Sari la conținut

O schema numai buna pentru incepatori

Mereanu

Postări Recomandate

O schema numai buna pentru incepatori.Dupa ce am desenat-o,am construit-o cu piesele care le-am gasit prin casa si a functionat din prima foarte bine.Avantajul cel mai mare al acestei scheme,fata de schemele cu intrare simpla,este acela ca nu mai prezinta fluieraturi,gajaieli si alte zgomote.In plus "rezista" foarte bine la tensiuni mari cu piese "ieftine".De exemplu,eu am folosit ca prefinali bc 548 si bc 558 la o tensiune continua de +/- 35 v.

schema

post-2695-022634000 1294231327_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Finali-2sc 3281

Prefinali-bd 237,238

T5-bd140

T6-bd-139

T1,T2-2n 5551

T3,T4-2n5401

In locul retelelor bootstrap se pot folosi generatoare de curent constant.Eu nu le-am desenat in schema deoarece m-am gandit ca aceste generatoare le-ar putea creea unele probleme incepatorilor.

Link spre comentariu

O schema de amplificator audio cu mule lipsuri si/sau greseli, ca de exemplu: realizarea improprie a reactiei negative (sigur amplifica? nu cred, mai verificati schema), lipsa unor condensatoare pe prefinali, un etaj de iesire putin "șui", nu mai pomenesc observatia dl.miron de mai sus si alte cate si mai cate.

Daca totusi doriti sa postati o schema de amplificator audio care sa fie intr-adevar utila, va recomand sa corectati schema si sa completati denumirea tranzistoarelor.

Numai Bine

Link spre comentariu

Eu am construit chiar astazi schema si functioneaza foarte bine.Chiar in acest moment ascult muzica la ea.Schema este dedicata incepatorilor ca altfel,pe net exista o groaza de scheme bune si complicate,dar simple si bune cate exista?

Link spre comentariu

Eu am pus o dioada si un rezistor,n-am facut montajul cu superdioda.In orice caz,schema e mai buna decat majoritatea schemelor cu intrare simpla,care se tot posteaza pe forumuri.

Corectati dvs schema. :wallbash:

Editat de Mereanu
Link spre comentariu

Corectati dvs schema.

Personal, nu ma intereseaza schema, nici n-am s-o realizez si chiar daca ar fi asa, eu stiu cum trebuie conectat acel semireglabil, dar dvs. in titlu, ati scris "pentru incepatori" si s-ar putea ca acestia sa nu stie si saconecteze ca in desen si sa obtina o rezistenta fixa in loc de una reglabila.Mai mult, eu cred ca ar fi trebuit sa dati si explicatii cu privire la reglajul curentului de repaus.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu n-am gasit semnul potrivit in Eagle-daca o desenam cu mana,imi iesea perfect.Pur si simplu,intorcandu-ma de la munca,pe drum m-am gandit la aceasta schema.Am desenat-o repejor cu eagle,am cautat prin sertare,am gasit niste piese si am facut schema! Repet: schema functioneaza foarte bine.

Cand am spus incepator nu m-am referit la vrun pustan manelist care nu stie niciun fel de teorie,nici macar legea lui ohm. Schema e pentru baieti cat de cat destepti.

Editat de Mereanu
Link spre comentariu

ce n-ai gasit? simbolurile de condensatori electrolitici? sau nu ai gasit tastele sa pui niste text cu tipul tranzistorilor, sau nu ai gasit cum sa tragi linie intre cursorul semireglabilului si capatul lui?

Cat te-ai justificat aiurea, modificai schema aia de 100 de ori, cu toate ca am mari dubii ca esti in stare. Ce te costa sa faci lucrurile ca lumea si sa nu te faci de ras?

RR

Lenea e direct proportionala cu patratul prostiei si invers proportionala cu puterea de a invata.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock