Sari la conținut

Caut schema de termostat cu microcontroler

Postări Recomandate

Tocmai am avut o mica disputa cu un amic de bloc legata de tema constructiei termostatelor la frigidere. Mi-a spus el ca are un frigider care are termostatul facut cu microcontroller. As dori sa stiu daca este adevarat ? Si daca da, unde as putea gasi si eu o astfel de schema. Chiar trebuie facuta schema unui termostat cu microcontroler, de unde atata complicatie, zic eu...inutila. As dori cateva lamuriri in acest sens.

mersi.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/345-caut-schema-de-termostat-cu-microcontroler/
Distribuie pe alte site-uri

Chiar trebuie facuta schema unui termostat cu microcontroler, de unde atata complicatie, zic eu...inutila.

Daca doar asta face,este sigur este prea complicat,dar eu cred ca microcontroler-lul,are mai multe functii de realizat in cazul frigiderului(dezgetare automata,avertizare de usa deschisa,controlul umiditatii..) si face si controlul temperaturii.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/345-caut-schema-de-termostat-cu-microcontroler/#findComment-2685

La un frigider este necesar doar un senzor, un comparator si partea de executie. Chiar daca apare un afisaj se poate face fara uC. Totusi uC-ul reduce dimensiunea si in unele cazuri costul instalatiei. Deci totusi ar fi posibil, mai ales, cum a zis si dl. miron1947 daca realizeaza si alte functii (ceea ce m-i se pare normal) prezanta uC-ului este justificata.

Daca ar depinde de mine proiectarea unui sistem pt. frigider a-si opta pt. uC (daca nu exista integrate specializate pt. asa ceva). Costul si realizarea practica ar fi cele mai importante atuu-ri, cu atat mai mult cu cat daca la modelele mai noi am nevoie de upgrade-uri se pot face software.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/345-caut-schema-de-termostat-cu-microcontroler/#findComment-2704

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock