Sari la conținut

ajutor cablaje

vio_gl
 Share

Postări Recomandate

salutare dominilor mesteri de pe forum si sarbatori fericite.in ce consta problema;am achizitionat o imprimanta laser de la un sh de pe net si m-am apucat ca sa fac si io cablaje prin transfer(adica cu fierul de calcat).bun pana aici toate bune si frumoase,printez cablajul pe hartie foto ptr imprimanta laser,pregatesc cablajul cu smirghel fin si cu acetone de aia ptr unghii,curata cablajul si ma apuc de treaba;de calcat.calc de se incalzeste cablajul de nu mai poti sa-l tii in mana,si insist mai multpe margini si-i dau asa vreo 15 min.termin de calcat si ma apuc de curatat hartia sub jet de apa calduta frec usor,termin de curatat hartia si cand colo ce sa vezi pe mijlocul desesnului hartia se lipise binisor iar pe margini aproape deloc desi am insistat de am innebunit.sa fie de vina tonnerul care se topeste prea greu ?astept sugestii de la voi ptr ca io nu mai stiu ce sa mai fac; nu-mi iese

0

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Topicul am sa-l las aici, deoarece intentionez incepand cu data de 1 ianuarie 2011 sa redenumesc aceasta sectiune in Proiectare si Executie PCB. Astfel voi restrange aria de postare in forum, legata de cablaje imprimate, doar la aceasta sectiune din forum. Deci nu va mai fi nevoie sa postati la sectiunea DIY sau Consultanta probleme legate de realizarea sau executia PCB. Un singur topic le va cuprinde pe toate si cred ca acest lucru va usura si mai mult navigarea in forum.

Legat de problema descrisa mai sus, in loc de acetona mai bine utilizeaza alcool izopropilic (e mai scump dar e mai bun pentru curatat suprafete PCB).

De care hartie foto ai folosit? Iti recomand hartie foto de maxim 100gr/mp ( e destul de greu de gasit in Galati). Daca hartia foto e prea groasa, atunci e mult mai dificil de imprimat cablajul pe suportul PCB.

TI-as recomanda:

http://www.tekro.ro/...t&product_id=53

dar nu am folosit niciodata asa ceva - asa ca, nu ar fi rau sa ne spuna cineva cat de buna e solutia de realizat PCB de pe site-ul de mai sus?! Daca se merita sau nu?

Numai Bine

Link spre comentariu

am incercat cu coperti de integrame si am folosit 2 tipuri;unul a iesit perfect iar cu celalalt a iesit cam intrerupt si a trebuit sa corectez cu oja

acum problema este ca am dat mirror si la eagle si am dat mirror si la imprimanta si iesit pe dos cablajul,accum e problema ca nu mai stiu ce integrama era cea care a iesit bine ca sa mai cumpar,dar am sa descopar,am incercat si cu hartie cretata dar am gasit numai de 250gr/m2 si transferul sa facut foarte greu si doar pe alocuri.pentru cei care au astfel de probleme ii sfatuiesc sa curete bine cablajul cu detergent si sa-l clateasca bine apoi sa vada daca sta apa pe toatat suprafata placutei.sarbatori fericite

Link spre comentariu

nu mai stiu ce integrama era cea care a iesit bine ca sa mai cumpar

Eu am folosit coperti de la Surprize si Divertissima, dar cred ca merg si brosurile de la Carrefour, n-am incercat inca, dar, asa estimativ la pipait, cred ca pot fi folosite.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Incercati cu hartia de pe spatele autocolantului ... aia de se arunca ... partea care era lipita de autocolant e data cu un fel de silicon, tonerul se prinde bine iar dupa "tratamentul" cu fierul de calcat nu mai trebuie sa dati cu apa (sau sa asteptati sa se inmoaie hartia), se desprinde imediat.

Partea mai putin placuta este ca, in prealabil, hartia aia de care spun trebuie tinuta (cam multisor) intre 2 greutati, pentru a-si pierde forma de tub (asa cum e pastrat autocolantul in magazin); nu de alta, da' daca nu e perfect plana se incurca printre rolele imprimantei si produce nervi :furious2: .

Acelasi tip de hartie (eu am numit-o "siliconata") o gasiti si la firmele de publicitate sau alea de fac reclame, bannere, etc ( ei folosesc ce se lipeste si restul arunca) ... e si mai buna ... e putin mai groasa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock