Sari la conținut

GX800 - 800W Power Audio Amplifier for Public Address

Postări Recomandate

In primul rand, e prea mica tensiunea de alimentare de +/-15Vcc pentru a testa GX800. V-am spus si eu mai sus, v-a spus si utilizatorul adrian.

Am observat ca nu ati precizat tensiunile pe terminalele tranzistorului Q2 ?

Suplimentar, mai efectuati si urmatoarele masuratori:

- valorile tensiunii intre emitoarele tranzistoarele Q2 si Q3 si tensiunea negativa de alimentare a kitului;

- valorile tensiuniilor pe rezistentele:

• R116 si R117;
  • R4, R5 si R6;
  • R120, R121 si R122.

- prezentati si valoare tensiunii intre grilele MOSFET-urilor cat si valorile tensiuniilor electrice intre grilele MOSFET-urilor de tip N si iesire, respectiv tip P si iesire amplificator;

- valoare caderii de tensiune pe R1 + D1, respectiv R123 + D15.

Numai Bine

tensiunea emitor Q2=14.2V

tensiunea emitor Q3=14.3V

tensiunea pe R116=R117=8mV

tensiunea pe R4=3mV, la atingerea pinului de plus de pe intrarea de semnal din kit tensiunea devine 50mV

tensiunea pe R5=3mV, la atingerea pinului de plus de pe intrarea de semnal din kit tensiunea devine 10mV

tensiunea pe R6=2mV, la atingerea pinului de plus de pe intrare tensiunea devine 7mV

tensiunea pe R121 variaza intre 10mV si 52mV

tensiunea pe R120=R122=0V

Editat de jack_roby2008

nu e normal sa ai tensiune continua pe iesire.

La tine cred ca aici e buba:

tensiunea pe R121 variaza intre 10mV si 52mV

tensiunea pe R120=R122=0V

Pe toate rezistentele alea trebuia sa aici aceeasi tensiune (constanta).

Iar pe rezistentele R4, R5, R6 e prea mica tensiunea de 3mV, trebuie sa ai ~650mV. In cazul tau cred ca nu face ceva contact pe traseul de rezistente de R3, R10, R13 si R14. Verifica sa nu fie intrerupt sau vreo dioda 1n4148 D2 sau D3.

Inteleg, dar diferenta aceea asa mare de tensiuni pe rezistentele alea insemna ca MJE340.350 nu au fost imperecheati cum trebuie (s-ar putea sa ai unul defect!).

Dupa examen ia din nou la verificat tot kitul.

La acelasi lucru m-am gandit si eu.....nu pot sa cumpar n tranzistori doar pt imperechere , sunt scumpi si nu pot cheltui asa in nestire...am inteles ca acest lucru influenteaza doar nivelul de distorsiuni la putere maxima. O sa scot toti tranzistori MJE 340 si 350 si voi pune doar o singura pereche de prefinali.

Dupa verificari si iar verificari , nervi si toate cele....cablajul a fost realizat corect. Acum sunt in postura AV400, nu stiu de ce dar am aceasi situatie. Am desafacut toate componentele de pe placa, mai degraba revin sa fac o pereche pt primul kit de 100 W .Am lipit componentele la fel cum am facut cu acel kit de 100W , la fel ca si gx400 in prima versiune care merg perfect. Nu inteleg unde este problema....

Tu vrei sa faci acest kit dar nu ai reusit sa pui pe picioare un AV400? :shock3: :rofl:

jack, omule, pai AV400 a fost facut de toata lumea si merge fara probleme. Asa ca intoarce-te la AV400, vezi ce are, arata-ne ca merge si apoi treci la kitul GX800. Fara suparare, dar daca nu ai reusit AV400, atunci foarte probabil - s-a si vazut - nu o sa reusesti nici GX800.

BAFTA

o caldura insuportabila! :smoke:

jack, roby, nu te gandi la gagici cand faci amplificatoare ca nu iti ies. Iti spun din propria experienta! :giggle: :bigboss:

Editat de releu
  • 8 months later...

jack_roby2008, ai mai facut ceva cu amplificatorul? ai reusit sa afli unde era problema?

stima

dan

Salutare !

Nu nu am mai facut nimic cu GX800...dar in schimb am facut 2 kituri de 100W (kit 10x-nu mai stiu exact cum se numeste ) , care merg foarte bine si inca pe frecvente joase . Acum ma joc cu ceva 2sc5200/2sa1943.

Tu vrei sa faci acest kit dar nu ai reusit sa pui pe picioare un AV400? shock3.gif rofl.gif

jack, omule, pai AV400 a fost facut de toata lumea si merge fara probleme. Asa ca intoarce-te la AV400, vezi ce are, arata-ne ca merge si apoi treci la kitul GX800. Fara suparare, dar daca nu ai reusit AV400, atunci foarte probabil - s-a si vazut - nu o sa reusesti nici GX800.

BAFTA

o caldura insuportabila! smoke.gif

jack, roby, nu te gandi la gagici cand faci amplificatoare ca nu iti ies. Iti spun din propria experienta! giggle.gif bigboss.gif

De fapt , femeia si curentul sunt unul si acelasi lucru.....cand nu esti atent , atunci te "frigi" mai tare :))

• 1 year later...

De fapt , femeia si curentul sunt unul si acelasi lucru.....cand nu esti atent , atunci te "frigi" mai tare :))

1) AV400 - ma bucur ca toata lumea l-a realizat si eu am intampinat probleme ( si culmea , pe acelasi pcb universal ).

2) GX800 - nu mi-a reusit , in fine , sa fie problema la mine , dar mi-a iesit realizarea proprie cu 2sc5200/2sa1943 care merge destul de bine.

Oricum am renuntat la MOS-FET-uri , AV400 si tot ce mai tine de "domeniu"...prefer sa nu comentez de ce.

Releu,imi pare rau,nu cred ca insuccesul cu GX800 este strans legat de nereusita cu AV400...sau ca sa am "noroc" in viitor , trebuie sa realizez AV400?!

Ajutor nu se da asa...sunt sigur ca mai sunt useri care au intampinat probleme ,sau,ajutorul si sfaturile se dau doar daca contribui monetar ?

PS: toate MJE350/340 le-am folosit la amplificatorul 2sc5200/2sa1943 si nu erau defecte.

Editat de jack_roby2008

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock