Sari la conținut

Masina de tuns.

SIG

Postări Recomandate

Am o masina de tuns si tin minte ca avea in set ceva flaconas mic cu ulei.

Nu mai am flaconas-ul.

La ce folosea acel ulei?

Cum se facea practic ungerea cu el?

Mersi.

Later edit:

E masina de tuns parul,sa nu credeti ca de tuns iarba. :e4:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...
Am o masina de tuns si tin minte ca avea in set ceva flaconas mic cu ulei.

Nu mai am flaconas-ul.

La ce folosea acel ulei?

Cum se facea practic ungerea cu el?

Mersi.

Later edit:

E masina de tuns parul,sa nu credeti ca de tuns iarba. :e4:

Daca tot aveti de gand sa ungeti masina, in lipsa uleiului original puteti folosi multumitor uleiul de transformator sau uleiul de parafina. Ambele au vascozitate mica . Pentru ungere, practic trebuie sa demontati cutitele pieptene, in rest "vazand si facand". Apropo, masina este electrica sau mecanica ?

Link spre comentariu

Pana acum eu stiam ca este folosit doar la racirea transformatoarelor(are si proprietati dielectrice).Nu are nici clasa de vascozitate.

Incredibil!! Este de neinteles cum reusiti sa accesati informatiile dorite cu asa viteza.

S-a dovedit ca este impropriu sa se spuna ca , de ex.... noi stiam ca aurolacul este folosit doar la vopsirea burlanelor. Iata ca "gloria" aurolacului a venit din folosirea in cu totul alta parte . Adevarat, uleiul de transformator a fost facut pentru racirea transformatorulu, pentru unele contactoare dar....multe cunostinte si-au salvat, intretinut si chiar infrumusetat parul cu uleiul de trasformator solicitat si primit de la mine. De ce n-ar putea si uleiul de transformator sa fie folosit la ungerea mecanismelor fine avand vascozitatea mica, in jur de 10 si nu este corosiv.

Link spre comentariu

De ce n-ar putea si uleiul de transformator sa fie folosit la ungerea mecanismelor fine

Ar putea,dar nu-i mai indicat sa cumpere ulei de mecanica fina?Asa cunosc si alte intrebuintari,cum ar fi acoperirea scandurilor,dar tot cu lac, se face corect.

multe cunostinte si-au salvat, intretinut si chiar infrumusetat parul cu uleiul de trasformator solicitat si primit de la mine.

Dar nu contine cumva si silicati?

Link spre comentariu

Ar putea,dar nu-i mai indicat sa cumpere ulei de mecanica fina?Asa cunosc si alte intrebuintari,cum ar fi acoperirea scandurilor,dar tot cu lac, se face corect.

Dar nu contine cumva si silicati?

Auleo!! La asta nu m-am gandit. Este adevarat ca am facut multe analize pentru determinarea continutului in carbon, dar nu mi-aduc aminte daca am facut si pentru silicati. Oricum, silicatul este neutru chimic si n-ar deranja. Si argila este un silicat si este folosita si terapeutic intern, ba chiar am vazut pe Discovery cum pasarile veneau dupa program sa-si ia tainul de argila dintr-un mal argilos. Daca uleiul are ceva silicati nu-si mai poate face treaba?

Link spre comentariu

Cred ca deja am parasit subiectul discutiei(masina de tuns),ideea era de a folosii elemente specializate,asa cum poti utiliza o surubelnita ca dalta,dar asta nu inseamna ca surubelnita este dalta.Daca mai doriti sa discutam problema,deschideti un topic cu aceasta tema.

Link spre comentariu

Cred ca deja am parasit subiectul discutiei(masina de tuns),ideea era de a folosii elemente specializate,asa cum poti utiliza o surubelnita ca dalta,dar asta nu inseamna ca surubelnita este dalta.Daca mai doriti sa discutam problema,deschideti un topic cu aceasta tema.

Scepticismul, nedumeririle, observatiile sunt binevenite pe un forum, unde participantii pot sa-si spuna parerile. Este un filtru impotriva informatiilor eronate cu consecintele aratate explicit in alta parte de donpetru. Deci si pe viitor astept interventiile dv, fara discriminare, altfel raman cu ideea ca sarea poate fi topita (nu dizolvata) cu oglinda de la soare.

Daca era :d9: avea grija administratorul sa ma penalizeze. Discutia raspundea topicului. Chiar daca omul nu mai are flaconasul cu ulei specializat, are acum toate informatiile, cum si cu ce sa-si unga masina de tuns. Nu s-au strecurat informatii eronate

P.S. Aveti dreptate, m-am intins la vorba, dar fiind vizitor ma simt onorat ca "greii" forumului discuta cu mine .

Link spre comentariu

In primul rand:

Dezbatere

DEZB?TE1, dezb?t, vb. III. Tranz. A discuta pe larg ?i adesea ?n contradictoriu o chestiune, o problem? etc. cu una sau mai multe persoane; a supune ceva discu?iei. ♦ A examina o cauz?, un proces (cu participarea ambelor p?r?i). – Dez- + bate (dup? fr. d?battre).

sursa : DEX

Intrucat un forum este o suma de dezbateri ,se poate discuta si pe larg si in contradictoriu o chestiune(masina de tuns de exemplu). :a3:

Conteaza doar cat de larg si cat de contradictoriu.

In al doilea rand:

Mai specializat decat cel "specializat" nu o fi chiar uleiul ptr. masina de tuns?

Intreb ptr. ca am gasit pe net ulei ptr. masina de tuns,si care are pret mult mai mare decat un flaconas' de ulei ptr. mecanica fina ce se gaseste in comert.

Contine ceva aditivi sau componente mai bune?

Sau o fi un simplu ulei ptr. mecanisme fine,ambalat mai special si vandut ca atare,doar ptr. ambalaj.(Stiti vorba aceea: Ambalajul=sufletul comertului)

http://www.petmania.ro/produs.php?prod_id=1122

Link spre comentariu

Cel mai sigur este sa intrebati un frizer cu ce isi unge aparatu', asta asa ca poveste cand esti la tuns. Mai ales daca ii ceva frizerie din aia comunista, unde frizeru' are vreo 60 ani (era unu' la noi, ii ziceam "parkinson", cand se apropia cu briciu' de gat nu iti mai trebe' sporturi extreme pt. adrenalina), si mai ales daca are o masina din aia batrana, sigur stie cum sta treaba cu unsu' masinii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock