Sari la conținut

Realizare CD cu un film ptr. DVD standalone

SIG

Postări Recomandate

Ptr. un prieten vreau sa-i fac un CD cu un film in format Divx,care sa-l vizuzlizeze pe un DVD standalone,la TV.

Am filmul in format DivX.

Am si subtitrarea.

Cum trebuie lucrat,cat mai in detaliu,ca sa rezulte un CD cu filmul si subtitrarea pe el astfel incat sa poata fi vizualizat pe un DVD standalone ce cunoaste formatul DivX?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum trebuie lucrat,cat mai in detaliu,ca sa rezulte un CD cu filmul si subtitrarea pe el astfel incat sa poata fi vizualizat pe un DVD standalone ce cunoaste formatul DivX?

Daca DVD Player-ul recunoaste formatul DivX este suficient sa scrieti CD-ul utilizand optiunea "Burn Data Disc" unde in acelasi folder sa includeti atat filmul cat si subtitrarea (de regula format srt sau sub). Aici trebuie avut in vedere ca DVD-ul Player-ul sa fie capabil sa recunoasca cel putin unul din formatele de subtitrari amintite.

SUCCES.

Link spre comentariu

Am filmul in format DivX.

Am si subtitrarea.

Asa sunt pasii si burn.

P.S.

Daca subtitrarea,are diacritice,asigurati-va ca player-ul le poate citi,daca nu, corectati subtitrarea cu SubtitlesCorrector,are optiuni de scos atributele de culoare si afisarile care apar sub linie(? si ?).

post-9-1194085031_thumb.jpg

post-9-1194085042_thumb.jpg

post-9-1194085058_thumb.jpg

post-9-1194090867_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am inteles ca e critic ca si filmul cat si subtitrarea sa aiba exact acelasi nume.

Este intradevar asa?

Deci majoritatea DVD standalone suporta DivX sau Xvid iar ca subtitrare .sub sau.srt?

Mersi.

Link spre comentariu

Am inteles ca e critic ca si filmul cat si subtitrarea sa aiba exact acelasi nume.

Este si nu este, depinde foarte mult de anul fabricatiei si marca DVD Player-ului. Spre exemplu, la un DVD Player SEG nu am intampinat probleme in acest sens pe cand un amic care are un DVD Player PHILIPS are probleme daca denumirea filmului nu este aceeasi cu subtitrare. Asadar...

Link spre comentariu

Deci ca sa sintetizez putin.

Trebuie ca subtitrarea sa aiba extensia.srt sau.sub

Ptr. siguranta filmul si subtitrarea sa aiba acelasi nume.

Se pun pe CD ca "burn data CD" direct pe CD,fara sa le pun intr-un folder cred ca merge si asa.

OK.

DVD standalone ia automat subtitrarea sau trebuie apasata tasta de subtitrare de pe telecomanda?

Mersi.

Link spre comentariu

DVD standalone ia automat subtitrarea sau trebuie apasata tasta de subtitrare de pe telecomanda?

Depinde de la DVD la DVD Player. Sunt unele care cer o preselectare a subtitrari, altele nu.

Link spre comentariu

Daca este in format divix sau xvid,se incarca la inceput,nu merge cu tasta de subtitrare(cel putin la aparatele care le-am vazut eu).

Link spre comentariu

Tocmai am facut un test interesant pe PC.

In acelasi folder am pus filmul si subtitrarea.

Daca au denumiri diferite,chiar si doar o litera in plus sau in minus atunci nici un player nu incarca automat subtitrarea,ci trebuie sa-i dau calea unde poate fi gasita.

Daca insa am facut sa aiba acelasi nume si filmul si subtitrarea,toate playerele incarca subtitrarea automat.

Incercati si voi.

Facand acum analogia la DVD standalone ma gandesc ca subtitrarea se va incarca automat daca au nume identice. :b5:

Link spre comentariu

Daca insa am facut sa aiba acelasi nume si filmul si subtitrarea,toate playerele incarca subtitrarea automat.

La DVD-ul meu SEG nu este asa. Chiar daca are denumirea subtitrari identica cu a filmului tot trebuie sa o selectez. Sa nu-mi spuneti ca este vina DVD Player-ului !!! :b1:

Este un DVD....bun, atat tot, adica cat sa vezi un film chiar daca nu recunoaste unele diacritice. Asta am gasit atunci, asta am cumparat, tot era la oferta. :a3:

Link spre comentariu

Varianta de succes este sa scrii pe un DVD cu - chiar daca cele cu + sunt mai bune, sa poata fi citit si de player-ele mai vechi ce nu stiu formatul +. Apoi cu Subtitle workshop incarci subtitrarea si o salvezi in format txt apoi srt si apoi sub si le pui pe dvd pe toate trei. In felul acesta, indiferent de pretentiile player-ului, gaseste el un format sa-l inteleaga. Si la optiunile de scriere sa bifezi sa inchida Discul nu doar sesiunea. Unele dvd-uri vechi nu vor sa redea discuri ce au inchisa doar sesiunea.

Link spre comentariu

Varianta de succes este sa scrii pe un DVD cu - chiar daca cele cu + sunt mai bune, sa poata fi citit si de player-ele mai vechi ce nu stiu formatul +. Apoi cu Subtitle workshop incarci subtitrarea si o salvezi in format txt apoi srt si apoi sub si le pui pe dvd pe toate trei. In felul acesta, indiferent de pretentiile player-ului, gaseste el un format sa-l inteleaga. Si la optiunile de scriere sa bifezi sa inchida Discul nu doar sesiunea. Unele dvd-uri vechi nu vor sa redea discuri ce au inchisa doar sesiunea.

Good point. :a1:

Mersi.

Link spre comentariu

• 1 month later...

Am observat unele probleme de sincronizare a subtitrarii chiar daca am mers pe logica

fps film = fps subtitrare.

De ex. la un film cu 23,976 fps am de ales dintre urmatoarele subtitrari,toate cu 23,976fps,la care se specifica diferit dimensiunea filmului ,dupa cum urmeaza:

DVDRip.XviD-ViTE

DvDrip.AC3[Eng]-aXXo

DVDR-REiGN

720p.BluRay.x264-SEPTiC

DVDRip.X264.AC3.iNT-TLF

Care subtitrare o fi buna?

Ce le deosebeste,dimensiunea filmului, din moment ce toate sunt ptr. 23,976 fps? Dimensiunea filmului trebuie sa fie aceeasi teoretic nu? Rolul hotarator este frames per second (fps).Sau mai intervine si altceva?

Mersi.

Link spre comentariu

Am observat unele probleme de sincronizare a subtitrarii chiar daca am mers pe logica

fps film = fps subtitrare.

Sunt si subtitrari prost realizate,dar pot fi sincronizate cu SubtitleEditor sau SubtitleCorrector,fiecare are anumite facilitati,SubtitleEditor,poate scoate din text diacriticele aflate sub linie(? ?),care unele playere nu le afiseaza corect si indicatiile de culoare.SubtitleCorrector.poate cupla 2 subtitrari,realizand una singura,cand este nevoie.

SubtitleEditor.rar

SubtitlesCorrector.zip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock