Sari la conținut

Pa3 eliot

cristinutzu

Postări Recomandate

Salut baieti! Pentru ca vreau sa imi fac un amplificator pentru sateliti as opta pentur bipolari de acea am asles acel pa3 de la eliot acum vine problema ce modificari trebuie facute schemei pentru a putea alimneta la +-55VCC?

post-4752-050208600 1302332194_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand, va trebui sa utilizati tranzistoare finale de tipul BC249C, respectiv BD250C (deci, cu terminatie C) sau alte tranzistoare "mai rapide", cum ar fi: MJL21193 / MJL 21194. Apoi, puteti sa lasati asa componentele pasive deoarece nu e o problema foarte mare daca curentul de polarizare a circuitului de intrare, respectiv VAS, creste cu 25%. Cu siguranta va trebui sa folositi rezistente de wataj mai mare decat in cazul alimentarii la +/-35V. Totodata, va trebui sa folositi niste tranzistoare in circuitul de intrare si VAS mult mai capabile in tensiune (deci cu tensiunea Uce mai mare decat acele BC546 si BD140). Spre exemplu, in locul BC546 ati putea folosi 2SC2240, iar in locul tranzistoarelor BD139 / BD140, tranzistoare de genul MJE15030 / MJE15031. La final, va recomand sa montati un condensator C6 = 100pF...330pF si intre baza si colectorul tranzistorului Q5.

Numai Bine

Link spre comentariu

• 3 months later...

am vazut si eu topicul asta si am gasit si eu o schema care se alimenteaza la +-55 v zice ca este de 200 w dar nu stiu daca este adevarat?

Admin EDIT: imaginea cu schema de amplificator audio ati mai postat-o in forum in topicul cu Scheme de amplificatoare audio postul nr.108

Link spre comentariu

+/-55V pentru niste tranzistoare finale 2N3055H este o tensiune de alimentare mare, chiar daca tranzistoarele au indicativul H (Uce = 60V). Inlocuiti tranzistoarele finale cu alte tranzistoare cu tensiunea Uce mai mare cum ar fi 2SC5200 / 2SA1943. In ceea ce priveste puterea debitata de amplificator, studiati in revista Tehnium articolul despre dimensionarea alimentatoarelor audio, in special ultimul tabel.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock