Sari la conținut

Asm to Hex

cata2

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea . Rog colegii de forum , cei care pot , vor si stiu sa ma ajute sa convertesc un fisier .asm in .hex . Eu nu am reusit , deoarece ma depaseste rau treaba asta si am si 2 nopti de cautari si citit .

Atasez mai jos fisierul .asm . Multumesc anticipat.

DST435.ASM.txt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 49
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

asm -> hex

se numeste asamblare (un fel de compilare simpla) nu e conversie de fisiere.

ai asamblor la pic-ul tau? ti-ai instalat tool chain-ul de la Microchip?

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Am instalat Mplab ide v.8.63...m-am invartit prin el si consultand ceva tutoriale am esuat in erori...tone de fisiere generate dar nici unul .hex . Asta este sunt branza la capitolul asta . Am inceput sa iau si lecitina dar cred ca degeaba.

Link spre comentariu

Daca nu merge asta este....mai sap un pic . Povestea este ca am facut un multitester rc cu pic 16f88....autorul proiectului a pus la dispozitie fisierul care l-am pus pe forum si un hex . Problemele au inceput la programarea picului ,dand eroare la verificare . Dupa ce l-am sters si rescris de 2 ori i-am dat citire am avut surpriza sa vad ca toate adresele au valoarea 0x000...ciudat nu ? Am scos picul din programator si l-am bagat in montaj.....stupoare functiona , dar in partea de tahometru se blocheaza , iar partea cu voltmetru lipseste total . Partea buna este ca cele 2 parti nu-mi trebuiesc ca am sculele necesare , dar ar fi pacat de proiect .Multumesc oricum pentru amabilitate si promtitudine si va atasez si poza proiectului .

post-8739-057858100 1295118979_thumb.jpg

Link spre comentariu

Release build of project `C:\PIC\Test\test.mcp' started.

Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.39, mplink.exe v4.38, mplib.exe v4.38

Sat Jan 15 19:54:49 2011

----------------------------------------------------------------------

Make: The target "C:\PIC\Test\DST435.o" is out of date.

Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F88 "DST435.ASM" /l"DST435.lst" /e"DST435.err"

Message[306] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 198 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.

Message[306] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 205 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 243 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 253 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 469 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 471 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 473 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 924 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 1304 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 1824 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 2009 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 2013 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 2106 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[302] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 2637 : Register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct.

Message[306] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 3074 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.

Message[306] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 3138 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.

Message[306] C:\PIC\TEST\DST435.ASM 3191 : Crossing page boundary -- ensure page bits are set.

Make: The target "C:\PIC\Test\DST435.cof" is out of date.

Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPASM Suite\mplink.exe" /p16F88 "DST435.o" /z__MPLAB_BUILD=1 /m"DST435.map" /w /o"DST435.cof" /x

MPLINK 4.38, Linker

Copyright © 1998-2010 Microchip Technology Inc.

Errors : 0

Loaded C:\PIC\Test\DST435.cof.

Release build of project `C:\PIC\Test\test.mcp' succeeded.

Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.39, mplink.exe v4.38, mplib.exe v4.38

Sat Jan 15 19:54:51 2011

BUILD SUCCEEDED

Vezi ca am editat asm-ul ca avea o problema (am schimbat un simbol din "start" in "START" in mai multe locuri in cod, se compileaza dar habar n-am daca e functional

bafta.

RR

fisiere atasate

Test.zip

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock