Sari la conținut

Despre- O.S.D-la Tv

andras

Postări Recomandate

Bună.Am un tv.Nokia model 5125 mono plus 90. Vă rog să ?mi răspundeţi la două ?ntrebări:

1)unde este ?nscris O.S.D-ul.?n microprocesor sau ?n memoria EEPROM?

2)televizorul meu nu are osd ?n limba rom?nă şi mă interesează cum să-l fac pe lb.Rom?nă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce stiu eu si nu cred ca ma insel, in EEPROM-ul TV-ului sunt memorate canalele TV, mai exact frecventa de receptie a lor, pe cand OSD-ul TVului este incarcat in flash-ul sau SRAM-ul intern a microcontrolerului (sau microprocesorului, cum ii spui tu si ii spun si alti, uneori gresit, depinde de TV).

Ca sa schimbi OSD-ul in limba romana trebuie sa ai acces la o varianta intr-un limbaj evoluat de programare a OSD-ului, nu la hex-ul din microcontroler, ca ala nu te ajuta cu nimic. Varianta in C sau in ce o fi programat OSD-ul producatorul televizorului e aproape imposibil de gasit, ca sa nu mai zic de modificat, ca daca il gasesti, nu e suficient doar asta, trebuie sa afli si numele compilatorului in care a fost lucrat.

Editat de prog
Link spre comentariu

Din ce stiu eu si nu cred ca ma insel, in EEPROM-ul TV-ului sunt memorate canalele TV, mai exact frecventa de receptie a lor, pe cand OSD-ul TVului este incarcat in flash-ul sau SRAM-ul intern a microcontrolerului (sau microprocesorului, cum ii spui tu si ii spun si alti, uneori gresit, depinde de TV).

Ca sa schimbi OSD-ul in limba romana trebuie sa ai acces la o varianta intr-un limbaj evoluat de programare a OSD-ului, nu la hex-ul din microcontroler, ca ala nu te ajuta cu nimic. Varianta in C sau in ce o fi programat OSD-ul producatorul televizorului e aproape imposibil de gasit, ca sa nu mai zic de modificat, ca daca il gasesti, nu e suficient doar asta, trebuie sa afli si numele compilatorului in care a fost lucrat.

Mulţumesc.?l las osd-ul aşa pe lb.engleză.Mai am o problemă cu acelaşi tv Nokia,şi anume:tv-ul caută posturi involuntar şi le memorează din nou dar numai dacă umblu din telecomandă,deşi eu nu caut aceeastă funcţie.?n cazul acesta nu apare osd-ul ci le caută direct apăr?nd pe ecran indicatorulde sinteză(adică se vede cum le trage). Dar caută posturi automat ?ntro lună de două sau trei ori aproximativ.Dacă umblu de la panoul frontal al tv-ului totul este OK. Ce e defect telecomanda sau tv-ul?

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Mulţumesc.?l las osd-ul aşa pe lb.engleză.Mai am o problemă cu acelaşi tv Nokia,şi anume:tv-ul caută posturi involuntar şi le memorează din nou dar numai dacă umblu din telecomandă,deşi eu nu caut aceeastă funcţie.?n cazul acesta nu apare osd-ul ci le caută direct apăr?nd pe ecran indicatorulde sinteză(adică se vede cum le trage). Dar caută posturi automat ?ntro lună de două sau trei ori aproximativ.Dacă umblu de la panoul frontal al tv-ului totul este OK. Ce e defect telecomanda sau tv-ul?

Salut.

Am si eu un televizor de acelas tip si cu acelas defect.Nu reusesc sa-l repar si nu sunt chiar incepator.

V-as fi recunoscator daca ne-ati ajuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock