Sari la conținut

Cel mai bun LCD de 20 sau 22inch


donpetru

Postări Recomandate

Intentionez sa-mi schimb CRT-ul cu un monitor LCD, nu foarte ieftin, nu foarte scump dar care sa functioneze bine in special in aplicatii grafice dar si in celelalte. Cam ce anume trebuie urmarit la un monitor LCD, de care tipuri trebuie sa ne ferim, care trebuie sa le cumparam etc. Totodata as dori sa stiu si celelalte experiente ale voastre legate brand-uri, furnizori, magazine. Credeti ca merge sa utilizam acasa un monitor LCD de 22inch? Vi se pare "cam mare diagonala" sau care diagonala credeti ca este potrivita in ipoteza in care ati utiliza monitorul atat in aplicatii grafice, jocuri cat si pentru vizionat filme. Ati opta pentru versiunea wide sau standard ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Credeti ca merge sa utilizam acasa un monitor LCD de 22inch? Vi se pare "cam mare diagonala"

Nu,efortul de a urmarii imaginea este mai mic.

sau care diagonala credeti ca este potrivita

Daca as alege eu ,ce mai mare care-mi permite spatiul.

jocuri cat si pentru vizionat filme.

Nu stiu cum este in prezent rezolvata latenta,daca pentru filme este sau nu stanjenitoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cateva idei de pe net:

LCD monitors are available in two common formats (aspect ratios). The standard format (4:3) is the most familiar. Widescreen (16:9 or 16:10) monitors mimic the aspect ratio of the HDTV format and are an ideal choice for viewing and editing video. In addition, widescreens can easily display multiple documents side by side, so you can work in two or more applications simultaneously.

 

Perhaps the two most notable negative attributes of LCD monitors are a reduced viewing angle when compared to CRT, and the inability of some LCD monitors to correctly display fast motion. Because of the relatively slow response time of an LCD panel (i.e., how fast a pixel can turn on and off), fast motion can appear blurred or leave trails. Higher-performance LCD monitors tend to reduce, if not eliminate, this problem, although bargain-basement models are all but guaranteed to suffer from it.

 

The speed that an LCD monitor can turn pixels on, then off, then on again is called the response time. Response time can also be measured by how fast a pixel changes from gray to gray. Older and budget LCD monitors have slow response times, resulting in blurry motion or trails behind moving objects. This may not be a problem for reading e-mail or browsing the internet, but it will affect other tasks like watching an embedded video feed on your favorite news site or playing a game that includes fast motion. For general-purpose use, we recommend a monitor up to 24 inches in size that has a response time of 16 milliseconds or less, with less being better. For gamers, multimedia enthusiasts and color professionals, a response time of 12 milliseconds or less is best. Hard-core gamers and video professionals should look for a response time of 8 milliseconds or less.

 

This can be a personal choice, but if you don't have a strong preference, we recommend considering a widescreen monitor. The widescreen format allows you to view multiple windows side by side, so you can work in more than one application.

Another reason to buy a widescreen display is multimedia. You may not have an HD DVD or Blu-ray Disc player today, but you will probably upgrade or replace your computer long before you need to retire the display. A widescreen display is a better match for both HD DVD and Blu-ray than a standard display.

 

Most graphics cards sold in the past few years can easily drive a 19-inch standard or widescreen display, and many can also operate a 20- or 21-inch display. Some older graphics card may have trouble reaching the 1,900X1,200 resolution of a 24-inch widescreen display, or the 2,560X1,600 resolution of a 30-inch display. If your graphics card doesn't measure up, you won't be happy with your new display.

 

sursa:

http://products.howstuffworks.com/computer...uying-guide.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dl SIG, cred ca am inteles ce vreti sa subliniati cu acel citat. Mentionez ca am o placa video ASUS Ati Radeon 9550 cu 256Mb DDR. Acum as dori sa intreb useri daca cred ca aceasta placa ar putea face fata unui monitor de 22inch cu rezolutia maxima a monitorului.? Am facut o comparatie rapida si se pare ca da, bine, nu cred ca foarte bine la jocuri dar acest aspect mai putin ma intereseaza.

 

Referitor la afirmatia Dl. miron1947:

Credeti ca merge sa utilizam acasa un monitor LCD de 22inch? Vi se pare "cam mare diagonala"

 

Nu,efortul de a urmarii imaginea este mai mic.

Acum nu stiu cum sa va spun dar eu cred ca daca monitorul are diagonala mai mare si suntem obisnuiti sa urmarim imaginea pe o diagonala mai mica, atunci efortul urmariri imagini pe un LCD de 22inch spre exemplu cred ca este mai mare. Cel putin asa cred eu. Acum depinde si ce urmarim: film, jocuri, grafica etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum nu stiu cum sa va spun dar eu cred ca daca monitorul are diagonala mai mare si suntem obisnuiti sa urmarim imaginea pe o diagonala mai mica, atunci efortul urmariri imagini pe un LCD de 22inch spre exemplu cred ca este mai mare. Cel putin asa cred eu. Acum depinde si ce urmarim: film, jocuri, grafica etc.

Eu am avut un ATI all in Wonder si puteam sa trimit imaginea pe TV(73/CM),pot sa spun,ca daca s-ar fi vazut si bine(claritatea),mi-ar fi placut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

donpetru, dar ar fi sa cumpar eu un monitor LCD in primul si primul rand as incerca sa caut unul bun, un LG spre exemplu. Am inteles ca cele Samsung nu mai sunt facute cum se faceau odinioara. Bine, nici de LG-uri nu putem fi in totalitate siguri. In general, din ce am vazut eu sa stii ca LCD-urile de 22inch sub 1000lei bucata nu sunt perfecte, unele au mici scapari pe parte de design (cum ar fi SAMSUNG 226BW: nu imi place ca led-ul de ST-BY lumineaza cam mult sau nu imi place ca are butoanele de ST-BY puse naspa iar meniul este total anevoios. Ar mai fi aici si cateva lucruri de adogat pe partea de dotari, putin trase de par, de exemplu contrastul 3000:1).

Daca vrei neaparat sa-ti cumperi un LCD in maxim 1000lei iti recomand un LG, de exemplu acesta:

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...tiu--pL225WT-SF

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

releu, nu e rea deloc idee cu LG-ul. Ma gandeam si eu la un model LG, ori la unul Samsung. Am mai auzit si de Horizont, Asus si DEL. Acum, dupa ce am analizat foarte bine piata si specificatiile produselor, chiar ca nu stiu ce sa aleg.

 

In final am ajuns la urmatoarele modele - prefer un model wide in jur de 1000lei nu mai mult (as dori sa-mi spuneti daca sunt o alegere buna sau care este cel mai bun model din punctul vostru de vedere si daca ati fi in situatia mea pe care l-ati alege ?):

 

1. 22" LG L226WT-SF, Wide 1680x1050, 2 ms, 300 cd/m2, 3000:1 DFC, DVI, Flatron f Engine, TCO-03.

http://www.conectica.ro/display/8-38-1439-..._L226WT-SF.html

 

2. DELL E228WFP 22 inch 5 ms:

http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd/dell/...p-22-inch-5-ms/

 

3. SAMSUNG 226BW, 22", wide

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...-pLS22MEWSFVEDC

 

4. ASUS VW222U, 22", wide, boxe

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...e-boxe--pVW222U

 

5. BENQ T221WA, 22", wide, boxe

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...e-boxe--pT221WA

 

6. PHILIPS 220WS8FB, 22", negru

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...egru--p220WS8FB

 

7. HORIZON 2206SW, 22", wide

http://www.emag.ro/monitoare_lcd/monitor-l...2-wide--p2206SW

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu recomand LG-ul, mult peste celelalte monitoare, uitati-va doar la timpul de raspuns care este de 2ms. In plus, are si conector DVI, luminozitate 300 cd/m2, si contrast 3000:1. Si aceste caracterisitici sunt peste celelalte monitoare, ca sa nu mai vorbesc de pret care este rezonabil.

Pe locul doi cred ca as vota un Samsung dar fara sa iau in considerare mici neajunsuri la design (s-ar putea ca la unii sa nu conteze aceste aspecte, o parte enumerate intr-un post anterior).

Pe locul trei: LCD Asus VW222U.

Celelalte monitoare ies din discutie. Acum ramane sa alegi, eu mi-am expus punctul de vedere, ar fi totusi curios aici sa vedem si alte opinii.

 

P.S. Dl miron1947, Philips-ul nu mai face lucruri cum facea odata, mai ales cand veni vorba de LCD-uri. Doar la televizoare sunt buni, in rest mai putin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

P.S. Dl miron1947, Philips-ul nu mai face lucruri cum facea odata, mai ales cand veni vorba de LCD-uri. Doar la televizoare sunt buni, in rest mai putin.

Posibil sa aveti dreptate,cu monitoarele,dar cel putin in domeniul iluminarii,au ramas lideri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Pana la urma, adica azi, m-am decis sa-mi cumpar un monitor LCD de 22inch, nu foarte scump dar care sa fie bun. Daca initial optasem pentru SAMSUNG 226BW, sau chiar ma gandeam la un LG, dupa nenumarate "probe" sa le spun asa m-am decis asupra unui model BenQ, mai exact acesta:

http://benq.ro/products/LCD/?product=901&a...=specifications

 

De ce BenQ ? Sincer sa va spun nici nu m-am gandit ca o sa ajung sa aleg un astfel de monitor, asta cand am pornit in drum spre magazine. LG-ul mi s-a parut foarte obositor la vizionare imaginilor statice, SAMSUNG mai scump si mai greu de gasit (intr-adevar, deranjant LED-ul de ST-BY - luminozitate prea puternica). BenQ, are 90% din "toate". In urma "testarii mai multor LCD-uri" am ajuns la concluzia ca multe specificatii sunt mai mult sau mai putin umflate de producatorii. De exemplu, contrastul. Chiar daca LG-ul pretindea un contrast "real" de 3000:1, realitatea se pare ca era alta, adica era vorba de constrastul dinamic, cel real fiind 700:1. Modelul Samsung 226BW, avea acelasi constrast cu modelul BenQ E2200WA. Mufa DVI, un atu al Samsung-ului, cel putin in cazul meu avea o utilitate zero. Din discutiile avute cu "comercianti", unele chiar foarte obiective, nici nu se merita o conexiune DVI, ci mai degraba este importanta trecerea la una, parmise HDMI. Un LCD cu HDMI este din pacate prea scump.

Nici un pixel mort pentru BenQ, o imagine de calitate, un timp de raspuns minim acceptat pentru un monitor care se vrea de calitate.

In concluzie, trebuie sa spun, mai ales cand veni vorba de monitoare LCD, o alegerea corecta se face doar "vazand monitorul la treaba". Deci, nu va luati dupa specificatii, multe din ele sunt mai mult sau mai putin "umflate" de producator sau diferiti comercianti,. De exemplu, Samasung 226BW, l-am vazut in vreo trei magazine Online ca avand constrastul "real": 700:1, 1000:1 si 3000:1. Un cumparator neavizat poate intra usor in confuzie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock