Sari la conținut

are cineva un curs de electronica bun

titi

Postări Recomandate

as dori sa postati aici un curs de electronica, asa pentru incepatori. Am vazut ca topicul este despre invatamant. pana fac electronica la facultate mai meste asa ca ma gandeam sa invat din timp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...
as dori sa postati aici un curs de electronica, asa pentru incepatori. Am vazut ca topicul este despre invatamant. pana fac electronica la facultate mai meste asa ca ma gandeam sa invat din timp.

Ideea este interesanta si daca vor fi mai multi interesati atunci ajutorul ar trebui sa vina de aici, din forumul electronistilor. Electronistul profesionist are nevoie de curs si acela nu-l veti gasi aici insa ca hobby da. Nu atat curs cat mai ales indicatii, sugestii si schimb ( mai degraba imprumut) de experienta.

Ca un prim pas aveti nevoie de o mica biblioteca de carti de mare ajutor si neaparat in limba romana.

Recomand una ca fiind inca buna : Practica electronistului amator, Albatros 1984, o gasiti pe internet cu acest titlu. Apoi aveti nevoie de un invrentar minim de scule- instrumente. Si ,in sfarsirt de f. multa practica. Sa ne auzim de bine si succes!

Link spre comentariu

Practica electronistului amator, Albatros 1984

resort, felicitari omule, chiar la cartea asta ma gandeam sa o mentionez si eu acum, foarte utila, am incercat tin de minte de acolo schema de amplificator audio cu BDX-uri alea care se alimenta la +60Vcc. Se auzea super, bineinteles ca fiind una din primele mele de scheme de amplificator care le-am facut, nu i-am pus radiator corespunzator si s-au parlit BDX-urile....asa e cand esti incepator, cu toti am trecut prin aceasta etapa. Important este ca am avut la vremea aceea, adica acum mai bine de 10ani, ce sa invat.

In plus, experienta in electronica se capata prin astfel de trairi langa montaje, cu letconul in mana si cu becul aprins pana la 12 noaptea. Daca nu ati trecut prin asa ceva apoi nu aveti de unde stii daca montajul vostru tine un chef sau daca se strica la doua ore de functionare. Aici e farmecul acestui hobby.

I like and love "electronica"...and woman, course! :134:

Link spre comentariu

resort, felicitari omule, chiar la cartea asta ma gandeam sa o mentionez si eu acum, foarte utila, am incercat tin de minte de acolo schema de amplificator audio cu BDX-uri alea care se alimenta la +60Vcc. Se auzea super, bineinteles ca fiind una din primele mele de scheme de amplificator care le-am facut, nu i-am pus radiator corespunzator si s-au parlit BDX-urile....asa e cand esti incepator, cu toti am trecut prin aceasta etapa. Important este ca am avut la vremea aceea, adica acum mai bine de 10ani, ce sa invat.

In plus, experienta in electronica se capata prin astfel de trairi langa montaje, cu letconul in mana si cu becul aprins pana la 12 noaptea. Daca nu ati trecut prin asa ceva apoi nu aveti de unde stii daca montajul vostru tine un chef sau daca se strica la doua ore de functionare. Aici e farmecul acestui hobby.

I like and love "electronica"...and woman, course! :134:

Multumesc maestre pentru apreciere dar sa stii ca exact aceleasi idei, trairi , emotii pe care le-ai incercat ca incepator am avut si eu parte si tare as fi vrut si eu sa le transmit tanarului confrate dar n-am fost inspirat si m-am lasat pagubas si bine am facut ca stricam tabloul. Ba pot spune ca daca incepatorii care vor citi acele randuri scrise cu amabilitate si le vor resimti pe propria piele atunci sigur vor deveni mari in acest hobby. Cine are urechi de auzit , sa auda.

Iata, sa mai recomand o carte tot atat de buna si pe care o mai folosesc:

Manualul muncitorului electronist, autori I.Ristea Gh. Constantinescu, si alti, Editura Tehnica 1980. (titlul este inselator!)

Link spre comentariu

Iata, sa mai recomand o carte tot atat de buna si pe care o mai folosesc:

Manualul muncitorului electronist, autori I.Ristea Gh. Constantinescu, si alti, Editura Tehnica 1980. (titlul este inselator!)

Se gaseste de vanzare chiar pe forum:

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?showtopic=318

Practica electronistului amator, Albatros 1984, o gasiti pe internet cu acest titlu

Si aceasta,intradevar se gaseste pe net.

De exemplu aici:

(se da la cautare avansata numele cartii)

http://www.anticar.ro/index2.php

Link spre comentariu

Propun sa scanam cartea "Practica Electronistului amator", acum nu stiu daca e voie - daca editura nu mai exista si cartea a fost editata cand inca nu a fost promulgata legea drepturilor de autor (inainte de 1996, ceea ce si este), am inteles ca se poate publica in format electronic, deci pe forum. Voi ce ati auzit in privinta asta ?

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Ai aici 2 carti de electronica publicate cu ceva vreme in urma , in limba engleza ce-i drept ! , dar care cred eu te va ajuta ! Starting.Electronics.-.Elsevier.3 d. edition-2005 si TAB.Electronics.Guide.to.Understanding.Electricity.and.Electronics de gasit le vei gasi sub format electronic pe surse de share !

Link spre comentariu

Propun sa scanam cartea "Practica Electronistului amator", acum nu stiu daca e voie - daca editura nu mai exista si cartea a fost editata cand inca nu a fost promulgata legea drepturilor de autor (inainte de 1996, ceea ce si este), am inteles ca se poate publica in format electronic, deci pe forum.

Are 430 de pagini si pentru o scanare lizibila,ar trebuii desfacuta,sau un scaner de mana(bara de scanare).

Link spre comentariu

• 6 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock