Sari la conținut

Philips 42PFP5332/10


tdd70
 Share

Postări Recomandate

Am un tv plasma Philips model 42PFP5332/10 care porneste mai greu din telecomandam adica trebuie apasat de mai multe ori la rand pana cand porneste. Cand a pornit merge bine fara probleme. Ceea ce se aude cand apas un buton de pornire din telecomanda iar tv-ul nu porneste este ca un releu care aclanseaza si declanseaza brusc, ca un "tac-tac". Am desfacut capacul spate, am identificat sursa de tensiune, am incercat sa pornesc tv-ul cu capacul spate desfacut, acel "tac-tac" se aude din zona sursei, m-am uitat bine pe sursa si nu reusit sa vad nici un releu, asa ca mi-am schimbat parerea iar acum cred ca poate fi orice altceva, ma gandeam la vreun tranzistor. Ideea e ca o schema a sursei m-ar ajuta mai mult, asta ca sa nu ma apuc sa caut ca bezmeticul. Daca poseda cineva o astfel de schema si o poate posta, ii multumesc tare mult.

Mentionez ca am dat cu search dupa "42pfp5332" si nu am gasit nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu fie un releu incapsulat PCB. Am vazut in multe TV LCD un asemenea releu si zgomotul de rigoare caracteristic la alimentarea tv-ului.

Telecomanda ati verificat-o? Incercati sa curatati bine contactele telecomandei si apoi sa verificati sursa TV-ului.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer nu am avut prea mult timp pentru el, acum sunt ocupat treburile de serviciu. Telecomanda nu am verificat-o, am sa o fac cand voi ajunge acasa (acum sunt intr-o delegatie) iar in sursa tv-ului am verificat-o doar vizual, sunt ceva condensatori umflati acolo, m-am decis sa ii inlocuiesc (pe toti din ramurile de alimentare) dupa care voi trece la masuratori amanuntite. Am sa va tin la curent cu evolutia. Merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Saptamana asta mi-am facut timp pentru tv. Am cautat sa cumpar toti condensatorii electrolitici din sursa. Nu am gasit decat valorile mai mici la tensiuni de lucru pana in 50V. Pe astia i-am gasit dar pe cei mai mari, la tensiuni de lucru de 450V nu am gasit nimic pe Maica Domnului. In orice caz, nu cred ca mai am nevoie acum de ei. La o verificare mai atenta am reusit sa descopar si cele 2 relee care nu ramaneau aclansate, iar dupa ce am inlocuit vreo 12 electrolitici intre 680-3300 microfarazi am descoperit ca vreo 2 din condensatorii inlocuiti erau explodati pur si simplu. Dupa asta am facut probe si tv-ul porneste bine, din prima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock