Sari la conținut

Amplificator audio PSS


donpetru

Postări Recomandate

Prezint mai jos un amplificator audio avand la baza schema de la amplificatoarele audio PSS. Schema o gasiti aici (vers. 9B):

http://www.pssaudio.com/indexuk.php?rubrique=ver9

Iar doua imagini cu montajul realizat - scuze de rezolutie dar am facut pozele cu telefonul mobil (Atentie: PCB-ul nu cuprinde softstart-ul si protectia la DC a amplificatorului, doar limitarea de curent conform schemei, limitare care am aplicat-o si la alte tipuri de amplificatoare audio):

Imagine_0158.jpg

Imagine_0159.jpg

 

Urmeaza testele inainte de proba finala - includerea in cutia amplificatorului - in curand proiectul complet la proiecte DIY.

Link spre comentariu

Este un amplificator bunicel modelul PSS600, totusi nu am avut ocazia sa ascult unul. Din auzite se pare calitatea reproducerii sunetului este peste asteptari, de design nu mai vorbesc.

donpetru, astept savad amplificatorul si bineinteles sa ne spui "cum suna" (conteaza aici si boxele folosite).

Link spre comentariu

donpetru, tocmai am ascultat la un amic venit din Franta un amplificator PSS ( de vreo doua zile tot zic sa trec pe la el) si am ramas foarte surprins, pe langa faptul ca arata bine pe niste incinte Tehnics din catalogul 2002, de alea cu tehnlogie Dinamic Dual Drive (parca asa le spunea), amplificatorul suna super, un bass de exceptie cum mai rar vezi la amplificatoare (mai ales la cele pe FET-uri - PSS este pe bipolari).

In fine, astept (sper sa nu fiu singurul) amplificatorul realizat pe baza unei scheme de la PSS.

 

SUCCES in continuoare.

Link spre comentariu
  • 3 weeks later...
Prezint mai jos un amplificator audio avand la baza schema de la amplificatoarele audio PSS. Schema o gasiti aici (vers. 9B):

http://www.pssaudio.com/indexuk.php?rubrique=ver9

Iar doua imagini cu montajul realizat - scuze de rezolutie dar am facut pozele cu telefonul mobil (Atentie: PCB-ul nu cuprinde softstart-ul si protectia la DC a amplificatorului, doar limitarea de curent conform schemei, limitare care am aplicat-o si la alte tipuri de amplificatoare audio):

post-2-1195233123_thumb.jpg

post-2-1195234288_thumb.jpg

 

Urmeaza testele inainte de proba finala - includerea in cutia amplificatorului - in curand proiectul complet la proiecte DIY.

 

DL. DONPETRU cum merge treaba ceva rezultate pe care sa le impartasiti cu noi ?

Link spre comentariu
DL. DONPETRU cum merge treaba ceva rezultate pe care sa le impartasiti cu noi ?

Cel tarziu marti vreau sa-mi fac ceva timp pentru a proba kiturile de amplificare. Am sa va prezint dupa aceea si celelalte circuite, transformatorul si chiar carcasa. Deci, puntica rabdare.

Vreau sa am o amplificare pe cinste pentru sarbatori. Din pacate incintele acustice pe care le am acum (putere mica - 50W) nu sunt deloc potrivite pentru statia de amplificare pe care urmeaza sa o finalizez. Ma gandesc ca in decursul anului viitor sa fac o pereche de incinte fullrange potrivite pentru statia asta de amplificare. Dar pana atunci trebuie sa tin volum cat mai incet pe boxele care le am. :b1:

Link spre comentariu

Dl. RADU, nu e vorba "de recalcularea componentelor", ci de micsorarea unei simple rezistente si a condensatorului care este in paralel cu rezistenta (spre exemplu, daca ar fi sa priviti pdf-ul din legatura web de mai jos, este vorba de rezistenta R25 si condensatorul C15).

http://www.pssaudio.com/Technique/SCH%20Ampli%209-B.pdf

Link spre comentariu

Intre timp am mai facut ceva la amplificator, inclusiv proba cu tensiune redusa si de verificare a protectiilor (DC, TEMP si SHORT), proba care a fost OK. Un modul PSS600 alimentat cu tensiune redusa circa +/-24Vcc are un curent de mers in gol de 20-25mA. La proba cu tensiune nominala (+/-55-60Vcc) a amplificatorului va ramane sa mai masor odata curentul de mers in gol. Dintr-un simplu calcul curentul nu cred ca va depasi 50mA (ramane de vazut). Mai ramane sa calibrez turatia ventilatorului in functie de temperatura si pragul optim de declansare a releelor la scurtcircuit. Cel tarziu pana la sfarsitul saptamani imi doresc sa-l finalizez, dar din pacate timpul nu prea imi permite.

 

Dar pana atunci, asa cum am promis intr-un post mai sus, sa va prezint niste imagini inainte de ansamblarea ...finala. Imi cer scuze pt. rezolutia pozelor dar nu am avut un aparat foto mai bun (din pacate aparatul SONY nu am mai apucat sa-l repar, poate mai tarziu):

Alimentarea amplificatorului si transformatorul:

Alimentare_si_un_pic_dintr_un_modul_de_amplificare.jpg transformatorul.jpg

Circuitul de protectie: circuit_protectie.jpg

Circuitul de intrare: circuit_intrare.jpg

Fata si spatele statiei de audio-amplificare:

potentiometre.jpgIntrari___iesiri.jpg

Link spre comentariu

Misto amplificatorul, nu ma gandeam sa-l complici asa mult dar a iesit, cum spun batranii ..."jos-palaria". Trebuie sa recunosc donpetru ca l-a facut amplificatoare nu te intrece nimeni in Romania. Oricum, ai avut ceva de munca la el.

Apropo, cum ai desenat fata si spatele carcasei, a iesit supermisto. Am mai vazut acolo un comutator pe spatele carcasei, mufe XLR, speakon...tare :b8: . Chiar as fi curios sa stiu cum comanzi sau ce comazi mai exact cu comutatorul ala (cred ca sunt doua comutatoare sau nu vad eu bine!!!)? Cumva, ambele canale odata ???

 

In fine, trebuie sa recunosc ca esti maestru.

 

P.S. Acum sa ne spui si proba cu sunet cum s-a desfasurat, asta dupa finalizare.

Link spre comentariu
Apropo, cum ai desenat fata si spatele carcasei, a iesit supermisto. Am mai vazut acolo un comutator pe spatele carcasei, mufe XLR, speakon...tare 016.gif . Chiar as fi curios sa stiu cum comanzi sau ce comazi mai exact cu comutatorul ala (cred ca sunt doua comutatoare sau nu vad eu bine!!!)? Cumva, ambele canale odata ???

 

1. Fata si spatele carcasei am realizat-o din tabla de 1mm grosime, pe care am vopsit-o cu ajutorul unui spray de genul celui care se utilizeaza la vopsitul gentilor auto iar pentru realizarea scrisului, cu mari eforturi, am reusit sa fac rost de niste litere pe folie transparenta care prin apasare (cu ajutorul unui creion) se imprima pe suprafata. Aceste litere, din cate imi aduc aminte se comercializau si in Romania prin anii 80, actualmente doar o firma in Belgia sau Franta mai produce asa ceva. Dupa imprimare am utilizat un spray transparent pentru protectia si rezistenta in timp a scrisului (de genul celui folosit la tratarea suprafetelor din cupru a circuitelor imprimate). Stiu ca actualmente, nu este o metoda moderna, dar la nivelul la care am realizat amplificatorul, metoda de serigrafie a panoului frontal si spate a carcasei amplificatorului reprezinta totusi o solutie buna, rezultatele fiind pe masura, dupa cum vedeti.

 

2. Comutatoarele de pe panoul din spatele carcasei amplificatorului sunt:


    - primul comutator, din partea superioara a panoului, are doua pozitii si comanda intrarile amplificatorului in configuratia: balansata sau nebalansata;
    - al doilea comutator, de genul celui utilizat la transformatoarele cu tensiune de iesire preselectabila in trepte de 1,5V, permite activarea crossover-ului, spectru frecvente mai mare sau mai mic de 100Hz, respectiv trecerea amplificatorului in regimul de functionare in punte, cu sau fara activarea crossover-ului setat in una din cele doua situatii (frecventele reproduse mai mari de 100Hz sau mai mici de 100Hz).
    - da, ambele comutatoare realizeaza functiile mai sus mentionate pe ambele canale odata. Mai exact, comutatoarele actioneaza cu ajutorul unei tensiuni microrelee de 12Vcc (microrelee care se pot vizualiza pe placa de intrare din imaginile de mai sus).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock