Sari la conținut

filtru boxe ars?

alynjmenaru

Postări Recomandate

am niste boxe akai care au 2 difuzoare de bass un tweeter si un difuzor de voce.astazi am observat ca nu se mai aude difuzorul de voce...-le-am desfacut crezand ca s-a dezlipit vreun fir sau s-a ars difuzorul...(pt ca le-am tinut cam tare) in interiorul cutiei am gasit o placuta (care banuiesc ca este filtru ca altceva nu ar putea fii) unde sunt legate o gramada de fire.Pe filtru scrie Mkp new hi-end 3.3 u FJ 250V.Deci mai pot face ceva ca sa se auda si difuzorul de voce sau trebuie sa inlocuiesc filtrul?Celelante difuzoare si tweeterul merg.http://img861.imageshack.us/i/20032011131.jpg/

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai incercat sa pui difu de voce pe direct??( adika sa legi 2 fire de boxa si sa bagi direct in statie,fara sa treaca prin filtru!)

Daca nu se aude inseamna ca e ars...

Vad ca filtru e ca nou....Mai mult ca sigur difu e ars...

Bafta!

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu

Ati masurat rezistenta ohmica "a bobinei difuzorului de voce"?

Daca da si e OK, atunci verificati condensatorul sau condensatoarele din filtru care sunt pe calea de semnal "a difuzorului de voce". S-ar putea sa fie "un condensator intrerupt".

Link spre comentariu

un fi;tri identic (sau care sa il inlocuieasca) unde pot gasii?

VICTORIE!ha ha...condensatorul e ars...am pus unul de 50 V pe spatele placutei unde este conectat celalant si "canta".acum trebuie sa gasesc condensatorul pt ca cel de 50 e mic nu..?stima

pe condensator scrie 100 v 22uf...am gasit unul de 50 v 3.3 uF il pot pune momentan sa il prajeste imiediat?

daca nu gasesc exact de 100 v 22 uf cum e mai bine sa fie mai mare sau mai mic...multumesc

Link spre comentariu

pot sa lipesc doua fire (pe placa acolo unde vine condensatorul) si apoi sa leg condensatorul de ele..pt ca nu am spatiu sa lucrez in interiorul cutiei unde se afla filtrul si sa desfac toate firele alea apoi sa le lipesc la loc e cam greu....

Link spre comentariu

1. Va rog sa nu mai citati postul anterior atat timp cat discutia din acest topic, in ultimul timp, se realizeaza intre doi utilizatorii.

2. Fire se gasesc la fabrica de confectii si nu se lipesc cu letconul, pe cand conductoarele sau cablurile da. E mult mai important sa respectati schema initiala a filtrului. Bineinteles, totul trebuie lucrat ingrijit, fie ca folositi conductoare, fie ca lipiti direct componentele pe PCB; important e sa nu aveti lipituri reci si nici sa amestecati prea mult legaturile intre ele, in cazul in care montajul electronic e realizat in aer.

Numai Bine

Link spre comentariu

1. Va rog sa nu mai citati postul anterior atat timp cat discutia din acest topic, in ultimul timp, se realizeaza intre doi utilizatorii.

2. Fire se gasesc la fabrica de confectii si nu se lipesc cu letconul, pe cand conductoarele sau cablurile da. E mult mai important sa respectati schema initiala a filtrului. Bineinteles, totul trebuie lucrat ingrijit, fie ca folositi conductoare, fie ca lipiti direct componentele pe PCB; important e sa nu aveti lipituri reci si nici sa amestecati prea mult legaturile intre ele, in cazul in care montajul electronic e realizat in aer.

Numai Bine

am fost astazi si am cautat condensatorul care s-a ars,dar din pacate nu am gasit exact ca acela.condensatorul care s-a ars este nepolarizat (100 V 22 uF).Vanzatorul (fost electronist cica...) mi-a dat 2 condensatori cu valoare 250 V 10Uf fiecare (polarizati) si mi-a zis sa ai leg in paralel pt a devenii nepolarizati si a da valoarea de 20 Uf.Ce trebuie de facut pana la urma...cum sa ai leg?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock