Jump to content
donpetru

GX400 rev.1 - 400W Audio Amplifier

Recommended Posts

@donpetru. A ti reusit sa terminati cumva proiectul GX400 rev.2? Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inca nu, trebuie sa mai lucrez si la documentatie si am vrut sa fie un proiect 100% testat. Dar anul asta cu siguranta va fi gata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am inteles.Va multumesc mult!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Donpetru am o intrebare: Am vazut din documentatia acestui amplificator o putere de 208.65W pe 8ohm la un THD de 0.001%. Exista vre-o modalitate sa marim puterea acestui amplificator in limita bunului simt, sa nu depaseasca THD de 0.1% in aceleasi conditii de alimentare? Daca se poate va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa modificam in schema. Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vedeti proiectul GX800 si cititi articolul urmator:

[sharedmedia=ccs:custom_database_1:21]

 

Dupa aceea o sa gasiti raspuns la problema de mai sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@donpetru. ma gandeam la o crestere de putere de maxim 50W in nici un caz dublarea ei. deci iese din calcul proiectul GX800. Am realizat cablajele pentru proiectul GX400 si am inceput plantarea pieselor. Daca este cineva interesat pot pune si poze. Am pomenit de acesta crestere de putere deoarece am gasit module FET400 care debitau si 260W pe 8 ohm la o alimentare de +/- 70V.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si GX400 poate debita 260W in 8 Ohmi la aproape +/-70Vcc dar cu distorsiuni mai mari (ajungi pe la 0.1% in sinus).

Deci, performantele amplifului facut de admin sunt aproape identice cu FET400 = AV400 dar in schimb GX400 are protectii si softstart.

Am avut ocazia sa vad o parte din schema reviziei 2 si modificarile facute de donpetru sunt substantiale si meritate. Parerea mea e sa astepti GX400 rev.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si GX400 poate debita 260W in 8 Ohmi la aproape +/-70Vcc dar cu distorsiuni mai mari (ajungi pe la 0.1% in sinus).

Deci, performantele amplifului facut de admin sunt aproape identice cu FET400 = AV400 dar in schimb GX400 are protectii si softstart.

Am avut ocazia sa vad o parte din schema reviziei 2 si modificarile facute de donpetru sunt substantiale si meritate. Parerea mea e sa astepti GX400 rev.2.

Pai asta am vrut si eu. Care sunt conditiile pentru a atinge acei 260W? Este suficient sa aplic la intrare un semnal de 1,5V ? Sau trebuie modificat ceva in schema?

Astept cu nerabdare versiunea 2 a amplificatorului GX400, dar am deja cablajele si 80% din piese sunt montate.

Edited by vijelie02

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am finalizat un modul. Primul test a fost facut fara a monta tranzistorii finali. Am alimentat la +/- 70V. Transformatorul de 1000VA. Releul cupla dupa 4-5 secunde. se aprindea ledul de power. Ledul de protectie stins. TOTUL OK, Al doilea test in vederea reglarii si a unui test de inceput: Am montat doar doi finali si am alimentat la +/- 55V. Transformatorul de 500VA. La pornire se aprinde ledul protect are si "palpaire". M-am gadit ca apare tensiune continua pe iesire. ma apuc sa fac o masuratoare pe iesire. acum apare un alt fenomen foarte ciudat: Detin un aparat de masura digital UNI-T model

http://www.uni-trend.com/UT71C.html

in momentul conectarii sondelor la iesirea amplificatorului incepe sa se reseteze, se aprinde scurt lumina de la ecran si scoate bip-uri. ceva nu este in regula. am observat ca numai o sonda conectata la masa amplificatorului duce la aceleasi fenomene ale aparatului de masura fara a se mai reseta si din bara grafica a aparatului de masura mi-am dat seama ca tot incearca sa schimbe domeniul de masura. Ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

poate ai componenta alternativa la iesire (auto oscilatii) iar aparatului pus pe DC nu-i convine.

pune aparatul pe AC si vezi ce zice

RR

 

PS - pune niste casti printr-o rezistenta de limitare si vezi daca ai ceva semnal la iesire (asta daca nu cumva ai osciloscop)

Edited by roadrunner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pus aparatul pe AC si aceleasi manifestari. Am refacut testele alimentat la 70V din transformatorul de 1000VA, dand vina pe modulul de redresare de la traful de 500VA ( cu toate ca era functional intr-un alt amplificator). Nu o mai ia razna apartul de masura. ce am observat acum: Ledul protect este in continuare aprins si finalul IRPF240 se incalzaste foarte tare in cateva secunde. ambii finali fiind montati pe un radiator maricel. celalalt final 9240 este ok ca temperatura. rezistentele de putere aferente finalului 240 sunt reci. am masurat tensiunea inainte de contactele releului, gandindu-ma ca daca ledul protect fiind aprins el nu este cuplat, si am -44V. sa fie ars finalul 240?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alimentati modulul la +/-55Vcc (cu o singura pereche de finali) si masurati tensiunile pe rezistoarele: R2, R4, R5, R6, R97, R98, R101, R102, R103, R31 si R58.

Totodata, masurati tensiunea intre anodul diodei D4 si catodul diodei D7 (Ubias) si nu in ultimul rand tensiunea de OFFSET.

Reveniti cu rezultatele masuratorilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat sa pun si poze dar nu m-am descurcat sa le urc pe forum. cad dau clici pe imagine am doar url. asta inseamna ca am sa urc pozele pe tynipic. si in urma incercarii de apune link-ul spre poza mi-a aparut o eroare:

Nu ai permisiunea s? folose?ti acea extensie de imagine pe aceast? comunitate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1622vjp.jpgvzhua8.jpgIn sfarsit am reusit. Cam asa arata primul modul terminat si cel cu problemele aparute. maine dimineata am sa fac si masuratorile respective. va multumesc foarte mult pentru sfaturi. Edited by vijelie02
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Terms of Use
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.