Sari la conținut

Mixer Audio

Turmentall

Postări Recomandate

Buna ziua.

Vreau sa-mi fac mixerul asta de aici http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/STEREOMIXER2006/STEREOMIXER2006.php ( acum ma apuc de cablaj>:) )

Nu ii stiu caracteristicile...dar pare cat de cat bun.. sper sa ma descurc cu el...

1.Credeti ca e nevoie sa mai adaug un preamplificator-corector de ton ? (o schema ar fi bine venita )

2.Am un microfon unidirectional(nu cred ca are vreo importanta asta) cartridge se numeste...are impedanta de 600ohm, se aude oarecum bine.L-am probat acum o saptamana pe placa de la pc Onboard si la prima proba a mers... l-am pus in cutie, totul bine si frumos..il scot a 2-a zi, ma apuc sa cant la el... bla bla bla.. si de`odata am observat ca daca pun limba pe carcasa aia din fata simt un curent micut..ma pisca pe limba ( ca la bateria de 9v ).E din metal tot microfonul iar comutatorul off-mic-on e stricat...chestia e ca daca il dau pe mic e deschis, daca il dau pe off e inchis... On pentru ce mai e daca nu face nimic? Poate sa fie de la asta? sa fie vreun scurt prin el si sa se atinga de carcasa microfonului??.. Mi-am achizitionat recent o placa de sunet... si nu stiu daca din cauza microfonului mi s-a dus placa audio veche( se auzea pe fundal un fasait puternic... oricum era aiurea) dar acum mii cam teama sa mai bag microfonul la spate sa nu se strice si placa asta...Vreo solutie ceva? Ar putea fi si cablul de vina sa fie si el intrerupt pe undeva ?

3.Imi puteti oferi vreo schema de compresor de voce ?

4.Sper sa ma ajutati si sper ca am fost cat de cat explicit:d.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Credeti ca e nevoie sa mai adaug un preamplificator-corector de ton ? (o schema ar fi bine venita )

depinde ce aparat se cupleaza la iesire si daca acesta are sau nu, posibilitatea corectiei de ton, scheme gasiti si aici pe forum.

2.am observat ca daca pun limba pe carcasa aia din fata simt un curent micut..ma pisca pe limba

posibil sa fie de la cablul de alimentare a PC-ului, acesta de regula este cu contact de protectie(pamantare) si daca priza nu are, sau are contact imperfect cu acesta, apare faza pe circuitul de masa datorita cuplajului capacitiv.

3.Imi puteti oferi vreo schema de compresor de voce ?

vedeti o discutie aici.

Link spre comentariu

1.In mixer voi introduce microfonul iar mixerul in PC...Preamplificator-corectorul si compresorul de voce vreau sa le fac separat si sa le folosesc cand am nevoie dar tot pentru acelasi mixer... App.. chestia cu microfonul ar fi oarecum normala? iar odata ce imi fac mixerul si bag mic`ul in mixer va disparea acest "efect"?

Link spre comentariu

.Preamplificator-corectorul si compresorul de voce vreau sa le fac separat si sa le folosesc cand am nevoie dar tot pentru acelasi mixer.

Cuplate la iesirea mixerului, sau pe fiecare canal separat?.

chestia cu microfonul ar fi oarecum normala?

Nu este normala daca conexiunea la contactul de protectie exista si functioneaza.

iar odata ce imi fac mixerul si bag mic`ul in mixer va disparea acest "efect"?

Nu, deoarece conexiunea de masa este cuplata galvanic cu PC-ul, poate sa dispara doar daca cuplati microfonul printr-un transformator.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Puneti testerele pe mufa sau jack si pe domeniul 2K, verificati rezistenta bobinei, iar pe domeniul continuitate(semnul de dioda), trebuie sa se auda un usor pacanit, cand cuplati testerele, daca tineti urechea aproape de microfon.Pe domeniul AC 200mV, trebuie daca vorbiti sau primeste alt semnal sonor, sa apara variatii de tensiune.

P.S.

Masuratorile se fac cu butonul pe pozitia ON si apropo de acesta, este posibil ca el sa fi defectat intrarea daca era pe pozitia OFF, deoarece acesta conecteaza in scurt linia microfonului, iar la intrarile de microfon ale placilor de sunet este si alimentarea necesara microfoanelor cu electret(cele folosite pentru PC).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

din pacate multimetrul meu e asa de bun incat nu are sunet:))... apare o variatie de curent pe display si apoi dispare... am probat microfonul in felul urmator: la aia 3 pini din spate am dat pe dioda sau pe 20k nu mai tin minte... si se auzea un parait in microfon ca si atunci cand probezi un difuzor cu o baterie.. apoi l-am bagat in placa la pc... direct pe pozitia ON si am vazut ca nu mai are treaba... am dat o banda scoci peste buton sa ramana on si asa va ramane o vreme.. pana o sa dispun de altul.. dar pentru microfonul acesta pe 600ohm nu mi-ati putea recomanda o schema de preamplificator-corector de ton bunicel ?... mai am vreo 2 zile pana terminm mixerul :morning:

Link spre comentariu

dar pentru microfonul acesta pe 600ohm nu mi-ati putea recomanda o schema de preamplificator-corector de ton bunicel ?

Din ce scrie in pagina cu mixerul, pentru microfonul Dvs. nu aveti nevoie de preamplificare suplimentara, dar daca doriti sa-i atasati corectie de ton, atunci este nevoie.Daca ramaneti la varianta cu control de ton, putem cauta un preamplificator cu corectie de ton.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Va multumesc pentru scheme insa am cautat si am gasit in tehnium niste scheme:

Preamplificator corector de ton ( Bass,hiss,loudness,rumble )

Preamplificator de microfon

Filtru de zgomot

Compresor de dinamica

Credeti ca ar fi o idee buna sa le fac pe toate? filtrul de zgomot + compresorul nu fac tot cam acelasi lucru?

Link spre comentariu

filtrul de zgomot + compresorul nu fac tot cam acelasi lucru?

Nu, filtru elimina sau favorizeaza o frecventa sau o banda, iar compresorul atenueaza amplitudinea.Daca atasati schemele putem discuta la obiect.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock