Sari la conținut

Aprindere Electronica

bosshaky

Postări Recomandate

Masurati cu multimetrul ca in desen si vedeti ce obtineti.Tranzistorul il puteti masura cu multimetrul, prima oara comutat pe continuitate(simbolul dioda) cu + pe baza si celalalt tester pe colector si apoi pe emiter, trebuie sa afiseze intre cca.500 si 700ohmi.Daca cu + pe baza nu afisieaza nimic, celalalt tester fiin pe emiter, respetiv colector. tranzistorul este defect.

Dl. Miron BU este bun. L-am masurat cum a-ti spus dvs. Are 500 si 500 si ceva ohmi. Il inlocuiesc inapoi in montaj si apoi masor cum a-ti aratat dvs. Multumesc pt rabdare sunteti un om de nota 10+

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Puteti verifica si BD-ul la fel, dar cu - pe baza.

Offf BD este ars. Dar de ce? Pt ca eu ieri dupa isprava cu diodele l-am schimbat cu alt BD. De ce s-a ars a doua oara? Ceva nu e in regula. Dioda BA 159 trebuie sa fie cu dunga la emitorul BD-ului?

Link spre comentariu

O poza cu montajul. fata/spate?

Da, adica la +12V ca si emiterul.

Imi pare rau poza nu am cu ce sa fac. Ma duc acum sa iau un BD de la magazin ca am cautat si n-am gasit. Este facut pe o placuta de test. Sa iau tot BD 238 sau altceva?

Link spre comentariu

Da, nu prea ajuta.

In loc de BD 244 (era prea scump) am luat doua BD 238. Montez acum unu sa vad cum e.

Doamne apara si pazeste de prostia umana. M-am luat dupa un material de pe net la reprezentarea pinilor BD238. Acum am gasit altul (unul bun) care imi spune ca e pe dos. BD era pus pe dos emitor - baza. O sa repar gresala si vad apoi.

Editat de bosshaky
Link spre comentariu

Da, nu prea ajuta.

Dl. Miron spuneti-mi si mie semnificatia corecta la pinii BD 238.

Am gasit ceva cum sunt pinii si am pus cum zice pe multimetru pe factor de amplificare si imi arata 55 factor de amplificare deci era pus pe dos dar tot nu se intamplanimik dupa ce il pun cum trebuie (mentionez ca l-am schimbat cu unul nou). Acumj am intre emitor si colector la BD exact tensiunea de alimentare de 12,82 V

Editat de bosshaky
Link spre comentariu

semnificatia corecta la pinii BD 238.

Puteti afla si singur, cu testerul - (negru) pe unul din pinii exteriori, daca aveti conductie spre celelelalte doua, ati indentificat care este baza, colectorul este pinul din mijloc.

post-9-073969400 1300368722_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

asa l-am pus acum si tot degeaba. Nu se intampla nimic. Aceleasi valori. Decat ca intre E si C la BD e exact tensiunea de alimentare. Ce sa fac? Sa fie oare schema gresita?

Am masurat toate componentele diode tranzistori etc. Toate sunt bune. De ce nu merge?

Editat de bosshaky
Link spre comentariu

Sa fie oare schema gresita?

Nu este gresita, dar eu cred ca Dvs. ati gresit undeva.Daca aveti tensiunea de alimentare integral intre C si E, cand ruptorul este inchis, ori ezistenta serie pe baza este intrerupta, ori nu face contact ruptorul la masa. Ce tensiune aveti pe baza BD cu ruptorul inchis?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock