Sari la conținut

Cat de groasa trebuie sa fie teava de scurgere?

titi

Postări Recomandate

Deci, se da o casa in mediul rural cu o bucatarie. Proprietarul casei vrea sa monteze o teava de scurgere a deseurilor menajere din bucataria vilei pana undeva in apropiere (de fapt, e un fel de rapa in zona). Mentionez ca in zona unde se afla vila sau casa nu are acces la nicio o canalizare.

Acum, nu stiu daca ii trebuie vreo autorizatie ceva ca sa faca asta sau cat de groasa trebuie sa fie teava pentru scurgerea numai deseurilor de la bucatarie? E bine sa monteze un filtru la intrarea in tubulatura? Sau, cum e mai bine sa pozeze pe teren aceasta teava: ingropat sau intr-un canal mic acoperit cu dale din beton?

deci, as vrea cateva lamuriri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi de raspuns, dar care este cel mai bun material pentru tevi de scurgere?

Pana la urma ma gandeam sa-i spun sa pozeze teava printr-un canal mic, acoperit, ca sa poate avea acces la teava oricand.

In imaginea de mai sus, ce inseamna greutate volumetrica la fosa septica?

:bye:

Link spre comentariu

Nu stiu daca e chiar cel mai bun material pentru tevi, dar din ce am observat, majoritatea tevilor de acest tip din comert au la baza polipropilena (PP-R). Deci, se poate cumpara teava de PP-R si o fosa septica (spre exemplu, din fibra de sticla).

Referitor la greutatea volumetrica, aceasta notiune reprezinta distributia densitatii sau masei unui corp in volumul ocupat. Spre exemplu, un obiect mai puţin dens ocupă, ?n general, mai mult volum ?n spaţiu, ?n comparaţie cu greutatea sa fizică. Greutatea volumetrică sau dimensională se calculează şi se compară cu greutatea fizică a corpului.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nu stiu daca e chiar cel mai bun material pentru tevi, dar din ce am observat, majoritatea tevilor de acest tip din comert au la baza polipropilena (PP-R). Deci, se poate cumpara teava de PP-R si o fosa septica (spre exemplu, din fibra de sticla).

Referitor la greutatea volumetrica, aceasta notiune reprezinta distributia densitatii sau masei unui corp in volumul ocupat. Spre exemplu, un obiect mai puţin dens ocupă, în general, mai mult volum în spaţiu, în comparaţie cu greutatea sa fizică. Greutatea volumetrică sau dimensională se calculează şi se compară cu greutatea fizică a corpului.

Numai Bine

Pentru scurgere se poate folosi teava din PVC care este mai ieftina decit teava din PP,cu diametrul de 110 cu mufa DIN cu garnitura din cauciuc,diametru care este arhisuficinet.Atentie,teava din PP este sensibila la raze UV,la fel si teava din PP-R(devine casanta),deci trebuie protejata.Referitor la colectarea dejectiilor sint de vinzare mini statii de epurare realizate din PE.Ar fi chiar indicata o ministatie de epurare pentru ca evacuarea dejectiilor in natura eszte interzisa si cum se gasesc destui "binevoitori" te poti trezi cu cei de la mediu care nu prea stiu de gluma,iar amenzile sint substantiale.

Editat de george b
Link spre comentariu

...ce inseamna greutate volumetrica la fosa septica?...

Judecand dupa unitatea de masura dintre paranteze - [kg] - este probabil masa volumetrica = masa totala a apei menajere cuprinsa in volumul dat. De altfel, greutatea intra in categoria fortelor si se masoara in kgf, daN, sau derivati.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock