Sari la conținut

SONDAJ  

9 membri au votat

1. 1. Sunteti de acord sa folosim numele adevarat in loc de nick name in forum?

• DA
      5
    • NU
      4

Postări Recomandate

Nu stiu cum sa va zic dar ma gandeam eu ca nu ar fi rau sa folosim numele adevarat in forum, ca de ex. George. G, Pache Popescu in locul nick-ului. Uneori suna ciudat sa stai de vorba cu cineva care se porecleste in forum, spre ex. adierea sau ola_nicolas (sunt doar doua exemple). Nu stiu, mie cel putin nu prea mi se pare corect. Ce spuneti? Sunteti de acord sa folosim in acest forum numele adevarat in locul unei porecle?

stima

dan

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3678-utilizarea-in-forum-a-numelui-adevarat-in-locul-nick-ul/
Distribuie pe alte site-uri

Dan,

fiecare e liber sa-si spuna cum vrea el pe internet, daca vrei poti sa-ti dezvalui numele complet s sa-ti pui si poza in profil, dar nu toti sunt fericiti s-o faca.

nu inteleg de ce trebuie sa creati reguli restrictive cand oricum audienta e asa slaba (nu mai zic de calitate)

eu personal nu sunt de acord sa am numele pe toate website-urile de cacao si sa fiu inundat de spam si de intrebari idioate pe e-mail. Daca cineva e interesat de identittatea mea si e suficient de inteligent poate s-a ma gasesasca indirect pe www.

RR

...Uneori suna ciudat sa stai de vorba cu cineva care se porecleste in forum, spre ex. adierea sau ola_nicolas (sunt doar doua exemple)...

ola_nicolas nu este o porecla, ci este ID-ul meu, la care tin tot atat de mult ca si la propriul meu nume. Cu el sunt cunoscut pe Internet incepand din 2004 cand mi-am facut cont pe messenger. Ca scurta istorioara, lucrurile s-au desfasurat cam asa. Am facut primele incercari cu numele meu din buletin. Nici una dintre combinatiile pe care am incercat s-o dau ID-ului, nu a fost admisa la acea data. In ajutorul meu a sarit Laurin, un fost coleg de serviciu francez (nu cunostea limba romana) bun cunoscator al internetului. El mi-a propus ID-ul "nicolas" (asa cum imi spuneau colegii de origine franceza, sau mai bine zis cum se scrie in aceasta limba) Deoarece eu am vrut ca ID-ul sa contina in sine ambele nume, mi-a propus ola_nicolas (ola, fiind prescurtarea de la Olaru) care a fost primit din prima de catre wizard-ul de intocmire a contului. Desi, la inceput am fost dezamagit, totusi am adoptat acest ID, si dupa cum spuneam el face parte din identitatea mea si nu vreau sa-l substitui cu propriul nume. Unul dintre motive este acela ca exista numai in cartea de telefoane a judetului Olt vre-o cativa Olaru Nicolae, ca sa nu mai vorbesc de cei fara post telefonic fix. Situatia se extinde la scara intregii tari. In Moldova, este de fapt un nume, cat se poate de raspandit. De aceea, eu prefer ca pe Internet sa-mi fie folosit ID-ul. El ma defineste in suficienta masura si este probabil unic.

In alta ordine de idei. Mai exista si alti membri ai forumului, cunoscuti pe Internet atat cu ID-ul, cat si cu numele din buletin. Unul dintre exemplele care imi vin in minte acum, este cel al colegului em2007, cunoscut la fel de bine pe Internet si prin site-ul sau personal care-i poarta (banuiesc) numele adevarat - Emil Matei. Mie personal imi face placere, atunci cand schimb opinii cu dumnealui sa ma adresez cu ID-ul em2007, desi ii cunosc si numele adevarat.

Editat de ola_nicolas

Nu stiu cum sa va zic dar ma gandeam eu ca nu ar fi rau sa folosim numele adevarat in forum, ca de ex. George. G, Pache Popescu

Dar daca sunt 10 utilizatori cu numele de Popescu Ion, ce facem? Nu este SF, la noi este foarte raspandita combinatia(verificati intr-o carte de telefon).

P.S.

Vad ca Dvs. nu v-ati trecut nici localiatea in antet.

Dl.miron, putin probabil sa fie 10 de Popescu G. pe un forum de electronica!

De ce? Pe un forum, pot intra toti romanii care au acces la internet, in plus, acest forum nu trateaza doar probleme de electronica si nu toti sunt electronisti, multi utilizatori au de rezolvat probleme punctuale si pentru a cere o parere trebuie sa se inregistreze, deci implicit un ID.

Editat de miron1947
Domnilor, eu ma abtin, pacat ca nu am gasit un buton in sondaj care sa reflecte opinia mea.

super tare.(deci optiunile DA/NU nu erau suficiente in poll, mai trebuia una "mi se rupe")

RR

Editat de roadrunner

Nu cred ca are chiar asa mare importanta .

Ar fi culmea , dupa ce ne-am obisnuit cu atatea ID-uri , care deja stim cepot si cine sant (daca nu vrei nu stii) , sa vedem pe forumuri o multime de Gheorghe , Ion, etc.

Editat de ovirgil

Din punctul meu de vedere, mai putin conteaza daca un utilizator din forum foloseste numele adevarat sau un nick name (sau ID). Rugamintea mea e sa folositi niste de nume de afisare in forum cat mai uzuale si nu tot felul de nume care mai de care. Referitor la exemplele redate de utilizatorul @dan_e mai sus, trebuie sa recunoastem ca un nick name, cum ar fi adierea, e doar un exemplu, e un ID de utilizator destul de... nepotrivit. Mai ramane sa posteze cineva care si-a ales numele de afisare in forum: KKKKKKKKK sau kakat si portativul cu denumiri e complet. Nici chiar asa! Deci, ar trebui pastrata o limita atunci cand ne alegem un nick name sau un ID de utilizator, si chiar va rog sa faceti lucru asta. Chiar de curand am observat cativa utilizatori noi inregistrati care si-au ales numele de afisare in forum, numarul de telefon mobil sau o serie aleatoare de numere. Nici pe aceste exemple nu am sa le mai tolerez.

Numai Bine

...putin probabil sa fie 10 de Popescu G. pe un forum de electronica! Dar, orice e posibil!

Este cumva numele real al userului politehnica? Nu de alta, dar intr-un alt topic ai folosit numele meu real si nu este frumos sa te adresezi cuiva in acest mod, fara ca la randu-ti sa te prezinti.

Editat de ola_nicolas

Este cumva numele real al userului politehnica? Nu de alta, dar intr-un alt topic ai folosit numele meu real si nu este frumos sa te adresezi cuiva in acest mod, fara ca la randu-ti sa te prezinti.

Eu am inteles ca in forum e suficient sa ne folosim pseudonimul folosit la inregistrare.

Popescu era un nume ales aleator de mine, nu are nicio treaba cu numele meu real.

Informativ, my name is: Ovidiu.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock