Sari la conținut

Amplificator 100w

liviul2010

Postări Recomandate

Buna! Am un amplificator rusesc de 100w care este ars si am tot cautat echivalentele la tranzistoare.Am reusit sa le gasesc dar nu sunt sigur daca sunt bune.

KT203-BC415,416,179 PNP- precizez ca sunt montati pe placa ca T1 si T2

n308-BC 174 NPN tranzistorul rusesc n308 arata exact ca si BD.si s-ar putea ca BC174 sa nu fie bun cred dar nu sunt sigur

KT961-BD139 NPN este tranzistorul prefinal

La aldoilea tranzistor prefinal nu ii cunosc valoarea si de aceea va intreb pot sa-i pun BD140PNP

KT808 -2N3055 NPN tranzistor final

tranzistoarele b1182,b1282,bo682 am inteles ca merg oricare din seria BC PNP-NPN tranzistoarele rusesti sunt de culoare rosie,mici,pinii sunt dispusi exact ca si tranzistoarele BD.

Tensiunea de alimentare este +/-25v asimetrica

schema electrica amplificatorului nu o am.Va rog mult daca ma pute-ti ajuta

Va multumesc mult!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur este N308 ? Eu am auzit de tranzistorul GT308, e rusesc si e un tranzistor pe Germaniu PNP foarte vechi si fara echivalent din pacate.

In rest ai ales bine tranzistoarele. Totusi, e bine sa desenezi pe hartie schema etajului final, o arati aici si apoi pot sa-ti spun sigur ca prefinalul e BD140.

Succes la depanat! :sunglasses_unhappy:

Link spre comentariu

Buna!!!

Cu privire la tranzistorul N308 sunt sigur ca este rusesc deoarece l-am gasit si in catalogul de tranzistoare rusesti dar nu sunt sigur daca este echivalent cu BC174 deoarece difera capsula cel rusesc este identic ca BD iar BC174 are alt tip de capsula si mie sa nu se arda.

M-am apucat sa fac si schema electronica la amplificator dar inca nu am terminat-o.Am sa o postez cand este gata.

Atasesz catalogul de tranzistoare rusesti,iar N308 se gaseste spre sfarsitul catalogului.Multumesc mult

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/13-cataloguri-cu-componente-pasive-si-active/

Link spre comentariu

Nu era nevoie sa postati acel pdf deoarece a mai fost postat in forum aici:

http://www.forum.teh...sive-si-active/

Am inlocuit pdf-ul de mai sus cu adresa web de unde se mai poate descarca acel document.

In al doilea rand, tinand cont de caracteristicile tranzistorului П308 si de faptul ca, precum ati spus, are capsula asemenea tranzistoarelor BD135, atunci puteti inlocui tranzistorul cu un tranzistor asemenea BD dar cu tensiune Uce mai mare, ca de exemplu: MJE340 (atentie la identificarea terminalelor, daca corespund cu dispunerea terminalelor tranzistorului MJE).

Numai Bine

Link spre comentariu

Im pare rau dar nu am stiut adresa de pe seit ca sa postez sa mai poata fii descarcata si de altii.Problema este ca nu am un catalog cu tranzistoarele romanesti ca sa pot sa aleg ceea ce imi trebuie.In cazul in care aveti un link de unde sa pot descarca acest catalog v-as ramane recunoscator.Multumesc mult

Link spre comentariu

Am gasit catalogul unde ati postat dumneavastra linkul cu cataloagele ptr. tranzistoare.As mai avea o rugaminte daca se poate imi pute-ti traduce si mie caracteristicile de la tranzistorul N308 din catalog ca nu-nteleg nici o iota din rusa lor daca nu este cu suparare ca sa pot sa compar,sa-i pun un echivalent care sa fie bun asa cum ati zis.Multumesc mult

Link spre comentariu

M-am uitat la catalogul cu tranzistoare si am comparat tranzistorul N308 cu tranzistorul BD159 si cred ca ar fii bun ca echivalent dupa parerea mea asta nu inseamna ca va contrazic spusele dumneavoastra in legatura cu MJE340.Eu cred ca merg amandoua.Parerea dumneavoastra care este?

Editat de liviul2010
  • Like 1
Link spre comentariu

Buna!

M-am uitat pe catalogul de tranzistoare rusesti si pe cel de romanesti si dupa parerea mea ar merge sa pun un BD159 ca echivalent la N308.Parerea dumneavoastra care este?

Parerea mea, pana vine cea a administratorului, e sa cumperi MJE340, pentru ca daca astepti sa faci rost de BD159, s-ar putea sa astepti multi si bine, faci si barba intre timp si s-ar putea sa-l gasesti mai scump.

Daca tot esti in cautare de tranzistoare echivalente, decat sa te chinui sa faci rost de BDul ala, incearca MJE13003 (am vazut si la 35 de bani bucata). :morning:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock