Sari la conținut

instalatie pom iarna

alynjmenaru

Postări Recomandate

Am am instalatie de pom cumparata din italia de culoare rosie care este foarte lunga si avea niste jocuri de lumini frumoase.Zic "avea" pt ca anul trecut am taiat-o cam de la jumatate pt ca nu mai puteam sa o scot dintr-un loc unde o pusasem...Problema e ca ea are 4 fire cu beculete iar eu nu mai am stiut cum sa le leg...le-am combinat de 10 ori cred dar aceiasi problema(nu se mai aprind toate iar la jocul de lumini,o parte face intr-un fel alta alt fel..) As vrea sa stiu daca exista vreo schema de legare,sau daca pot afla cumva cum au fost legate...(mentionez ca la sfarsitul instalatiei are "starter" daca asa se numeste de la care se schimba jocul de lumini,iar din acel starter pleaca 2 fire care intra intr-un transformator pe care apoi il bag in priza.MUltumesc.

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

probabil ca instalatia ta avea mai multe circuite, data viitoare cand tai una, taie firele in asa fel ca sa le poti reface (taie la distante diferite) sau marcheaza firele.

Cu instalatia de fata incearca cu un aparat de masura sa identifici circuitele.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

probabil ca instalatia ta avea mai multe circuite, data viitoare cand tai una, taie firele in asa fel ca sa le poti reface (taie la distante diferite) sau marcheaza firele.

Cu instalatia de fata incearca cu un aparat de masura sa identifici circuitele.

RR

pai si cum masor cu aparatul..?ce trebuie sa masor si unde..?ca nu prea ma pricep...merci

Link spre comentariu

Daca atasati poze cu locul sectionat(ambele jonctiuni) si eventual a montajului de comanda, posibil sa va poata indruma cineva.

Deci,din starter pleca 3 fire,apoi la primul led sunt 4 fire iar apoi la urmatorul led pana la capat continua cu cate 5 fire.oricum cred ca e greu de explicat (daca se poate explica) cum sa le leg...asa ca ma las pagubas.Multumesc pt raspunsuri.

Editat de alynjmenaru
Link spre comentariu

Dar poze, sau o schita orientativa?

am incercat eu sa o fac asa pe ghicite...si reusisem sa o fac sa raspunda toata la jocul de lumini schimbat din starter doar ca se aprindea un bec da unul nu...dar ca un "profesionist" ce sunt am facut scurt intre fire si nu stiu ce s-a ars din starterul ala pt ca nu mai raspunde la jocul de lumini(acum sta doar aprinsa dar nu toata).Astept pana se gaseste cineva care se pricepe (acum sa imi repare si starterul))) pt ca l-am desfacut si are niste rezistente care cred ca s-au ars.In caz ca mai poate rezolva starterul ma multumesc si cu ea asha.Va multumesc inca odata domnule Miron pentru interes.Sanatate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock