Sari la conținut

GX800 - 800W Power Audio Amplifier for Public Address

donpetru

Postări Recomandate

Daca va referiti la traseele care merg spre grilele MOSFET-urilor, nu reprezinta nicio problema faptul ca sunt de 0.635mm. Aceasta latime de traseu PCB este acoperitoare pentru curentul care va tranzita acea portiune de traseu imprimat. E suficient ca le-ati fludorat. Chiar si nefludorate, traseele (de comanda a MOSFET-urilor) suportau cu brio curentul (de c-da).

Sa stiti ca PCB-ul l-am gandit din toate punctele de vedere, asa ca nu va faceti griji.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hFe-ul e important chiar daca e pentru un tranzistor care limiteaza curentul prin finali. Cu cat hFe-ul e mai mare cu atat e mai sensibil tranzistorul pe baza si intra, cum sa-ti spun, mai moale in saturatie. Adica o variatie mai mare a curentului de baza provoaca o variatie mai lenta a tensiuni de saturatie. La unele protectii conteaza asta. Uite, Dynacord, la CL1600 a folosit doua tranzistoare pe alternanta ca sa limiteze curentul prin finali - te-ai intrebat vreodata de ce? De ce nu a folosit un singur tranzistor si cu hFE 25 ?????

post-4454-006738700 1310067734_thumb.jpg

domnu profesor donpetru poate sa-ti confirme, vad ca s-a plictisit la unele intrebari sa-ti raspunda, dar a fost si este profesorul meu in electronica, asa ca ii port tot respectul.

Link spre comentariu

Dupa un prim efort de a pune in functiune kit-ul, rezultatul a fost esec. Am alimentat la +-20 V si se aude un semnal de retea dupa care scade in amplitudine si se tot repeta, nu se incalzeste nimic. Nu am avut rezistente de 75 ohm si am pus de 82 ohm. Imi lipsesc rezistentele de 2,2k/5w , 2 x 12k/1w , 2x 1k/1w si diodele 1N 4755A. Dar nu cred ca aici este problema......

Link spre comentariu

pentru un amplif care are o tensiune de alimentare de +/-90vcc tu il alimentezi cu +/-20vcc?....ca sa-l testezi se monteaza decat o pereche de finali, se alimenteaza cu 30-50Vcc, se regleaza biasul, iar apoi daca functioneaza corect se monteaza si restul de tranzistori si regleaza biasul inca odata....pana si protectia trebuia montata dupa ce vezi ca ampliful functioneaza

ps.....am mai vazut la cineva un amplificator alimentat la +/-90-95Vcc iar tensiunea minima la care lucra era de +/- 50Vcc....mai jos nu mergea

Editat de Adrian_BBS
Link spre comentariu

....mi-a scapat o rezistenta sa o lipesc...acum nu mai am acea oscilatie...dar am curent pe iesire la aceasi tensiune de alimentare(am pus ceva sunet,se aude incet si clar)

Editat de jack_roby2008
Link spre comentariu

Verificati cu mare atentie montajul, sa nu aveti "mustati" de fludor care unesc anumite trasee. Tensiunea continua pe iesire la aceeasi valoare cu cea de pe o ramura a tensiunii nominale de alimentare denota o greseala de ansamblare in circuitul de intrare, spre exemplu: un scurtcircuit datorita unei mustati de fludor intre terminalele B si C ale unui tranzistor de pe intrare. Deci, verificati cu mare atentie piesele care le montati si respectati valorile critice. In cazul GX800 v-as recomanda o tensiune de alimentare test de aprox. +/-30Vcc, asa cum am procedat si eu. Ce tensiune continua pe iesire aveti?

Numai Bine

Link spre comentariu

Ati imperecheat tranzistoarele de pe intrarea montajului?

Am inteles mai sus ca nu ati folosit exact valorile de componente recomandate in schema.

Postati o imagine cu schema GX800, unde notati in cele mai importante noduri ale schemei, potentialele electrice fata de masa.

Link spre comentariu

Am schimbat bateriile si la multimetru si am urmatoarele: iesire 9.6V, tensiunea din grila IRFP240=12v, tensiunea din grila IRFP 9240=7.2 V...deocamdata atat am facut (tensiunea de alimentare +-15)

Nu am imperecheat tranzistorii . sunt cele 4 perechi de la gx400 care functionau destul de bn si neimperecheati

la Q5: tensiunea din emitor =12.69V, tensiunea din baza 12.1 V

Q3: tensiunea din baza 7.2v , tensunea din emitior 0.7V , tensiunea din colector 12.5 V

Q 16=Q17=Q18: tensiunea din emitor este aceeasi cu cea din baza = -12.5

Editat de jack_roby2008
Link spre comentariu

Dupa verificari si iar verificari , nervi si toate cele....cablajul a fost realizat corect. Acum sunt in postura AV400, nu stiu de ce dar am aceasi situatie. Am desafacut toate componentele de pe placa, mai degraba revin sa fac o pereche pt primul kit de 100 W .Am lipit componentele la fel cum am facut cu acel kit de 100W , la fel ca si gx400 in prima versiune care merg perfect. Nu inteleg unde este problema....

Editat de jack_roby2008
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock