Sari la conținut

Mini Amplificator

RoTeCH

Postări Recomandate

Salut ...

Sunt un baiat interesat de electronica de mic :D

Am la PC niste boxe... dar nu se aude tare... cum vreau eu ...

Am cautat pe acasa niste boxe ... am 2 de 8ohmi si inca 3 ... nu stiu de cat sunt...

Vreau sa-mi fac eu un amplificator ... deoarece nu am bani nici de SISTEME AUDIO nici de SUPER AMPLIFICATOARE :(

Asa ca am vorbit cu proful de fizica si a zis ca ma ajuta el cu piesele...

As dori si eu o schema de la un mini-amplificator sau amplificator cu reglaj bass , medii , inalte si volum :D

Dar nu cu multe piese si cu o schema incarcata ... La iesiri daca se poate cu 3-4 difuzoare ( cai ).

Alimentarea daca se poate la 12V ... :D ... daca nu ... nu mai conteaza ...

Va rog ajutati-ma !!!

Uitati id de messenger : kakadelu ;

Va rog din suflet ajutatima ...

Cu stima si respect ... Vatra Vlad

Editat de RoTeCH
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alimentarea daca se poate la 12V

Este singura data oferita de Dvs. , pentru a obtine o indrumare este nevoie de mai mult.Cate difuzoare aveti, de ce putere(W) si impedanta(ohmi) fiecare?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Este singura data oferita de Dvs. , pentru a obtine o indrumare este nevoie de mai mult.Cate difuzoare aveti, de ce putere(W) si impedanta(ohmi) fiecare?

Pai concret nu stiu de cat sunt ... :|

Am 2 difuzoare cu membrana din metal si cauciuc si cu prelungire inca 1 difuzor :D

Am cautat imagini dar nu gasesc :|

Si mai am 2 difuzoare de la un televizor vechi

Link spre comentariu

Dar ce scrie pe ele?Televizorul din care sunt recuperate cat de vechi este?

o sa ma uiut pe ele si o sati spun maine ...

pana atunci ... gandestete la o schema ... am cautat ... dar nu prea am gasit ...

Link spre comentariu

Fara alte detalii care nu erau necesare neaparat se putea recomanda o schema cu TDA...schema accesibila "oricui" atat din punct de vedere financiar cat si ca si performante si realizare practica.Acum in functie de ce performante se doresc se pot folosi diferite tipuri de TDA.Un alt plus al acestor circuite,daca se poate spune,este ca pot fi alimentate(marea majoritate) si de la o sursa de pc pe care nu o mai folosim.Binenteles ca performantele nu sunt extraordinare insa pentru inceput sunt niste "proiecte" realizabile din care se poate acumula si ceva experienta pe mai departe.

Acum nu stiu cat de tare vrei tu sa se auda,asta depinde si de ce difuzoare/boxe ai,oricum ca si o regula generala,sa zicem,niste boxe bune vor suna bine si pe un amplificator mai slab(ceea ce nu-i valabil si invers).

Nu mai lungim povestea,deocamdata,si iti las un link sa vezi cum ti se pare,greu de facut sau usor,putere prea mica,etc...

http://www.hobby-hour.com/electronics/tda2005-power-audio.php

Poti face ptr inceput si cu alte tda...ceva mai "performante" ca si 2005,asta in functie de buget,cunostinte,etc

Editat de Letcon
Link spre comentariu

Va recomand sa prezentati toate datele constructive pe care le aveti despre acele difuzoare: diametru membrana, forma constructiva bobina, puterea specificata de producator (daca se mai discerne de pe corpul bobinei difuzorului) etc. Totodata, o imagine cu acele difuzoare ar face cat o mie de cuvinte, asa ca nu ar fi rau sa incercati sa postati macar o imagine.

De abia dupa aceea se poate recomanda un anume amplificator audio.

Numai Bine

Link spre comentariu

Promit ca o sa pun poze cu boxele odata ce gasesc cu ce sa le fac poza :)) am telefon cu camera dar i-am spart displayu si ... cam greu ... iar cu webu nu vede bine ...

am 2 difuzoare care nu sunt vechi ... cunt mai noi ... forma : rotunda ( cerc ) membrana din foita de metal cu coturi de cauciuc ...iar celelalte ... nu sunt chiar asa de vechi ... difuzoarele nu le am acasa ... ca spuneam toate datele despre ele ... le am la masina lu unchiu ... si le iau de acolo pe alea rotunde ... iar celelalte ovale (cu membrana din carton ) le am la un prieten ...

va rog explicatimi pe scurt si mie imaginea asta :|

la INPUT , alimentarea si daca la RL ( difuzoarele ) daca pot lega cate 2 difuzoare in serie daca am cum :|

Promit ca o sa pun poze cu boxele odata ce gasesc cu ce sa le fac poza :)) am telefon cu camera dar i-am spart displayu si ... cam greu ... iar cu webu nu vede bine ...

am 2 difuzoare care nu sunt vechi ... cunt mai noi ... forma : rotunda ( cerc ) membrana din foita de metal cu coturi de cauciuc ...iar celelalte ... nu sunt chiar asa de vechi ... difuzoarele nu le am acasa ... ca spuneam toate datele despre ele ... le am la masina lu unchiu ... si le iau de acolo pe alea rotunde ... iar celelalte ovale (cu membrana din carton ) le am la un prieten ...

la INPUT , alimentarea si daca la RL ( difuzoarele ) daca pot lega cate 2 difuzoare in serie daca am cum :|

uitati aici ... difuzoarele rotunde sunt ceva in genu asta

Link spre comentariu

post-15284-049858600 1303588617_thumb.gif

post-15284-077197200 1303589062_thumb.jpg

Link spre comentariu

Input= semanlul muzical de amplificat

Alimentarea + la Vs(pin 9) si masa la pinul 6

Daca le puneti in serie, impedanta sitemului devine suma impedantelor.

Link spre comentariu

offtopic:deci pana la urma nu-s chiar asa vechi difuzoarele,era de asteptat :xmas_biggrin:

Te mai poti inspira si de aici:

http://www.electronica-pt.com/index.php/content/view/196

Acum nu-i musai sa te opresti la tda2005(am dat un exemplu de ce ai putea realiza),daca dai o simpla cautare google-imagini-tda...gasesti si alte exemple si scheme.

Editat de Letcon
Link spre comentariu

letcon .... ms de site ...

cum vam zis ... nu vreau nush ce sofisticatie ...

TDA2005S mi se pare potrivit

deoarece ... nu-mi mai trb o gramada de piese pe langa el ... fiindca nu-mi permit o gramada de piese ... fiindca nu le am ...

Link spre comentariu

TDA2005S mi se pare potrivit

Dar acum pe ce amplificator ascultati(cati wati)?

Am cautat pe acasa niste boxe ... am 2 de 8ohmi

Cu difuzoare de 8 ohmi si TDA2005 alimentat la 12V, obtineti cca.4W.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock