Sari la conținut

GX800 - 800W Power Audio Amplifier for Public Address

Postări Recomandate

Acum 34 minute, frksee a spus:

Care ar putea fi diferența dintre R33-R34 și R36-R37? 

Diferenta de voltaj pe acele rezistoare exista din cauza dispersiei de fabricatie a pieselor electronice de care spuneam anterior. Deci, e ceva cat se poate de normal.

Acum 35 minute, frksee a spus:

*Dc Ofset (ieșire a amplificatorului)=22,8mVdc

Nu-l puteti anula OFFSET-ul ??? Daca nu puteti, o idee ar fi sa inlocuiti semireglabilul R27 de 100 Ohm cu unul de 200 Ohm sau chiar de 500 Ohm.

Restul masuratorilor sunt Ok. Dupa acesti pasii puteti trece la testarea amplificatorului in frecventa, cu doua perechi de finali, pe o impedanta test de 8 Ohmi. Daca testul in frecventa, intai sinus 1kHz e ok, puteti testa amplificatorul si cu alte frecvente din domeniu audio si chiar si cu alte forme de unda (ex. dreptughiulara). Postati si cateva imagini cu aceste teste.

*Înțeles. Deci problemele cu amplificatorul pe care l-am construit sunt cauzate de producția de produse electronice.

*Mi-ar plăcea să împărtășesc rezultatele, dar, din păcate, nu există un osciloscop pentru a vizualiza semnalele. 😞

*Voi încerca să împărtășesc valorile cu fotografii cât mai mult posibil cu instrumentul meu de măsurare.

*Dragă, expertă ''donpetru'' Vă mulțumesc foarte mult că m-ați ajutat. Ați readus la viață un proiect excelent fără greș. Sunt amator, așa că cu siguranță nu aș fi putut face asta fără tine. 

Mulțumesc foarte mult. Îmi pare rău, am vorbit cu tine prin google translate. Îmi pare rău dacă am greșit, dacă am rostit cuvântul greșit.

**Dc Offset=max-1,2mV si min-0,3mVdc

Editat de frksee

Dragă don petru, aș dori să pun câteva întrebări finale pentru a termina.

*Nu am putut găsi răcitorul pe care l-ați sugerat în Turcia. Am un frigider lung de 30 cm pe care îl am. Ți-am încărcat fotografiile. Este potrivit acest cooler? (Sub 8 cm, Peste 6 cm)

*Câte grade ar trebui să aleg termostatul pentru a proteja amplificatorul de căldură?

*Pot folosi proiectul dumneavoastră pe „DP0806” stereo GX800? Ca pre și PSU?

*Iată câteva fotografii cu GX800....

*(Muzica este activată în teste. Dc Offset este variabilă)

IMG_0991.JPG

IMG_0992.JPG

IMG_0994.JPG

IMG_0995.JPG

IMG_0996.JPG

Editat de frksee

Stiu ca google translate nu este foarte bun din acest motiv pe viitor incercati sa nu mai folositi cuvantul "draga". Chiar nu e nevoie. E suficient numai "Donpetru".

Referitor la ultimele probleme aduse in discutie:

Acum 40 minute, frksee a spus:

*Nu am putut găsi răcitorul pe care l-ați sugerat în Turcia. Am un frigider lung de 30 cm pe care îl am. Ți-am încărcat fotografiile. Este potrivit acest cooler? (Sub 8 cm, Peste 6 cm)

Cu un ventilator potrivit ar trebui sa functioneze bine amplificatorul pe acel heatsink.

*Câte grade ar trebui să aleg termostatul pentru a proteja amplificatorul de căldură?

In mod normal se aleg termostate intre 70 si 85 grade Celsius. O valoare exacta o determinati dupa ce testati amplificatorul pe o rezistenta test de 4 Ohm la tensiunea nominala de alimentare (acei +/-90Vdc) si verificati cu ajutorul unui termometru temperatura radiatorului la Pmax cu ventilatorul in functiune si fara ventilator. Puteti alege apoi un termostat care are temperatura egala sau cel mult cu 5 grade mai mult decat temperatura maxima a radiatorului (heatsink) cand amplificatorul functioneaza la puterea maxima si pe 4 Ohmi. Deci, tu trebuie sa faci niste teste ca sa determini aceste valori. Nu exista o solutie generala valabila pentru toate cazurile. Conteaza foarte mult si modul cum se comporta termic amplificatorul in carcasa amplificatorului, carcasa care poate schimba mai mult sau mai putin chiar si pragurile sau valoarea de actionare a termostatelor.

*Pot folosi proiectul dumneavoastră pe „DP0806” stereo GX800? Ca pre și PSU?

Da, il puteti folosi.

Bine, scuze, nu știu exact sensul cuvintelor. După cum ai spus, google translate se traduce prost. Încerc să cumpăr o cutie chiar acum. Când cutia ajunge la mine, aș dori să creez aspectul și să vă împărtășesc proiectul complet. Vă mulțumesc foarte mult pentru sfat și ajutor. 

Ok, succes in continuoare si reveniti cu alte concluzii dupa ce intrati in posesia carcasei amplificatorului.

Intre timp, daca mai aveti nelamuriri, le puteti posta in acest topic ca sa le discutam.

• Thanks 1
  • 3 months later...

salut donpetru,
Continui amplificatorul Gx800 dupa pauza. Vreau să-mi protejez gx800-ul cu un limitator. Am făcut cercetări în acest sens, dar nu am reușit să găsesc o concluzie definitivă. M-ai ajuta in acest sens? 

salut donpetru, designul pe care mi l-ai sugerat chiar e foarte reusit, dar nu pot face un PCB cu doua fete ca amator. În schimb există circuitul pe care l-am găsit pe internet. Poate funcționa acest circuit cu amplificatorul gx800? p53-f2.gif.c0de709eb24ce19c44c80cd95630e552.gif

Editat de frksee

Poate functiona. Are dezavantajul unui raspuns in overload foarte brut care pot taia anumite „varfuri ale melodiilor”, nu degeaba multi audiofilii prefera ca etajul final să se satureze natural. Dar asta nu trebuie sa va impiedice sa experimentati un asemenea circuit.

salut donpetru, in primul rand pun multe intrebari asa ca imi cer scuze. Este foarte important pentru mine să primesc sfaturi de la un maestru ca tine. Cu permisiunea, am primit o alta schema. Poti comenta acest circuit?

(Dacă este potrivit pentru amplificatorul Gx800, puteți adapta acest circuit limitator la stadiul de preamplificator al proiectului dumneavoastră DP0806?)

limiter1.gif

limiter2.gif

1 oră în urmă, frksee a spus:

salut donpetru, in primul rand pun multe intrebari asa ca imi cer scuze. Este foarte important pentru mine să primesc sfaturi de la un maestru ca tine. Cu permisiunea, am primit o alta schema. Poti comenta acest circuit?

(Dacă este potrivit pentru amplificatorul Gx800, puteți adapta acest circuit limitator la stadiul de preamplificator al proiectului dumneavoastră DP0806?)

Daca urmariti dezbateri pe diverse scheme electronice, deschideti subiecte dedicate pentru fiecare schema sau circuit.

In ceea ce priveste acel circuit si utilizarea lui cu amplificatorul GX800, mai exact conectarea circuitului exemplificat pe intrarea audio a modulului GX800, tandemul ar trebui sa functioneze. Nu va ramane altceva decat sa testati lucrul asta practic.

Proiectul DP0806 va ramane asa cum este acum, orice personalizare a acestui proiect se poate face de catre mine doar contra cost.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock