Sari la conținut

Despre programarea microcontrolere Atmel AVR - intrebari si raspunsuri

Postări Recomandate

Sa se aprinda si sa se stinga intr-un fel anume ,sa ma joc putin .. prin asta invatand cum sta treaba cu programarea .. si apoi sa mai adaug ceva leduri ,sa mai schimb ceva :-?? nu stiu ,dar o iau de jos .. deja are un cod bagat deoarece ledurile se aprind pe rand (rosu galben verde si de la capat). Nu stiu cum sa realizez schema ,is afon de-a dreptul si imi cer scuze pentru asta .

• Răspunsuri 163
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Atunci va recomand sa instalati mikroC for AVR si sa va realizati o placa de programare Atmega32 asemenea celei de aici:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/2612-placa-programaredezvoltare-aplicatii-atmega-16-si-32/

Studiati help-ul acelui program, datasheet-ul Atmega32 si in rest nu va trebuie decat vointa ca sa deprindeti secretele programarii microcontrolerelor. Deci, multe multe exercitii de programare. Succes si daca va tineti de treaba dupa prima saptamana o sa obtineti si rezultate, iar daca va impotmoliti pe undeva nu ezitati sa intrebati aici.

Numai Bine

Dar fara realizarea acelei placute nu se poate? Zic asta deoarece acolo in germania foloseam doar cablul usb catre placa si doar scriam codul in AVR studio si mergea asa ,fara nici un programator . Scuza-ti !

Respect.

Dar fara realizarea acelei placute nu se poate? Zic asta deoarece acolo in germania foloseam doar cablul usb catre placa si doar scriam codul in AVR studio si mergea asa ,fara nici un programator . Scuza-ti !

Respect.

In cazul tau ti-ar folosi mai mult programatorul asta:

http://www.mikroe.com/eng/products/view/6/avrprog2/

Daca esti baiat istet, cauti schema placi de programare PonyProg si o realizezi paianjen pe o placuta mica legata de un cablu serial. Apoi, pinii de programare ii legi la microcontrolerul pe care il ai pe placa. Deci, nu ai cum sa programezi un microcontroler fara un circuit sau placa de programare si un soft de programare.

stima

dan

xDanuts,

(ai nume de variablila C) dar trecem peste asta.

daca vrei sa programezi fara programator, poti s-o faci pe portul serial, dar trebuie sa programezi un booloader in mcu (care iti va consuma 2K din spatiul de flash) - vei avea nevoie de programator la inceput ca sa scrii bootloaderul, sau poti cumpara un MCU cu bootloader-ul deja scris (Arduino de exemplu)

sau poti sa arunci un ochi la "chip45" unde gasesti un booloader free. Am folosit personal bootloaderu-ul de la chip45 in nenumarate produse si merge excelent (e facut de "zee germans") am cumparat sursele si l-am modificat sa pot programa firmware-ul prin IRda..

RR

"daca aia au putut baga codul in uC fara programator ,eu de ce sa dau bani pe unul ?"

chiar asa,...ce tu esti fraier sa cumperi un cablu de programare ca 99% din populatie, tu-l scrii cu pixu.

Editat de roadrunner

toti anagramatii ?

"ANAGRAMÁ, anagramez, vb. I. Tranz. A schimba ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține alt cuvânt; a transcrie sub formă de anagramă"

Dl. roadrunner are multe posturi incercand sa ajute pe cei ce doresc sa invete progarmarea uC, nu din corecturi de ortografie.

Editat de miron1947

Si tu esti avocat ? eu nu stiu ce face el ,ca nu-s fan RR ,dar daca tot e asa de ajutor pentru multi ,sa ma ajute si pe mine ,daca nu sa taca si gata .

Apropo ,stiu si eu cum sta treaba cu DEX-ul.

xDanuts,

ti-am raspuns la postul #98 ce trebuie sa faci ca sa programezi fara programator (asa cum faceai in Germania) daca nu crezi ca e bine ce ti-am spus acolo atunci fa cum stii tu mai bine. Motivul pentru care totusi ti-am raspuns,e ca am crezut ca ai simtul umorului dupa ce ai scris corect "ahnung" eh m-am inselat nu era vorba de simtul umorului.

De obicei ignor userii care scriu incorect, pe simplul motiv ca daca nu pot sa puna laolalta o fraza ce sanse au sa scrie software? mici, foarte mici.

sa te ajute altii pe mai departe, viata e prea scurta.

RR

PS - "Scuzat-ti" se scrie legat in contextul in care l-ai scris tu, incearca sa faci anagrame cand programezi microcontrolere si spune-ne si noua ce iese, mai ales la fuse bits. Acum te lupti cu ortografia (si cu mine) maine o sa te lupti cu complilatorul de C care nu iarta, si tu ce o sa faci ? o sa injuri compilatorul?

laser frate.

Editat de roadrunner

Danuts, am numarat in topicul asta cel putin trei metode prin care sa programezi MCU si sa faci ce iti place cu microcontrolerul. O solutie a fost expusa de administrator, chiar si utilizatorul prog a aruncat o idee si a treia ar fi a lui roadrunner. Deci, ai trei idei care daca iti misti putin neuroni, scuza-mi expresia, mai ales ca spui ca ai folosit in trecut AVR Studio, e imposibil sa nu faci trei leduri sa clipeasca. Uite, spre exemplu, ideea adminului, pe care am sustinut-o si eu, cu mikroC for AVR e numai buna pentru incepatori. Cred ca nici nu ai avut intentia sa descarci acel program. Are programe facute gata, unul se numeste chiar LED Blinking, e chiar ce iti trebuie tie. Daca cumperi programatorul postat de utilizatorul prog atunci scrii foarte usor microcontrolerul si nu cred ca e mult cei 60...70USD cand costa programatorul ala pentru cineva care a vizitat Germania (asa am inteles)?

stima

dan

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock