Sari la conținut

Reglaj offset Quad 405

cristi_74

Postări Recomandate

De unde pot regla offsetul la Quadul meu pt ca este cam mare 300mV.Chestia este acelasi pe ambele canale.Ampliful este cel cu lm301.Initial am avut diferenta de 400mv intre tensiunile de alimentare -49,6 V...50 V dar am rezolvat problema si tensiunea de offset ramane tot de 300mv pe fiecare canal in parte.

post-5694-046735100 1301161037_thumb.jpg

Editat de cristi_74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din imagini, cred ca va referiti la varianta clasica Quad405. Ar fi fost mult mai util sa postati schema aici ca sa va dau indicatiile mult mai punctual.

Dar chiar si fara schema, la amplificatorul Quad obtinerea unei tensiunii de offset rezonabile depinde foarte mult de tensiunea de offset a operationalului din schema, de fapt de calitatea acelui operational. Mare atentie, nu orice amplificator operational da cea mai mica tensiune de offset cu aceleasi valori de rezistente care ii polarizeaza terminalele inversoare si neinversoare. De regula, fiecare operational are valorile lui proprii de rezistente pe intrare care il pot polariza sa lucreze cel mai bine in regim dinamic, si care, poate sa-i confere, o polarizare optima in c.c. (offset cat mai redus). Deci, nu se poate sa inlocuim operationale fara sa tinem cont si de acest aspect.

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock