Sari la conținut

amplituner 5.1 INTERVISION

Postări Recomandate

Am facut rost de un amplituner 5.1 marca INTERVISION model HT1002R .Neavand boxele lui originale am pus satelitii de la un sistem genius model 5000 (15 w 8ohm).problema e ca am ars o iesire de surround de la statie...adica se aude foarte incet si gajait,si vreau sa va intreb daca s-a ars finalul sau se poate arde si altceva finalul ramanand intreg?Orikum ceva s-a ars sigur pt ca mirosea...Pe amplituner scrie (8-16ohm).Sa inteleg ca duce de la 8 pana la 16 ohmi nu?Cum v-am zis nu am boxele lui originale dar am gasit pe net specificatiile lor:

Boxele Frontale:output power 30-100W(4 ohm)

CENTRU/SURROUND:output power 10-30W(8 ohm)

AMPLITUNER: 110 W RMS output

Acum intervine alta nelamurire si anume:daca pe statie scrie 8-16 ohmi de ce boxele originale frontale au 4 ohmi...pt ca din cate stiu un numar mai mic de ohmi forteaza amplificatorul insa rezulta o putere a sunetului mai mare...

Daca poseda cineva un astfel de sistem sau a ascultat la cineva sa posteze cateva idei despre el,cum se aude,pt ca eu nu imi pot da seama cu satelitii de genius...insa un lucru am observat totusi...are o fidelitate mai mare a sunetului INTERVISIONUL fata de genius...

post-4993-063403000 1292793774_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta ceva s-a ars in acel sistem, dar ca sa aflam cu certitudine ce anume, incercati sa postati una sau doua imagini cu interiorul acelui sistem (in special partea de putere si amplificare).

In al doilea rand, unde anume pe statie scrie 8 - 16 Ohmi? Am vazut mai sus ca ati postat niste specificatii. Acele specificatii nu corespund cu cele trecute pe modelul de sistem audio pe care il detineti, asta vreti sa spuneti? Daca e asa, atunci ca sa aflam cu exactitate cat poate suporta pe iesiri sistemul, va trebui sa ne spuneti ce final audio are, inclusiv tensiunea de alimentare a finalului audio.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31133

Cu siguranta ceva s-a ars in acel sistem, dar ca sa aflam cu certitudine ce anume, incercati sa postati una sau doua imagini cu interiorul acelui sistem (in special partea de putere si amplificare).

In al doilea rand, unde anume pe statie scrie 8 - 16 Ohmi? Am vazut mai sus ca ati postat niste specificatii. Acele specificatii nu corespund cu cele trecute pe modelul de sistem audio pe care il detineti, asta vreti sa spuneti? Daca e asa, atunci ca sa aflam cu exactitate cat poate suporta pe iesiri sistemul, va trebui sa ne spuneti ce final audio are, inclusiv tensiunea de alimentare a finalului audio.

Numai Bine

o sa o desfac sa fac niste poze...momentan nu am cu ce...si in legatura cu specificatiile.8-16 ohmi scrie pe statie in dreptul iesirilor de boxe.Tocmai asta intrebam (pt ca boxele frontale originale nu corespund in omaj cu statia) ele avand 4 ohmi.Multumesc mult.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31137

Conform site-ului (presupun ca de acolo ati citit caracteristicile de mai sus) - scrie printre altele:

CONTROLBOXE FRONTALE:output power 30-100W(4 ohm)

Deci boxele frontale pe care le detineti si care spuneti ca sunt cele originale, se pot utiliza numai pe iesirile FRONT ale sistemului audio care accepta impedante de 4 Ohm.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31138

Conform site-ului (presupun ca de acolo ati citit caracteristicile de mai sus) - scrie printre altele:

CONTROLBOXE FRONTALE:output power 30-100W(4 ohm)

Deci boxele frontale pe care le detineti si care spuneti ca sunt cele originale, se pot utiliza numai pe iesirile FRONT ale sistemului audio care accepta impedante de 4 Ohm.

Numai Bine

Nu am zis ca am boxele lui originale...tocmai asta e problema...am vazut ca pe net specificatiile pe boxele frontale sunt de 4 ohmi dar pe amplituner scrie 8-16 ohmi...asta e problema.Orikum pana aflu sigur ce impendanta are la iesiri...o sa folosesc pe iesirile frontale ori cate o boxa de 8 ohmi (chiar daca iesirile sunt pe 4 nu are nicio problema nu?..doar ca o sa se audo mai incet...)ori voi folosii boxele center de la genius pt ca au cate 2 difuzoare in cutie a cate 4 ohmi dar sunt legate in serie...deci tot 8 ohmi rezultand...Ar merge cum am zis eu?Multumesc.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31142

Numai Bine

Am desfacut amplitunerul dar mare lucru nu am aflat...deci are 4 finali:primul B688,apoi D718,iarasi B688 si din nou D718.Apoi urmeaza inca 3 finali (astia cred ca sunt pe iesirile surround si center) dar nu stiu daca am vazut bine ce scrie pe ei..ori DH2030A ORI CH2030A (SCRIE FOARTE MIC).nU AM OBSERVAT NIMIC ARS (VIZIBIL) pe acolo...o sa trebuiasca sa chem pe cineva sa masoare sa vedem ce s-a intamplat pe acolo...pana atunci poate ma puteti lamurii in privinta omajului din datele pe care v-i le-am dat...daca se poate.Multumesc frumos.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31143

Am desfacut amplitunerul dar mare lucru nu am aflat...deci are 4 finali:primul B688,apoi D718,iarasi B688 si din nou D718.Apoi urmeaza inca 3 finali (astia cred ca sunt pe iesirile surround si center) dar nu stiu daca am vazut bine ce scrie pe ei..ori DH2030A ORI CH2030A (SCRIE FOARTE MIC).nU AM OBSERVAT NIMIC ARS (VIZIBIL) pe acolo...o sa trebuiasca sa chem pe cineva sa masoare sa vedem ce s-a intamplat pe acolo...pana atunci poate ma puteti lamurii in privinta omajului din datele pe care v-i le-am dat...daca se poate.Multumesc frumos.

Am gasit pe net specificatiile amplitunerului.le atasez in pdf.Deci,acolo scrie clar pe iesirile front 40w X 2 pe 8 ohmi.Asta nu inteleg...de ce boxele originale frontale sunt pe 4...Multumesc

intervision_ht_1002r_amplif.pdf

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-31152

• 1 month later...

Numai Bine

revin cu "un mic detaliu" care l-am descoperit din gresala...legat de iesirea amplitunerului care s-a ars...deci,cum am zis are 5 iesiri in spate (una arsa)treaba este ca daca folosesc plusul sau minusul de la aceea iesire cu plusul sau minusul altei iesiri functioneaza.(am dat acest detaliu in speranta ca va dati seama cam ce s-a ars...Sanatate

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-32302

Din ultimile precizarii pe care le-ati facut, canalele audio aferente iesirii "frontale" ale sistemului audio au la baza un amplificator audio cu tranzistoare de tipul 2SB688 / 2SD718, amplificator audio care poate suporta prin constructie impedante de iesire de min. 4 Ohm. Celelalte iesirii ale sistemului audio 5.1 au pe partea de amplificare audio circuite integrate de genul TDA2030. Totusi, s-ar putea sa aveti un canal configurat in punte cu aceste TDA-uri, iar daca pe acest canal aveti doi conectori de iesire pentru boxe, acestea boxe vor trebui sa aiba min. 8 Ohm pentru a nu suprasolicita si chiar deteriora canalul audio respectiv . Canalul audio cu probleme, care spuneti ca nu se mai aude sau ca nu functioneaza corespunzator, s-ar putea sa se fi defectat tocmai din acest motiv. Adica, daca e vorba de canalul cu TDA2030 in punte (trebuie verificat practic), s-ar putea ca la un moment dat sa fi conectat difuzoare cu impedante improprii, lucru ce ar fi dus la defectul pe care l-ati prezentat acum.

In al doilea rand, daca nu verificati sistemul cu ajutorul unui aparat de masura, nu prezentati macar niste imagini cu placile electronice ca sa va arat ce anume trebuie sa masurati, sa stiti ca nu ajungeti nicaieri si nici sistemul audio nu se va repara. Si nici nu va incerca nimeni sa ghiceasca ce s-a defectat. Daca vreti sa depanati un produs electronic, atunci dotati-va cu uneltele necesare.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/3410-amplituner-51-intervision/#findComment-32305

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock