Sari la conținut

KIT103 - High Power SMPS 500/1000/2000W (Colectia Tehnium Azi)

Postări Recomandate

eu credeam ca vorbim despre schema KIT103, (citeste titlul) nu despre bobine rosii si galbene. Eu am invatat lucrurile astea in facultate nu desfacand surse de calculator.

cat despre romana mea sunt sigur ca e mai buna "k" engleza ta. (de electronica nu mai vorbim)

RR

Editat de roadrunner

imi cer scuze k m-am bagat si am dat sfaturi practice si nu TEORETICE

nu am sa mai fac greseala asta

am trecut si eu prin politehnica si am vazut ce fel de oameni sunt acolo : stiu teorie dar la practica sunt zero, cu foarte mici exceptii

@roadrunner : nu are rost sa ma cobor la mintea ta...fac traduceri de specialitate si tu te iei de o mica greseala de dactilografiere...hai k esti tare

ultimul meu post pe acest forum...si regret ca m-am hotarat sa postez si eu...va doresc bafta tuturor

w3by, nu fi suparat! Asa e intr-un forum. Cand spui ceva, e normal sa gasesti persoane care sa-ti talmaceasca vorbele sau sa le combata. Nu uita ca intr-un forum de genul asta gasesti persoane care ori au ceva tangenta cu meseria ori sunt adevarati profesionisti. S-ar putea ca ceea ce stiai tu practic si erai sigur ca e asa, sa nu fie chiar asa. Si eu am invatat multe de la utilizatorul roadrunner (exceptand partea gramaticala a romanei sau englezei - inca nu am ajuns acolo si nu cred ca trebuie atacat utilizatorul daca mai scapa un i - uneori roadrunner exagereaza in privinta asta - conform regulamentului ar trebui avertizat pentru multiple exagerarii - sper sa nu te superi pe mine roadrunner, dar cateodata, e prea de tot).

Deci, intr-un forum e ca intr-o emisiune TV de tip talk-show, trebuie sa fi foarte atent ce spui despre ceva sau cineva. Tu ai gresit mult ca ai folosit in propozitiile tale notiunea de bobine rosii sau galbene, cand era mai bine sa spui L1, L2 sau L3, sau cat erau bobinele alea (te uitai pe schema).

w3by, aici sunt de acord cu spusele tale din postul nr.57:

sa revenim...legat de filtrul LC : poate fi inlocuit cu unul serie RC (cu rezistorul si condensatorul legate in serie si apoi in paralel cu iesirea transformatorului, chiar inaite de puntea redresoare)...nu stiu cat ajuta, dar l-am vazut instalat in multe surse in comutatie

Am testat si eu pe iesirea sursei in loc de un L-TANK LC o celula RC - o sursa SMPS de 100W - si functioneaza bine in ambele cazuri.

stima

dan

Editat de dan_e

Dan,

nu a zis nimeni ca nu va functiona(un ciclu doua), ideea e ca filtrul LC nu poate avea un condensator inainte (adica filtru PI) care tot un filtru LC este, repet daca este semipunte. Evident nu va functiona cu RC la iesire daca e topologie semipunte, rolul L-ului este de a stoca energie in campul magnetic, in afara de cel de a limita curentul.

Eu incercam sa explic ca la unele topologii e L-tank, iar la altele e filtru bobina din LC (depinde de topologia sursei) chestiile astea sunt scrise in manuale nu se vad cu ochiul liber.(si in nici un caz nu se distin prin culori)

Ce topologie era sursa, esti sigur ca era semipunte, esti sigur ca nu avea traf cu intrefier?

RR

PS- eu nu sunt de acord cu scriul de cocalar cu "dak" si "k" si "k" "ka" -uri.

mai tii minte cum scria Trax acum doi ani? acum stie mai multa electronica si scrie corect.

Editat de roadrunner

Imi aduc aminte cum scria trax sau alti utilizatori. Multi s-au adaptat cerintelor dar cred ca un k mai merge trecut cu vederea. Bine, daca exagereaza omul, de abia atunci trebuie atentionat. parerea mea.

Editat de dan_e
  • 1 month later...

Am realizat si eu intr-un tarziu pcb-ul acestei surse.....si a iesit cam asa(scuze de calitate este cu o camera web) :

post-4600-007425000 1308571258_thumb.jpg

Editat de jack_roby2008

Am mai gasit pe net scheme ce au numai condensatorii de pe iesire fara vreo bobina (de putere 100-200W). Credeti ca la puterea de 2KW exista vre-un pericol???

Editat de jack_roby2008

Parerea mea e sa folositi un filtru LC pe iesirea redresorului. In cazul schemei prezentate aici, se poate renunta la condensatoarele ce vin conectate imediat pe iesirea redresoarelor. Se lasa doar bobina si condensatoarele de filtraj de dupa bobina.

In al doilea rand, va trebui sa calibrati corect si reactia sursei SMPS cat si partea de comanda. Sa inteleg ca v-ati apucat de acest proiect avand si un osciloscop prin preajma!

M-am apucat de constructia acestei surse dar din pacate nu am osciloscop.....si nu cred ca o voi pune sub tensiune pana cand nu am unul sau voi gasi alternative. M-ai dati-mi ceva sfaturi privind calibrarea ! Ce anume ar trebui sa vad pe osciloscop in momentul calibrarii??

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock