Sari la conținut

un amplificator.....sa zicem..

Postări Recomandate

salutare.Sunt nou pe forum si nu stiu daca postez la sectiunea potrivita, daca nu va rog sa ma scuzati.

Am o combina micutza sony mhc-ec 55, care scoate conform manualului 2x 65 w rms pe 6 ohmi, boxele find formate fiecare dintrun difuzor de fr joase si unu de inalte cu filtru pasiv. De curand am gasit la cineva o boxa de la o combina panasonic, care scotea 2x100 w rms.Aceasta baxa este la fel ca si ale mele pe 2 cai cu filtru pasiv si tot pe 6 ohmi.

M-am gandit la o modalitate de a conecta si aceasta boxa la combina mea, si aici asi vrea sa va cer parerea, daca e posibil asa ceva si daca da sa-mi calculeze si mie cineva o astfel de schema.Modalitatea ar fi urmatoarea: Sa preiau semnalul de la una din iesirile combinei(in paralel cu boxa), si sa-l aplic unui amplificator simplu format dintrun etaj care sa aiba un coeficient de amplificare a tensiunii de 1,2 - 2 (atat cat e nevoie pt a ridica puterea la valoarea suportata de boxa) si o impedanta de intrare destul de mare pt a nu fura prea mult curent boxei alaturi de care e legat,acest etaj fiind urmat de etajul final, clasic in clasa ab format din niste tranzistori complementari de gen :BD 911, BD 912, sau dubleti cu bd 139, 140 si 2n3055.Pt alimentare am un traf cu tole E+I de 100 watti, i-ar secundaru il pot bobina in functie de necesitate.

Ce parere aveti?E realizabila ideeia mea?si daca da poate ma ajuta cineva si cu o schema si valoarea componentelor.Va multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3729-un-amplificatorsa-zicem/
Distribuie pe alte site-uri

Te complici degeaba! Mai bine iti faci un amplificator audio stereo separat si te scutesti de alte batai de cap ulterioare. Ai grija cu combina Sony, daca conectezi impedante mai mici de 6 ohmi pe iesire, se arde finalul ei si e pacat!!!

BAFTA :giggle:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3729-un-amplificatorsa-zicem/#findComment-34143
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock