Sari la conținut

sursa simetrica +-15v (stabilizata)


Postări Recomandate

In loc de stabilizatorul 7812 dvs folositi 7815 iar in loc de 7912 folositi 7915. Consultati catalogul acestor stabilizatoare ca sa vedeti configuratia terminalelor. Tensiunea din secundarul transformatorului dupa redresare si filtrare creste U=Usecundar*1,42. Stabilizatoarele puneti-le pe radiator.

Numai bine.

post-4143-019432700 1295827137_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

Sal. Mi-am facut si eu o mica sursa stabilizata cu LM7812 si LM7912 si pe alimentare am pus un transformator de 12V. Radiatoarele LM-urilor se incalzesc foarte tare.As avea si eu cateva nelamuriri, daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.

- Aceasta incalzire poate fi cauzata din tensiunea transformatorului pentru ca dupa punte am 2 condensatori de 1000uF si tensiunea ar veni Usec * 1.42 = 17.04V ,cat ar trebui sa fie tensiunea de intrare in LM-uri sa lucreze normal? Asa trebuie sa se incalzeasca ele?

- In datasheet am vazut ca pentru ca tensiunea de iesire sa fie intre 5 -18V trebuie pe intrare 35V, ori nu am inteles eu bn?

- Nici radiatoarele nu le am prea maricele, cu niste dimensiuni sigure de radiatoare pentru aceste LM-uri ma puteti ajuta?

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca ati folosit varianta in capsula TO-220, atunci pe intrarea 7812 si 7912 trebuie sa aveti min. 15Vcc iar puterea disipata de fiecare 7812, respectiv 7912, nu trebuie sa depaseasca 15W. Trebuie tinut cont apoi si de tensiunea maxima admisa la intrare, care in cazul 7812/7912 este de 35Vcc. Deci, daca aceste conditii sunt indeplinite iar 7812/7912 au un radiator potrivit pentru puterea disipata, atunci nu este nicio problema.

In cazul dvs. trebuie sa masurati tensiunea redresata de capacitoarele de 1000uF imediat de dupa puntea redresoare atunci cand conectati consumatorul la iesirea 7812/7912. Daca tensiunea e mai mare sau egala cu 15, atunci totul e OK. In caz contrar, trebuie marita ori puterea transformatorului, ori tensiunea secundara a acestuia (spre ex., in loc de 12V va trebui 15V). Atentie, marirea tensiunilor secundare trebuie corelata cu puterea existenta a transformatorului si capacitatea lui de a rezista la suprasarcina.

 

Numai Bine

 

.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock