Sari la conținut

Aparat de masura defect

ovirgil

Postări Recomandate

Detin un aparat de masura M890C+ . Am asurat o tensiune mai mare de 1000v (cca 1300v) , cam vreo 4 sec , dupa care a inceput sa masoare eronat pe tote domeniile . Am schimbat TC7106CPL , cu unul ICL7106ICLZ ,desta am gasit. Acum masoara pe domeniul de 200 ohmi si 200Kohmi . Pe domeniul diode si continuitati apare cifra 1000 , dar in schimb poti masura o dioda , poti face o continuitate . In restul domeniilor , totul este eronat , sau aiurea .

Eu am o schema care se chiama ca aparatul meu , dar , e asemanatoare si atat . Diferentele sant cam mari .

Poate aveti dumneavoastra o schema , cu acelasi nume , dar altfel decat cea atasata .

As vrea sa stiu daca sant compatibile integratele , si ce inseamna acel Z .(sa fie asta cauza ?)

As vrea sa stiu daca atunci cand masori rezistente , la bornele de masura trb sa fie o tensiune , in raport cu domeniul de masura (pe 2k otensiune mai mica , pe MO o tensiune mai mare ) Eu nu am asa cu cat creste domeniul , tensiunea scade . Cam ilogic ptr mine .

Va rog frumos , daca se poate sa ma ajutati cumva , orice sfat e bun , chiar si cu aruncatul la cosul de gunoi , dar as vrea sa-l recuperez fiindca e un aparat foarte bine construit , solid si bun (cel putin pina acum )

Si as mai vrea , daca aveti , o diagrama , sau altceva ceva , cum se pun lamelele de pe comutator , din neatentie , au cazut , leam pus eu la loc , dar as vrea sa fiu sigur ca e bine(are lamele si pe o parte si pe alta ) .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aparatul meu are in plus , un integrat TL062 , are 5 tranzistori (pe care nu i-am notat ) , fata de schema data cu acelasi nume .

Am pus si niste poze , dar nu stiu cat sant de bune , macar asa ca idee . Maine , daca e cazul fac altele cu lumina mai multa .

multumesc .

.

Editat de ovirgil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock