mai uzuale, iar la cele dinamice trebuie stiut ce impedanta au si tipul conexiunii, simetrice sau asimetrice.

Link spre comentariu

Depinde si de tipul microfonului, dinamic sau elctret(condensator) piezo, acestea fiind cele mai uzuale, iar la cele dinamice trebuie stiut ce impedanta au si tipul conexiunii, simetrice sau asimetrice.

da buna intrebarea ,pentru un mixer am nevoie de un amplif de mic. dinamic , cu bobina ,cu intrare stereo ,as face cu lm 387 sau alt integrat similar ,vreau sa pot face citeva inregistrari de voce ,flaut si chitara sa zicem
Link spre comentariu

da buna intrebarea ,pentru un mixer am nevoie de un amplif de mic. dinamic , cu bobina ,cu intrare stereo ,as face cu lm 387 sau alt integrat similar ,vreau sa pot face citeva inregistrari de voce ,flaut si chitara sa zicem
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

am gasit schemele recomandate si am reusit sa fac ce mi-am propus trebuie sa-l finisez un pic si e bun asa.multumesc celor care m-au sfatuit

marius

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock