Sari la conținut

Reordonare si redenumire ranguri utilizatorii

donpetru

Postări Recomandate

Precum cred ca ati observat, de ceva vreme, am introdus noi iconite pentru rangurile de utilizator. Pentru a atinge un anume rang de utilizator este nevoie sa aveti un anumit numar minim de mesaje in forum asa cum se arata mai jos:

Rang Numar minim de posturi in forum

Membru 1

Premium User 100

Senior Member 600

Tehnician 1000

Tehnium Azi Expert 2500

Bineinteles, denumirea rangului de utilizator si numarul minim de posturi din forum inca nu sunt 100% definitivate. Acestea se vor mai prelucra numai la sugestia utilizatorilor. Daca sunt cel putin 5 voturi pentru a modifica sau adauga ceva, atunci voi proceda sa fac modificarea. Asadar, in acest topic puteti sa expuneti propriile voastre pareri despre rangurile utilizatorilor. Cum le vedeti, cum ati dori sa se denumeasca sau cate posturi minime credeti ca ar fi necesare ca un utilizator sa aiba rangul respectiv. Iata cateva lucruri despre care veti puteti formula o opinie aici.

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca nu prea conteaza rangurile dupa criteriul numarului de postari ci calitatea acestora si - mai ales - de cate ori va fi deschis un topic spre vizualizare. Un asemenea contor ar trebui introdus. Ba chiar cred ca ar fi util un contor dublu. Unul care sa numere vizitele membrilor si al doilea pentru vizitele unui cautator oarecare de pe google, fara calitatea de membru.

In alta ordine de idei, dupa numarul postarilor de la sectiunile tehnice, ar trebui sa se stabileasca dreptul unui user de a posta la sectiunea Vanzari. Doar 5 postari, nu cred ca sunt suficiente. Parerea mea este ca daca un "Membru" are nevoie de 100 de postari spre a dobandi calitatea de "Premium User", atunci tot atatea postari trebuie sa aibe si un utilizator oarecare spre a avea dreptul de a posta ceva la sectiunea vanzari. Pe masura ce forumul va creste in audienta si va atrage din ce in ce mai multi useri, numarul mare al acestora, va reprezenta pentru oportunisti o mica piata de desfacere. Calitatea de "Membru" al forumului, nu ar trbui sa fie atribuita in aceleasi conditii atat hobby-istilor cat si oportunistilor. De aceea propun ca pentru a capata dreptul de a posta pe "Vanzari" un forumist sa fie cel putin "Premium User". Altminteri, in conditii normale oricine se poate intelege cu oricine, unul sa vanda iar celalalt sa cumpere, folosind alte canale de comunicare, chiar si dupa ce s-au cunoscut pe forum.

Link spre comentariu

Eu cred ca aceste ranguri nu au relevanta, la ce ajuta, eventual la mangaiat orgoliul cuiva?Un membru poate avea 10.000 de intrebari, iar altul tot atatea raspunsuri, deci au acelasi rang si cu ce ajuta aceasta si pe cine?Din punctul meu de vedere, pot lipsi aceste ranguri.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

De ce sa nu avem ranguri, ia uitati ce frumos arata decoratia aia de "Tehnium azi expert" paraca ati castigat intrecerea sthanovista, mai ceva decat "Ordinul muncii clasa I".

gata nu mai scriu, ca trec de mie si ma retorogradeaza de la "senior user" la "tehnician"

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Citind cele de mai sus si vazand si observatia lui roadrunner, destul de pertinenta, cred ca am sa ordonez rangurile astfel:

Rang Numar minim de posturi in forum

Membru 1

Tehnician 100

Premium User 500

Senior Member 1000

Tehnium Azi Expert 2500

Ce spuneti, este mai corect?

Dl.miron, daca privim problema dintr-un anumit unghi aveti dreptate, am considerat totusi necesar sa includ aceste ranguri pentru a da posibilitatea utilizatorilor sa intre intr-o "competitie", care mai tarziu va da mai multe roade. Ba mai mult, inca nu sunt 100% daca voi face asta, dar ma gandesc ca in functie de rangul utilizatorului acesta sa aiba niste facilitatii si in viitorul webstore a site-ului (de fapt, mici discount-uri). Dar, repet, ma mai gandesc daca voi implementa acest webstore. Nu e chiar foarte simplu! Desi o sa spuna lumea ca o sa fie utilizatorii care o sa posteze mesaje fara continut calitativ, din pacate software-ul forumului nu poate face diferenta dintre continutul sau calitatea posturilor din forum. In acest sens aveti la dispoztie gradul de reputatie care il puteti atribui unui mesaj, implicit utilizator, dintr-un anumit subiect (vedeti coltul din dreapta jos a fiecarui mesaj din topic - votati cu + daca va placut mesajul sau cu minus, daca nu vi s-a parut just).

Dl.nicolas, momentan exista un contor de vizualizari a fiecarui topic din forum. Din pacate nu stiu cat de bine se pot implementa optiunile la care faceti referire. O parte din ele exista in cPanel-ul site-ului, deci nu in panoul de administrare, dar si acolo vizitele sunt tratate la modul general, nefacandu-se diferenta dintre utilizator si vizitator a site-ului. Utilizatorii care intra zilnic pe site sunt inregistrati in partea de statistici a forumului (vedeti partea de jos din indexul site-ului). Apoi, activitatea de contorizare pe utilizatorii a subiectelor va consuma si mai multe resurse din server, deoarece va mari numarul de rutine rulate pe server-ul MySQL. Problema nu ar fi chiar asa de mare la un volum de trafic de utilizatorii mic, dar, asa cum ati preconizat, daca traficul creste (si in ultimii 2 anii a tot crescut), astfel de facilitatii nu se mai pot implementa. Deci calitatea unui subiect se poate cataloga luand ca reper si numarul de vizualizari, completat de board in lista cu subiecte sau topice. Cred ca e suficient atat. In plus, am sa tin cont de propunerea dvs., de altfel destul de buna, referitoare la introducerea cel putin a rangului de Tehnician (conform listei de mai sus) pentru a avea acces la sectiunea Prestari Servicii, Vanzari si Cumpararii.

Asadar, intr-un forum cred ca e mult mai important sa se contorizeze mesajele utilizatoriilor care dau raspunsuri intr-un topic (celelalte mesaje OFFTOPIC oricum se sterg), decat sa se contorizeze vizualizarile utilizatoriilor pe acel subiect. Nu am spus nimic de vizitatorii forumului (asa-zisii utilizatorii neinregistrati), deoarece orice site este vizitat si de boti de spam, care implicit incarca suplimentar traficul forumului (cu cca. 5..30%, depinde de softul care guverneaza site-ul, server-ul pe care se afla site-ul etc) . Informativ, cand era forumul pe platforma phpBB, boti de spam ocupau cam 30% din trafic, au fost zile cand au ocupat si mai mult, pe cand acum cu IPB se situeaza in jurul valorii de 10% (acestea sunt procente aproximative, deoarece valoarea exacta este aproape imposibil de calculat).

Numai Bine si mai astept sa citesc opinii, daca mai exista.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock