Sari la conținut

LImitator turatie scuter.

pician

Postări Recomandate

Buna seara. Sunt un scuterist care are mare nevoie de ajutorul vostru.Treaba sta asa.As dori sa stiu daca se poate construi un limitator de turatie pentru scutere care sa poata fi activat cu un buton(ON/OFF) . Spre exemplu , sa limiteze turatia motorului de la 9000 de ture la 4000 sau ceva asemanator. Instalatia electrica a scuterului este destul de simpla.Eu sincer as avea mare nevoie de acest limitator.

Circuitul aprinderii ar fi acesta:post-7705-027548800 1308679174_thumb.jpg

Deci ..se poate face un circuit care sa limiteze turatia prin apasarea unui buton?

multumesc.

PS : ceva de genul acesta : http://www.scutertuning.ro/limitator_de_turatie_cu_telecomanda_k921025/1911.htm

Editat de pician
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, sa nu o intrerupa,doar sa o tina constant sa nu permita urcarea unei turatii mai mari decat cum este reglat. De precizie nu e nevoie sa fie asa mare.Poate fi si cu 500-1000 de turatii mai mult sau mai putin.( cu un potentiometru pentru a regla limitarea de turatie ar fi parfum).

Multumesc.

Am incredere ca ma puteti ajuta cu o schema.

Link spre comentariu

Nu, sa nu o intrerupa,doar sa o tina constant

Cum, cu ce dispozitiv? Monitorizarea turatiei este posibila si digital si analogic, dar ce comanda cand ajunge la acel prag, aveti o electrovalva pe carburator?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

nu este electrovalva pe carburator. Eu am vazut la cineva ca avea CDI cu buton pentru limitare.Odata apasat de buton nu lasa sa se tureze mai mult de 4500 de ture iar cand butonul era OFF ,motorul se tura pana in 10000 de ture.Chesti e ca as cumpara si eu CDi de genul ala dar este foarte scump( in jur de 700-800 ron) si ma gandeam ca se poate crea un circuit care sa limiteze turatia.Acesta sa poata fi pus inaintea cdi-ului sau intre CDI si bobina de inductie.(ma gandesc ca daca poate fi pus intre Senzorul de turatie si CDi ar fi o treaba usoara si ar putea fi deconectat si conectat usor cu un buton cu doua poziti)

Deci am nevoie de un dispozitiv care sa pemita sa treaca doar un numar X de turatii ( impulsuri) .Sper ca ma puteti intelege.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock