Sari la conținut

Numarator de impulsuri cu CD4026

ionut90

Postări Recomandate

Am prin sertar 5 bucati 4026. Mai trebuie sa fac rost de trei afisoare cu anod sau catod comun si sa fac un numarator de 0... 10000 (zece mii).

Ma ajuta cineva cu vreo schema sau ceva aproximativ.

mersi anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi,

am testat 2 bucati 4026 si am observat ca atunci cand pinul 3 e la VDD, se activeaza iesirile a...f din 0V la VDD, mai putin iesirea g (pinul 7) care ramane in 0 V. Nu am inteles de ce ramane iesirea asta in 0V cand ar trebui sa basculeze la VDD (asa cum scrie in datasheet).

Apoi, sa-mi spuneti daca am inteles bine, daca iesirile sunt la VDD atunci trebuie sa folosesc afisor cu anod comun? Sau cu catod comun? :cheers2:

Link spre comentariu

se activeaza iesirile a...f din 0V la VDD, mai putin iesirea g (pinul 7) care ramane in 0 V. Nu am inteles de ce ramane iesirea asta in 0V

g este bara din mijloc a afisorului si este stinsa cand afiseaza 0(led g stins, celelalte toate aprinse).

cu catod comun?

Deoarece deocodarea presupune starea 1 sau high, daca doriti sau aveti afisor cu anod comun, trebuie inversat prin tranzistori(afisorul in coletor) sau operatori inversori.

post-9-084672300 1296913187_thumb.gif

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock