Sari la conținut

Caut schema de termostat cu microcontroler

releu

Postări Recomandate

Tocmai am avut o mica disputa cu un amic de bloc legata de tema constructiei termostatelor la frigidere. Mi-a spus el ca are un frigider care are termostatul facut cu microcontroller. As dori sa stiu daca este adevarat ? Si daca da, unde as putea gasi si eu o astfel de schema. Chiar trebuie facuta schema unui termostat cu microcontroler, de unde atata complicatie, zic eu...inutila. As dori cateva lamuriri in acest sens.

mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar trebuie facuta schema unui termostat cu microcontroler, de unde atata complicatie, zic eu...inutila.

Daca doar asta face,este sigur este prea complicat,dar eu cred ca microcontroler-lul,are mai multe functii de realizat in cazul frigiderului(dezgetare automata,avertizare de usa deschisa,controlul umiditatii..) si face si controlul temperaturii.

Link spre comentariu

La un frigider este necesar doar un senzor, un comparator si partea de executie. Chiar daca apare un afisaj se poate face fara uC. Totusi uC-ul reduce dimensiunea si in unele cazuri costul instalatiei. Deci totusi ar fi posibil, mai ales, cum a zis si dl. miron1947 daca realizeaza si alte functii (ceea ce m-i se pare normal) prezanta uC-ului este justificata.

Daca ar depinde de mine proiectarea unui sistem pt. frigider a-si opta pt. uC (daca nu exista integrate specializate pt. asa ceva). Costul si realizarea practica ar fi cele mai importante atuu-ri, cu atat mai mult cu cat daca la modelele mai noi am nevoie de upgrade-uri se pot face software.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock