Sari la conținut

Probleme funcţionare osciloscop IEMI E0109

VERSACE

Postări Recomandate

Am un osciloscop IEMI - E0109 care prezintă următoarele probleme pentru care vă cer ajutorul:

- Atunci c?nd vizualizez semnale peste 3Mhz aplitudinea pe "Y" scade substanţial. Am verificat separat preamplificatorul şi amp. "Y" dar acestea au un comportament normal. Cel puţin p?nă la 10Mhz nu se simte nici un fel de atenuare. ?n schimb linia de ?nt?rziere, la 10 Mhz atenuează semnalul cu 90%. Nu ştiu dacă este normal. Pentru măsurători am folosit un Versatester.

- Semnalul dreptunghiular de test ?l prezintă cu lipsuri pe trasa verticală. Pe canalul "B" c?nd apăs pe "0" sau c?nd schimb de pe "AC" pe "DC" ?ntr-o anumită poziţie arată corect cu amplitudine un pic mai mică. Numai că nu este stabil şi din motive pe care ?ncă nu le-am descoperit fenomenul revine spontan fără explicaţii;

- Sincronizare instabilă mai ales la frecvenţe mari.

Vă mulţumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

face la fel pe ambele intrari?

cum arata un semnal dreprunghular > 3Mhz? e ortogonal la fronturi sau e rotunjit? o poza?

RR

PS - am gasit schema nu o pot pune pe forum ca e peste marimea admisa

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu am făcut teste cu semnal dreptunghilar peste 3Mhz. Pe semnal sinusoidal cum trec de 2-3Mhz amplitudinea ?ncepe să descrească rapid. Am bănuit iniţial că versatesterul ar putea să aibă ceva dar pe volmetru arăta că păstrează tensiunea aprox. constantă p?nă la 10Mhz. Pe moment osciloscopul este demontat pentru că am testat separat linia de ?nt?rziere. Am o poză făcută anterior doar cu semnalul intern de test cca. 827Hz pe care o ataşez. Se poate observa semnalul dreptunghiular incomplet. Sintomul se manifestă pe ambele canale dar pe canalul "B" c?nd apăs (nu complet doar c?ţiva milimetri) tasta "0" apare pe ecran un semnal dreptunghiular corect dar cu amplitudine uşor mai mică. După ce ?l remontez voi reveni cu poze cu semnal dreptunghiular >3Mhz. Totuşi am testat linia de ?nt?rziere cu tensiune de 1V de la 10Khz p?nă la 10Mhz. Am constatat că p?nă pe la 1Mhz obţin la ieşire aprox. tot 1V dar dacă merg mai departe tensiunea descreşte cu uşoare fluctuaţii ajung?nd la aprox. 100mV la 10Mhz.

Vă mulţumesc mult pentru schemele trimise. Mă vor ajuta să mă orientez mai uşor.

post-1489-045150100 1291590660_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 2 years later...
  • 1 year later...

Din pacate nu le incarcasem eu acolo, ci altcineva.

incearca sa faci o cautare in google dupa "IEMI E0109" dar pentru imagini nu pentru adrese de web.

RR

73 de EI3HWB

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

• 2 years later...

Ati putea sa repostati cumva poze cu schema/service manual al osciloscopului? Am unul, si are o problema destul de serioasa. Nu il pot folosi pentru ca nu merge sweep-ul pe orizontala. Semnalul e ingramadit in centrul ecranului si nu-mi pot da seama de la ce este. Multumesc.

Link spre comentariu

Scrieti un mesaj personal lui @roadrunner, deoarece am vazut ca nu a activat de mult timp pe forum.

Singurele scheme disponibile pe care le am sunt in atasament.

Nu am gasit niciodata unele mai clare, de aceea poate va sunt de folos asa cum sunt.

@gsabac

post-24607-0-74569100-1490801398_thumb.jpg

post-24607-0-38134000-1490801411_thumb.jpg

post-24607-0-64869400-1490801427_thumb.jpg

post-24607-0-79890500-1490801453_thumb.jpg

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Astea le-am gasit si eu peste tot. Ma gandeam ca ar avea careva cartea tehnica sa ii faca ceva poze sau o scanare. Sunt la inceput si cu toate ca am mi-am cumparat un osciloscop cu 4 canale mixed A/D cand l-am vazut pe asta, si ca e de la noi, am zis hai sa vedem. Baiu e ca nu am horizontal sweep. Imi inghesuie tot semnalul in centru. Nu merge nici pozitia pe x ca a fost tinut undeva la temperaturi foarte mari si potentiometrul respectiv pt pozitia pe x nu am reusit sa il salvez. Restul da, dar asta a zis ca nu mai vrea.

Oricum, cineva cu mai multa experienta ca mine, ca eu sunt mai tinerel si nu le am cu placile astea handmade si fara silk pe ele; ce as putea sa ii fac? Unde sa ma uit? De unde sa incep?

Mersi anticipat.

PS: Daca sunteti careva care aveti cartea, scheme, in format foaie/carte/xerox.... faceti bine si scanati-le undeva, sau ceva poze cu rezolutie si luminozitate calumea ca sa mai tinem in viata ceva ce altii au fost mandrii sa faca. Zic asta pentru ca placile din osciloscopu asta, au pe ele semnaturain creion a celui care a lucrat la ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock