Sari la conținut

Amplificarea audio

adry

Postări Recomandate

Dupa cativa ani (cred) de absenta pe acest forum...m-am intors, la fel de nestiutor ca inainte (in ale electronicii), dar mai pus pe treaba. Intre timp m-am reprofilat pe muzica. Mai exact pe chitara. Problema ar suna ceva in genul urmator: am o chitara electroacustica (nu stiu daca are vreo relevanta...takamine eg-320c) cu doza piezo. Am nevoie de un amplificator pentru ea. In consecinta, as dori o schema cat de cat simpla, nu foarte pretentioasa la componente (stau cam prost cu distribuitorii de componente electronice la mine in oras), de preferat cu integrate/tranzistoare. Ca putere as vrea undeva intre 25-50W. Chitara fiind un domeniu destul de pretentios...sunt constient ca nu va suna ca un amplificator din fabrica, dar sper sa sune cat de cat decent. Aveti vreun sfat legat de ce schema as putea realiza?

In acelasi timp, mai apare o problema. Este prezent un bazait cand e amplificata (daca ii pun degetul pe masa nu se mai aude, si nu e de la ecranare). Chitara contine un fel de preamplificator (desi are la iesire impedanta mare), alimentat la o baterie de 9V. Nu e nici de la impamantarea alimentarii amplificatorului pe care am testat chitara. Ce solutii as putea avea?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 45
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

cu doza piezo. ....Este prezent un bazait .....Ce solutii as putea avea?

Fir ecranat de calitate si cat mai scurt( de la doza la preampificatorul incorporat), montajele pentru traductor piezo, au impedanta mare de intrare.

Link spre comentariu

Cablul e ecranat, si banuiesc ca e de calitate doza a venit montata din fabrica...deci oricum nu prea pot face modificari. Am uitat sa mentionez faptul ca daca pun mana pe masa bazaitul dispare (sau cel putin ajunge la un nivel aproape insesizabil), ceea ce ma duce cu gandul ca e o problema in alte locuri.

Link spre comentariu

Doza piezo se afla practic sub calus...si singurul fir care pleaca de acolo e si singurul care intra in pramplificator. Nu imi dau seama acum daca e un fir simplu sau sunt 2 fire in aceeasi invelis

Link spre comentariu

Povestea arata cam asa: http://www.fretnotguitarrepair.com/images/saddle/saddle-and-pickup-lg.jpg

Calusul este din plastic, pe el se sprijina corzile, si sub fiecare coarda este un piciorus (nu stiu ce relevanta are ca sub fiecare coarda e un piciorus sau daca ar fi continuu..dar...) si prin el se transmite vibratia de la corzi la doza piezo, montata sub el, de la care pleaca un fir, ca in imagine si acesta merge la preamlificatorul incorporat. Totusi, acest preamplificator nu aduce semnalul la nivel de linie.

Link spre comentariu

Mai mult decat poza gasita pe internet nu va pot arata deoarece nu am un aparat foto prin casa (unul functional) in momentul acesta. Eventual altceva tot de pe internet, dar nu gasesc nimic altceva relevant.

Link spre comentariu

nu am un aparat foto

Mai verificati legatura de ecran, la impedanta de intrare mare, este foarte importanta.Fara sa vad cum este realizata fizic, nu pot sa trag o concluzie.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Tot cablul de la doza la preamplificator este ecranat (acest lucru este testat). Tind sa cred ca problema este una de factori externi, nu de ecranare a chitarei. Preamplificatorul chitarei se alimtenteaza la o baterie de 9V. Toate amplificatoarele pe care le-am testat functionau la tensiuni mai mari (220V, 24V, etc). Aceasta diferenta a alimentarii...si implicit prezenta a 2 circuite fara masa comuna nu poate duce la acest rezultat?

Link spre comentariu

implicit prezenta a 2 circuite fara masa comuna nu poate duce la acest rezultat?

Cum fara masa comuna, de la chitara nu pleaca un cablu ecranat la amplificator? Poate va referiti la amplificatoare cu contact de protectie(pamantare) pe fisa si alimentat dintr-o priza fara acesta contact.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pleaca un cablu de instrument (care banuiesc ca e ecranat). dar nu influenteaza cu nimic faptul ca preamplificatorul chitarei si preamplificatrul si amplificatorul care duc la sistemul audio au o alta alimentare care nu are nimic in comun cu cea a preamlificatorului din chitara?

Link spre comentariu

\Atunci daca masa ar fi comuna...ce face ca atingerea masei (mai exact, eu conectez cablul in locul de unde se prinde cureaua). Pactic...acel suport este gaurit si in el intra mufa, si are o infloritura de care se tine cureaua, si e din metal, si pe el vine masa. cand il ating, bazaitul dispare. Asta ma face sa cred ca e o problema cu circuitele, cu modul in care sunt conectate...numai ca nu imi dau seama care ar fi problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock