Sari la conținut

kit subwoofer activ

just_devil

Postări Recomandate

pe scurt ce as dori:

am un subwoofer (200W) de la un sistem 5.1, as dori sa il modific si sa il fac un subwoofer activ... astept sfaturile Dvs.

Stima!

Editat de just_devil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa presupunem ca transformati subwoofer-ul actual intr-un subwoofer activ ? Dupa aceea, cum va ganditi sa folositi subwoofer-ul cu vechii sateliti? Va ganditi sa conectati satelitii la un receiver iar subwoofer sa-l conectati separat ? Nu e tocmai o idee buna. Mai bine include-ti si o mica amplificare audio pentru sateliti in incinta actuala a subwoofer-ului (daca incinta permite acest lucru). Astfel, pe langa amplificarea subwoofer-ului veti avea si sursa de semnal pentru satelitii.

In ceea ce priveste amplificatorul pentru subwoofer-ul existent catalogat de dvs. la 200W, va rog sa prezentati una sau doua imagini la o rezolutie de max. 800x600 px cu subwoofer-ul si difuzorul subwoofer-ului. Mentionati si dimensiunile constructive. Apoi, prezentati si sateliti (spre ex, ce putere are un difuzor dintr-un satelit?).

Numai Bine

Link spre comentariu

Atunci ce tip de amplificator audio preferati: cu circuite integrate sau cu componente discrete? Bugetul este limitat si, daca da, la ce valoare?

In al doilea rand, aveti deja un alimentator pentru un posibil amplificator audio sau urmeaza sa faceti rost?

Link spre comentariu

Fiind vorba de un subwoofer si tinand cont si de puterea difuzorului, nu este asa important daca e cu integrate sau cu tranzistoare amplificatorul. V-am intrebat lucru asta deoarece credeam ca aveti vreo preferinta sau ca aveti cateva tranzistoare la indemana, prin sertar.

Ce impedanta are difuzorul din subwoofer?

Link spre comentariu

Atunci, puteti incerca sa realizati un amplificator audio alimentat la cca. +/-25Vcc. Personal va recomand ceva pe tranzistoare. Nu va trebuie o schema foarte complexa deoarece va fi un simplu amplificator pentru un subwoofer, asa ca nu are rost sa va complicati. Puteti include pe aceeasi placa si o protectie la DC si softstart cu releu pe iesire. De fapt, in cazul subwoofere-lor active e obligatoriu sa faceti acest lucru.

Scheme de amplificatoare audio pentru subwoofere pe tranzistoare ar fi multe, cum ar fi: partea de amplificare a amplificatoarelor audio PSS Audio (ceva simplu si la obiect), partea de amplificare din vechile amplificatoare audio romanesti seria AS s.a.m.d.

Daca doriti ceva pe integrate, atunci un TDA7294 ar fi potrivit desi v-as recomanda sa-l priviti ca pe o alternativa (sau o solutie de rezerva).

Numai Bine

Link spre comentariu

am vazut acest topic si m ar interesa si pe mine don Petru daca se poate un raspuns am un kit varianta cu tda 2030a cu bd 911 si bd 912 si vreau sa l folosesc pt subwoofer pe un dif pro-west 2x4ohm 8" si un kit cu tda1521 pt sateliti acum ma intereseaza daca pot conecta subwoofer ul de pe iesirea kitului pt sateliti sau la intrare.kitul pt subwoofer este cu filtru trece jos cred 300hz (varianta din datasheet )multumesc mult

Editat de alinuts
Link spre comentariu

ce schema imi recomandati?

sau eventual daca as gasi gata facut fara sa il mai fac eu

Daca mai sus am facut referire la schemele unor amplificatoare audio, e foarte usor sa dati o cautare pe forum si sa gasiti acele scheme. Nu va ramane decat sa va hotarati asupra unei scheme. Un exemplu:

http://www.forum.teh...ss/page__st__45

am vazut acest topic si m ar interesa si pe mine don Petru daca se poate un raspuns am un kit varianta cu tda 2030a cu bd 911 si bd 912 si vreau sa l folosesc pt subwoofer pe un dif pro-west 2x4ohm 8" si un kit cu tda1521 pt sateliti acum ma intereseaza daca pot conecta subwoofer ul de pe iesirea kitului pt sateliti sau la intrare.kitul pt subwoofer este cu filtru trece jos cred 300hz (varianta din datasheet )multumesc mult

Subwoofer-ul pe care il detineti e mult mai potrivit sa lucreze in tandem cu un circuit integrat audio cum ar fi TDA1552Q. Cele doua iesiri ale acestui integrat configurate in punte vor lucra fiecare cu una din cele doua bobine ale difuzorului. E mai bine asa, veti controla mai bine in curent subwoofer-ul, decat sa folositi varianta cu TDA + BD.

Apoi, daca subwoofer-ul ilconectati asa cum v-am spus, sau cum intentionati, nu prea mai are elocventa intrebarea dvs., citez: pot conecta subwoofer ul de pe iesirea kitului pt sateliti sau la intrare

Sa inteleg ca vreti sa conectati difuzorul subwoofer-ului pe TDA1521 asa cum v-am recomandat mai sus cu TDA1552Q ?

Mai reveniti cu precizari suplimentare.

Numai Bine

Link spre comentariu

difuzorul am zis ca o sa l leg in serie sa dea 8ohm si tda 1521 este cu corector ton bass inalte si volum pt sateliti si eu vreau sa stiu daca pot sa conectez kitul de bass la iesirea de pe difuzoare ale kitului pt sateliti cu doua rezistente sa le insumez sau dupa corector ton sa nu fie semnalul nici prea mare nici prea mic multumesc si sper sa ma fac inteles :sign_sorry:

Link spre comentariu

Luati semnal pentru subwoofer de pe intrarea corectorului de ton, cu ajutorul celor doua rezistente, la care ati facut referire mai sus.

Totodata, pentru a calibra corect amplificatorul subwoofer-ului veti avea nevoie si de un potentiometru de volum special numai pt. subwoofer. Pentru a separa cat mai bine corectorul de ton de circuitul de putere a subwoofer-ului va recomand sa folositi un etaj buffer cu un amplificator operational. Intre acest etaj si amplificatorul subwoofer-ului veti insera potentiometrul de volum a subwoofer-ului.

numai bine

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
  • 4 years later...

buna seara ,detin un difuzor de bass raveland  si as vrea sa il fac un subwoofer activ ,mentionez ca momentan dispun doar de un traf de 60 v ,,,ce ma sfatuiti ?

post-35656-0-09012500-1459623509_thumb.jpg

post-35656-0-51199100-1459623507_thumb.jpg       daca e necesar sunt dispus sa cumpar un kit de amplificare care sa se alimenteze la 60 v   ,,,astept sfaturile dumneavoastra .

Editat de cristian88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock