Sari la conținut

care este cel mai ieftin si bun microcontroler pt. facut un minirobot?

titi

Postări Recomandate

Am vazut mai demult un documentar pe discovery despre realizarea robotilor. In acest documentar a prezentat cineva niste roboti gandaci facuti, presupun, cu microcontroler. Adica, aveau un integrat, patru brate simple, artizanale si banuiesc un senzor, pentru ca cand se lovea de perete se intorcea automat. Tot pe la televizor am vazut roboti masini cu telecomanda dar nu stiu exact din ce erau facuti.

Acum, as vrea sa fac ceva simplu, spre exemplu un mic robot, asemenea gandacilor care sa mearga si sa se orienteze in spatiu. Adica daca vad un obstacol sa se fereasca automat. Nu stiu cu ce microcontroler sa incep, ceva mai simplu si sa nu consume multa energie, adica nu doresc sa schimb bateriile foarte des.

multumesc anticipat pentru orice raspuns

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am impresia ca s-a mai intrebat asa ceva. Iti recomand sa alegi o familie de microcontrolere: PIC, Atmel etc si apoi sa incerci sa studiezi un limbaj de programare, daca nu ai facut lucrul asta deja. Dupa aceea, in functie de ce vrei sa faca robotul mai exact, se poate alege un microcontroler anume.

Informativ, ceea ce spui ca ai vazut, se poate realiza destul de comod cu microcontrolere PIC sau Atmel AVR pe 8 bit (ex. Atmega 8).

Spor la studiu si daca mai ai nelamuriri, nu ezita sa le expui aici.

Numai Bine

Link spre comentariu

Titi,

nu MCU e consumatorul principal la roboti ci electronoca de putere + motoarele, din punct de vedere al puterii consumate poti folosii cam orice MCU de dupa anul 2000 incoace, ca oricum e vorba de 1-2 mA

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock