Sari la conținut

Tda7294

cristinutzu

Postări Recomandate

Salut baieti! Am inceput un amplificator cu tda7294 dar am niste probleme la care as dori sa mi se raspunde repede daca se poate!

Am traful din amplificatorul acela vechi a350 rebobinat cu sarma de 1mm cu tensinile 2x28Vac filtraj am 4 cozi de 4700mf si punte de 10 amperi credeti ca as putea scoate tot din el avand in vedere ca amplificatorul va lucra duar de la 125hz in sus adica pt 2 sateliti de 10+1?...Tin sa mentionez ca din acel traf sunt alimentate abele canale!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu 2 x 28Volti c.a. obti redresat aproape +-40Volti c.c. E cam mult pentru un TDA7294! Daca ai sateliti de 8 Ohm s-ar putea sa te tina dar nu bag mana in foc..cat! :sunglasses_unhappy:

Link spre comentariu

Cu 2 x 28Volti c.a. obti redresat aproape +-40Volti c.c. E cam mult pentru un TDA7294!

Tine fara problemaderisive.gif eu am dupa filtrare 2x45v=90v si nare nici pe drq,il folosec pt woofer.Racirea sa fie buna!!!

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu

Este buna tensiunea in sarcina scade pana la 2x33 2x34 si boxele sunt pe 8 ohm racirea foarte foarte mare ca asigur pe acest radioator sau racit 8 finali deci merge dar ma intereseara daca nu am frecvente de bass imi va distorsiona ampu?

Link spre comentariu

Daca intentionati sa aveti distorsiuni cat mai reduse la frecvente joase si nu numai, utilizati o tensiune optima de alimentare care sa tina cont si de puterea sursei de alimentare, cat si de impedanta difuzorului folosit. Aceste aspecte trebuie corelate cu caracteristicile maxim admise ale circuitului integrat. Nu degeaba producatorii TDA7294 recomanda o anumita tensiune de alimentare pentru boxe de 4 Ohmi si alta tensiune pt. boxe de 8 Ohmi. Aceasta diferenta de tensiune de alimentare se recomanda nu numai din aceasta cauza, ci si din motivul pastrari unei valori relativ egale a curentului mediu prin finali atunci cand se folosesc incinte acustice de 8 Ohmi si cand se folosesc incinte de 4 Ohmi. Spre exemplu, daca folositi o tensiune mai mare de alimentare pentru boxe de 4 Ohmi, mai mare decat cea recomandata de producator, veti avea distorsiuni mai mari pe iesire aproape si la puterea nominala a amplificatorului (sau altfel spus, amplificatorul va intra mai devreme in limitare decat a fost initial proiectat sa lucreze - aceasta afirmatie facuta in ipoteza ca aveti semnal suficient pe intrare - nu uitati ca TDA7294 are protectie interna inclusa care monitorizeaza curentul prin finali si intra in limitare).

Personal, nu recomand "sa forjati" TDA7294 pe impedante de 4 Ohmi si alimentat la +/-40V sau mai mult. Daca nu il folositi "la volum maxim tot timpul", nu e o problema dar daca va ganditi sa-l utilizati la peste 50% din volum mai mult timp, atunci utilizati un difuzor de 8 Ohmi. In functie de calitatea TDA-ului folosit, sunt exemplare care rezista mai mult timp, altele mai putin. Oricum, tinand cont de calitatea componentelor de pe piata (asta am mai spus-o si cu alta ocazie), daca doriti sa folositi un timp cat mai indelungat TDA7294 la puteri peste 50% din puterea nominala, atat pe boxe de 4 Ohm cat si de 8 Ohm, alimentati TDA-ul la cca. +/-30Vcc. Nu incercati sa folositi TDA7294 alimentat la tensiuni foarte mari (+/- 40Vcc sau mai mult), pentru ca media timpului de buna functionare cel caracterizeaza va scade drastic. Va spun asta, pentru am realizat nenumarate montaje cu acest integrat, alimentate la diverse tensiunii si concluzie e una singura: propozitia subliniata anterior.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock