Sari la conținut

calcul amperaj traf

ian

Postări Recomandate

Salut băieţi ! Iar am nevoie de ajutorul vostru!

Am un transformator care este montat pe un aparat care nu mai este functional si aş dori să-mi fac o sursă de tensiune de 30 V, dar nu stiu c?ţi amperi ?mi scoate. Eu am căutat pe net, am găsit ceva formule de calcul, iar rezultatele obţinute sunt cam nesigure.....si as dori dacă poate cineva să-mi spună ce amperaj ar scoate acest transformator, (ca să pot compar calculele făcute de el cu cele ale mele), dacă am la dispoziţie DOAR următoarele date din imagine:

Nu pot măsura s?rma din primar.......e puţin mai dificil ,trebuie să desfac cam multe componente ca să am acces!!

Nu scriu ?paşi? pe care i-am urmat eu ?n calcule ca nu cumva să se facă aceleaşi greseli ca mine !

post-3109-088455800 1296149244_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 53
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu se poate sa ai 20mm pe latura din partea dreapta. Acea latura e jumatate din cea din mijloc 35/2 = 17.5mm. Apoi, nu cred ca e 35mmm latura din mijloc pentru ca nu sunt tole de 17.5mm ci de 18mm. Deci, cred ca latura de mijloc e de 36mm si cea laterala e de 18mmm.

Sectiunea miezului = 10cm * 3,6 cm. Ridici sectiunea la patrat si rezultatul e puterea transformatorului (cu o anumita aproximatie).

http://staff.etc.tuiasi.ro/dpatelli/MCCP-pdf/Mccp05-Pr-traf.pdf

Link spre comentariu

Av?nd ?n vedere că am măsurat cum am putut eu cu un liniar si nu se vedea prea bine, se poate să nu fie 35mm, ci 36mm şi cea din dreapta nu 17,5 ci 18mm.

Asta e nesimificativ pentu tole ....0,5--1mm mai puţin.

Pe mine mă interesează c?ţi amperi scoate acest transformator dacă are s?rma de 2mm si scoate 30V ?n secundar!

După cum am spus eu am calculat....dar aş dori să aflu şi părerea altora si cu ocazia asta mă pot verifica şi eu.

Mulţumesc pentru linck! Am găsit si eu ceva asemănător.

Link spre comentariu

Deşi nu stiu cu ce vă ajută o imagine la calcule.......mă rog, am făcut şi o poză!

Pe fire este trasă o izolaţie mai groasă!

post-3109-063465700 1296393045_thumb.jpg

Editat de ian
Link spre comentariu

Sunt eu probabil prost....şi nu ştiu să măsor? Chiar trebuie să vă pozez măsurătoarea?

Unde vezi tu carcasa...?

Nu vezi că are două coliere pe lateral?

Am o singură ieşire de 30 volţi,sunt chiar cele cu galben.Alimentarea primarului nu se vede pentru că este pe partea opusă.

Eu nu am nevoie de o apreciere "ochiometrică" a transformatorului.

Prin absurd să zicem că dimensiunile sunt gresite cu 1mm sau 2mm, ce importanţă are!

... se calculează cu datele acelea pe care le-am pus eu sau luăm altele fictive, dar în aceeaşi cauză.

Of....o să încerc şi pe alte site-uri! Nu îmi este ruşine că nu ştiu....dar parcă mă simt ca în bancurile cu proşti.

Se pare că vorbim lucruri diferite!Eu întreb una şi mi se răspune cu totul altceva!Ne învârtim în cerc!

Îmi cer scuze că v-am deranjat şi v-am răpit din timp!

OFF topic!

Să auzim numai de bine!

post-3109-095759900 1296400408_thumb.jpg

Editat de ian
Link spre comentariu

Conform cotelor date de Dvs.miezul poate cca. 1,2kw, dar curentul din secundar depinde si de diametrul conductorului, daca ati putea masura ce diametru are, se estimeaza si curentul maxim suportat.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Cu siguranta va trebui sa calculati transformatorul cu datele pe care le-ati figurat in desenul de mai sus, cu observatia sa tineti cont si de spusele dl.miron de mai sus. Chiar daca teoretic transformatorul are o putere de aprox. 1000VA (am spus mai putin ca dl.miron si din cauza ca tolele sunt cum sunt), pe infasurarea secundara v-ar rezulta un curent de aprox. 30...40A, ceea ce este destul de mult pentru acea infasurarea bobinata cu conductor CuEm de 2mm diametru. Acest conductor se poate incarca cu acel curent dar pentru perioade scurte de timp, asa cum se procedeaza spre exemplu la aparatele de sudura prin puncte, unde durata de actionare este relativ mica. Apropo, in ce tip de echipament a functionat acel transformator?

Numai Bine

Link spre comentariu

Aceasta inseamna 3,14mm?, deci la 3A/mm?=9,4A., daca doriti sa lucreze mai rece, puteti opta pentru 2,5A/mm?=7,8A, respectiv 2A/mm?=6,2A. .

Domnule miron puteti detalia putin partea cu "Aceasta inseamna 3,14mm?" ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock