Sari la conținut

Reparatie Receiver Sony STR-DE497P

Postări Recomandate

Mi-am propus sa readuc la viata receiverul din titlu, pe care l-am primit acum un an - doi de la cineva pentru piese . Cand l-am bagat in priza a dat semne sa functioneze dupa care intra in modul "protect" .

L-am desfacut si am vazut ca ii lipsea un STK350-230 si un tranzistor DTA124ES .

Intre timp am luat din el 3 seturi de finali ( MN2488 + MP1620 ) pe care i-am folosit sa repar un alt amplificator . Acum vin si intrebarile la care sper sa ma puteti ajuta :

1. Ce finali as putea sa pun in schimbul celor lipsa ( ma gandesc ca daca s-au potrivit la un alt amplificator si merg si acum ar trebui sa existe si pentru schema aceasta echivalenti ) Pe acasa am gasit 2SC3280 + 2SA1301 si IRFP240 + IRFP9240 de la un FET400 .

2. Care ar fi echivalentii pentru STK350-230 si DTA124ES , pentru ca nu ii gasesc nicaieri .

Receiverul are o putere de 5 x 80 W .

Mai jos atasez schemele ( cu sageata rosie este reprezentat STK350-230 si DTA124ES ):

schematic1.th.jpgschematic.th.jpg

Multumesc !

Editat de littlealien
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3578-reparatie-receiver-sony-str-de497p/
Distribuie pe alte site-uri

STK350-230 nu are echivalent, dar poti sa incerci, daca nu gasesti stk-ul, sa reproduci pe o bucatica de cablaj schema interna a acestuia:

post-4-036457700 1298140722_thumb.png

MN2488 + MP1620 sunt tranzistori darlington NPN si PNP de 150V, 10A, 150W; nu merge sa-i inlocuiesti cu FET-uri sau cu bipolari pe care ii ai. Tranzistoarele astea se pot inlocui cu 2SD2488 / 2SB1620 sau poti sa incerci sa cauti niste tranzistoare mai speciale pentru audio, cum ar fi STD03N si STD03P.

DTA124ES e un tranzistor PNP cu rezistente in baza. Se poate inlocui cu un tranzistor BF 550 si doua rezistente de 22k.

BAFTA :smoke:

• Like 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3578-reparatie-receiver-sony-str-de497p/#findComment-32932
Distribuie pe alte site-uri

• 3 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock