Sari la conținut

legare amplif in punte

marius_med

Postări Recomandate

buna seara,

vreau sa realizez montajul atasat pentru a putea lega in punte 2 amplificatoare FET 200. Problema ar fi ca nu stiu unde sa interpun montajul: inainte sau dupa corectorul de ton?

De asemenea intrarea in acel montaj se face intr-un "mod mono" si atunci cum il leg intr-un sistem stereo ??

multumesc

post-985-034194900 1291751061_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dupa corectorul de ton,

iesirea + o legi la intrarea primului fet200, iesirea - o legi la intrarea celuilalt fet200, difuzorul il legi intre iesirile fet200.

pentru stereo repeti figura de mai sus.

(adica faci doua montaje ca in schema de mai sus)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

dupa corectorul de ton,

iesirea + o legi la intrarea primului fet200, iesirea - o legi la intrarea celuilalt fet200, difuzorul il legi intre iesirile fet200.

pentru stereo repeti figura de mai sus.

(adica faci doua montaje ca in schema de mai sus)

RR

OK. Dar cum fac cu intrarea, caci corectorul va avea 2 iesiri (R si L)? Leg doar una singura la montajul de punte (adica R sau L)? si pe care dintre ele?

Editat de marius_med
Link spre comentariu

pentru un canal (sa zicem L) faci un montaj (ca mai sus) iesirea L din corectorul de ton o legi la intrarea montajului, iesirile din montaj (sa le botezam L+ si L-) le legi la intrarile a cate un amplificator FET200

repeti acelasi lucru pentru celalalt canal

(deci pentru stereo o sa ai nevoie de 2 montaje ca in schema ta si 4 FET200)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

pentru un canal (sa zicem L) faci un montaj (ca mai sus) iesirea L din corectorul de ton o legi la intrarea montajului, iesirile din montaj (sa le botezam L+ si L-) le legi la intrarile a cate un amplificator FET200

repeti acelasi lucru pentru celalalt canal

(deci pentru stereo o sa ai nevoie de 2 montaje ca in schema ta si 4 FET200)

RR

Poate nu m-am exprimat eu bine....: nu vreau sa leg decat 2 montaje FET 200 si sa rezulte un amplif mono in punte. De asemenea vreau sa le pot folosi si ca stereo (asta mai putin conteaza acum). Nedumerirea mea este ca eu din corector voi avea 2 iesiri: L si R, iar mie pentru montajul in punte nu imi trebuie decat una conform schemei. Intrebarea mea era care din ele trebuie luata (R sau L) sau trebuie cumva legate ambele printr-o rezistenta sau ceva...?

Link spre comentariu

ok, acum am inteles ce vrei.

Daca vrei sa folosesti in mono cele doua cai L si R atunci trebuie sa le insumezi (L+R) leaga L si R prin doua rez de 10K la intrarea in montajul de mai sus.

astfel vei auzi ambele canale.

RR

VEZISCHEMA

multumesc pentru indrumare.

Cum ma sfatuiti sa creez trecerea acelei intrari de la stereo in punte si invers pentru a putea folosi amplificatorul stereo, dar si in punte cand este nevoie de o putere mai mare?

Eu ma gandeam sa folosesc un intrerupator dublu (ca in schema atasata), dar nu prea imi surade ideea aceasta, mai ales ca ar trebui sa leg pe el si circuite de tensiune pentru a cupla si decupla alimentarea acelui circuit de punte.

post-985-022455200 1291759703_thumb.jpg

Editat de marius_med
Link spre comentariu

Va trebuie si o comutare pe difuzoare, in punte ele sunt legate la ambele capete pe o iesire. iar in varianta stereo, un capat este la masa, deci aveti nevoie de un comutator mai complex, 2 sectiuni pe semnal si una conexiunea difuzoarelor.

post-9-082099300 1291760318_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Va trebuie si o comutare pe difuzoare, in punte ele sunt legate la ambele capete pe o iesire. iar in varianta stereo, un capat este la masa, deci aveti nevoie de un comutator mai complex, 2 sectiuni pe semnal si una conexiunea difuzoarelor.

pentru difuzor ma gandeam sa il conectez eu manual intre plusurile iesirilor, mai ales ca priza difuzoarelor imi permite acest lucru. Nu ma gandesc sa folosesc cele 2 boxe in paralel ci eventual una pe modulul legat in punte (poate un subwoofer). M-as complica prea tare daca as construi si un circuit care sa faca o astfel de comutare.

Editat de marius_med
Link spre comentariu

ar fi bine cand vrei varianta stereo, sa desfaci circuitul intre montajul defazor si etajul final.

deci ai un set de contacte care comuta intrarile (L,R) un set de contacte care desfac defazorul, si eventual un set de contacte care conecteaza difuzorul.

cam aiurea zic eu.

RR

Link spre comentariu

M-am gandit la varianta aceasta plus un eventual contact pentru cuplarea/decuplarea alimentarii defazorului cu actionarea simultana a celor 3 comutatoare. Difuzorul, dupa cum am mai spus il voi lega manual intre plusurile celor 2 iesiri.

Ce parere aveti?

post-985-010904000 1291792735_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock