Sari la conținut

Amplificator 3-5w pe tranzistori

DonNCSS

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Va cer iarasi putinel ajutor.Voi pune mana pe o boxa de 3w 4ohm un traf cu 2x12v si 1x9v si un potentiometru de vol.Ma gandeam sa fac in incinta boxei un mic amplificator pe tranzistori(nu ma bag pe tda-uri ca am busit vreo 10 pana acu,cred ca erau numa asa zisele "pocnitori")cu piese recuperate in stare buna de functionare.

Acu voi ce ziceti,ar merge sau nu?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu i-as spune boxa la un difuzor de 3W 4 Ohm, ci mai degraba boxulita. :music_drums:

La puteri de cativa watti, apeleaza tot la integrate, pentru ca amplificatoarele audio cu tranzistoare nu merg asa grozav. Din ce am observat eu practic, un amplificator audio pe tranzistoare merita facut daca il alimentezi cu minim 24V nesimetric.

Cel mai simplu amplificator audio care l-am facut odata era cu AN7135:

http://www.cbtricks.com/datasheets/uploads/an7135.pdf

costa max. 8lei si este stereo.

stima

dan

Link spre comentariu

Pai de ce crezi ca am zis pe tranzistori,ca am facut rost de traf 2x12v 50VA.

Si ma gandeam la o schema cu tranzistor de intrare si cu 2 finali in contratimp(BD-uri)unu PNP si celalalt NPN

Salutari:

DonNcss.

Link spre comentariu

Totusi daca inca tot nu mi-a dat colegu asta al meu inca acea "boxa",mai intreb si eu cate ceva.Ce tranzistori mi-ati recomanda pt. finalu in contratimp?ceva complementari sau de putere.

Link spre comentariu

si pentru orce eventualitate sa pun pe ei cate un radiator asa mai chochet ca sa nu se incalzeasca tare(nu pun ditai dihania ca dupa nu mai are loc in cutiuta ca acolo o sa pun si trafu si celelate componente)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock