Sari la conținut

cum e mai bine?

alynjmenaru

Postări Recomandate

am o statie cu impendanta la iesire de minim 4 ohmi.Cum s-ar auzii mai bine?Sa ai pun un difuzor de 4 ohmi pe iesire...sau cate 2 difuzoare a cate 8 ohmi in paralel...?stima

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am inteles.eu credeam ca daca se aude pe 2 cai (2 difuzoare se aude mai bine...)Multumesc

O sa se auda tot "mono" ptr ca tu legi amandoua difuzoarele pe un canal,deci mono.Oricum daca ai numai un canal functional la amplificator si pui 2 difuzoare/boxe o sa se auda mai "frumos" decat 1 singur difuzor.

Link spre comentariu

O sa se auda tot "mono" ptr ca tu legi amandoua difuzoarele pe un canal,deci mono.Oricum daca ai numai un canal functional la amplificator si pui 2 difuzoare/boxe o sa se auda mai "frumos" decat 1 singur difuzor.

pai asta vroiam sa stiu...daca se aude mai frumos cum zice-ti dumneavoastra.Si nu am doar un canal functional(statia are 5 iesiri plus o iesire de subwoofer)dar am niste boxe prin casa si ziceam sa le pun pe toate la statie daca tot stau degeaba...dar sunt pe 8 ohmi(stiu ca omajul mai mare nu e o problema pt statie)doar ca se mai pierde putin din claritate...

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu

se aude mai frumos

Un difuzor puteti sa-l asimilati cu un motor electric, un motor de 12v, fuctioneaza la parametrii maximi la aceasta tensiune, la 6V, functioneaza, dar cu performante reduse.Daca legati incinte de 8 ohmi pe o iesire de 4 ohmi, se aude mai incet decat cu 4 ohmi.

Link spre comentariu

Un difuzor puteti sa-l asimilati cu un motor electric, un motor de 12v, fuctioneaza la parametrii maximi la aceasta tensiune, la 6V, functioneaza, dar cu performante reduse.Daca legati incinte de 8 ohmi pe o iesire de 4 ohmi, se aude mai incet decat cu 4 ohmi.

eu credeam ca nu conteaza numarul difuzoarelor coenctate sau modul serie/paralel atat timp cat se respecta omajul...dar vad ca m-am inselat.

Link spre comentariu

eu credeam ca nu conteaza numarul difuzoarelor coenctate sau modul serie/paralel atat timp cat se respecta omajul.

Daca va referiti la curentul suportat de etajul de iesire, da, conteaza impedanta totala.

Link spre comentariu

Daca va referiti la curentul suportat de etajul de iesire, da, conteaza impedanta totala.

deci diferentele consta doar in redarea sunetului...ok.multumesc

Link spre comentariu

Nu, daca impedanta totala este mai mica, se suprasolicita etajul de iesire si se poate defecta, daca este mai mare, nu va putea asigura auditia maxima.

da.acest lucru il cunosc (l-am precizat si mai sus)respectiv impendanta mai mica decat a amplificatorului,rezultat defectarea lui.Va multumesc foarte mult pt timpul acordat.

Link spre comentariu

da.acest lucru il cunosc (l-am precizat si mai sus)respectiv impendanta mai mica decat a amplificatorului,rezultat defectarea lui.Va multumesc foarte mult pt timpul acordat.

dar daca inversam plusul cu minusul la terminalele boxei sau la statie ce se intampla...?multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock