Sari la conținut

Releu de impuls


KST

Postări Recomandate

Salutare.

Am si eu o provocare pentru voi.Doresc sa fac o modificare la o masina.Din ce am observat cred ca am nevoie de un releu de impuls.

Se poate gasi pe piata un releu de impuls care merge la 12v? Daca nu exista.. cum as putea realiza o schema care sa se comporte ca un releu de impuls. Mentionez ca la masina impulsul se realizeaza apasand pe un buton care acesta isi ia masa..atentie.. isi ia masa deoarece plusul este continuu. Actiunea: doresc sa apas pe buton si sa triggerez un circuit, buton care revine la pozitia initiala (adica nu ramane apasat) iar la apasarea din nou a aceluiasi buton tot prin impuls sa inchida circuitul.

Sper ca m-am facut inteles.Pentru alte nelamuriri va stau la dispozitie.

Multumesc anticipat tuturor celor care imi ofera sfaturi sau idei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un buton care nu ramane apasat este un push buton ca de exemplu:

http://vascip.bizoo.ro/vanzare/902985/Push-buton-rotund-fara-retinere-negru--verde-C1181

sau

http://vascip.bizoo.ro/vanzare/914104/Push-buton-6x6-mm-vertical

Folositi un push buton de genul celor de mai sus si actionati un monostabil avand sarcina un releu. Releul il alegeti in functie de caracteristicile consumatorului pe care intentionati sa-l comandati: ON/OFF, iar o schema de monostabil gasiti pe internet si chiar pe forum. Spre exemplu, pentru monostabil ati putea folosi circuitul integrat 74HC123.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

butonul este sub forma de circuit imprimat. exact cum au tastaturile. si prin buton inteleg un cauciuc care apasa pe zona respectiva..si ca sa fac o descriere mai exacta este un cerc de cupru cu o taietura in S...taietura gen yin yang...unde "partea alba" este plusul si "partea neagra" este minusul. si prin apasarea acestui buton doresc sa actionez incalzirea in scaune...si sa functioneze pana cand apas din nou pe buton si il opreste. atata tot..doar ca sistemul functioneaza prin impulsuri circuitul alimentandu-se in momentul apasarii butonului care isi ia minusul..deoarece mentionez plusul este continuu....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock