Sari la conținut

ati realiza vreodata un preamplificator cu tuburi

Postări Recomandate

Il rog pe releu daca mai crede ca este necesar sa continue dezbaterea problemei la Accesorii audio.

Ok, am sa deschid un nou topic acolo legat de LM344 si altele asemenea. Topicul acesta se poate inchide. M-am lamurit cu tuburile.

• 2 months later...
  • Răspunsuri 35
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=MI...rtion&meta=

http://www.keyboardpartner.de/hammond/diagrams/mig-l.pdf

aici cauta si gasesti preamplifuri cu tub alimantate la tensiuni mici de la 15V -pana pe la 80 V

Ptr amplifuri audio este nevoie de tranzistoare ce functioneaza macar pana la 4-5MHz ca sa nu produca distorsiuni de intermodulatie .

Se poate vizualiza viteza de raspuns al unui amplif cu semnal sinusoidal , in cazul cand acesta nu mai poate urmari cresterea semnalul pe iesire devine triunghiular .

• 1 year later...

Dupa ce am mai citit cate ceva si dupa ce am reusit sa aduc la parametrii acceptabili, inca doua amplificatoare pe lampi, am gasit si ceva scheme de preamplificatoare, unele chiar la tensiuni mici; poate merita incercate.

post-1368-1257850292_thumb.png

post-1368-1257850315_thumb.jpg

• 11 months later...

Din ce am citit eu, ECC 86 este facuta sa functioneze la tensiuni reduse, dar e greu de gasit; in mod sigur, trebuie sa aiba si un echivalent rusesc, pe care nu l-am aflat.

Exista si lampi minunate, care au nevoie doar de 1.2 V pe filament si pot functiona bine, cu anodica de pana in 30 V, dar se pare ca nimeni nu vrea sa ne arate o schema de preamplificator cu ele; am gasit doar aparate de radio, facute cu asemenea minunatii.

post-1368-084653200 1288765244_thumb.jpg

• 4 months later...

6N27P = ECC86 = 6GM8

http://www.moxtone.com/ECC86.htm

nu poti compara un amplif pe tuburi cu un gunoi pe tranzistori (sper sa nu supar audienta )

cu stima razvan

daca doreste cineva sa realizeze un amplif pe lampa pot sa il ajut

• 1 year later...

Prin bunavointa unui domn, care a cumparat un cablaj gata facut, am si eu acum posibilitatea sa experimentez un preu de linie pe lampi; voi folosi 6n2p, asemanatoare cumva cu Ecc83.

Azi am inceput sa realizez cablajul, avand documentatia originala si daca este cineva interesat, va pot tine la curent.

• 4 months later...

Am realizat preamplificatorul stereo cu 6N1P si 6N2P si am facut proba pe alimentatorul unui prieten in laboratorul lui; functioneaza liniar de la 30 Hz pana la 45.000 Hz. Reusita m-a incurajat sa incerc si un preu RIAA cu doar un 6N2P pe canal, alimentat din aceeasi sursa ( ~ 250 V anodica, filamente in CC ) cu rezultate remarcabile - amplificare de la 2.5 mV stabila de 100 ori, intre circa 25 Hz, pana la circa 50.000 Hz.

Partea grea abia urmeaza, trebuie facute cutiile si un alimentator ce va fi folosit la oricare preu, dupa caz.

• 6 months later...

La solicitarea unui user, atasez schema pentru doza mm, realizata pe cose; nu pot pune poze, ca inca nu are cutie.

Conexiunile la grile le-am facut cu cablu ecranat si pentru a evita greselile incepatorilor ca mine, alimentarea va fi facuta in cutie separata ( si pentru ca aceeasi sursa va fi folosita si la preamplificatorul universal facut pe cablaj). Soclurile folosite sunt rusesti, de carcasa si ecranate.

Testarea s-a facut pe o sursa cu tensiunea de filament stabilizata si anodica simpla.

Fiind cunoscuta dispersia parametrilor la tuburile rusesti ( am ales tuburile rusesti pentru ca sunt ieftine si fiabile ), recomand cumpararea mai multor bucati si imperecherea aproximativa cu generatorul de semnal si osciloscopul direct in montaj, caci catometru e scula rara.

Piesele cu valori nestandardizate se vor realiza din piese cu valori standard.

post-1368-0-04779300-1362981607_thumb.png

Editat de iulidan2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock